הי אורלילי
אני אחלק את הנושא לשניים. בחלק ראשון אשאל שאלות, בחלק השני אספר לך ממקור של חברים קרובים מה ההשלכות של "נישואין פתוחים".
1. הרצון שלך ליותר סקס
2. הדרך שאת רוצה ליישם את זה יחד עם החששות מההשלכות.
1. את בת 44, הגעת לגיל שנשים בהרבה מקרים יותר מיניות מבני הזוג שלהם.
לא הבנתי האם בעלך הוא בעל ליבידו נמוך באופן כללי (איך היה כשהכרתם?) או שהוא לא מעוניין באינטימיות איתך ספציפית.
האם את נמשכת אליו? האם הסקס שלכם בפעם בשבועיים מהנה או שסתם על מנת לסמן "וי" ביומן" ולהגיד שעשינו?
האם ניסית בדרכים כלשהן להיות יצירתית? לנסות לפתות אותו? להתלבש בצורה סקסית, אולי לצרף אביזרים?
מי יוזם בפעם הזו, האם הוא נעתר אחרי התלונות שלך או שקבעתם בינכם מועד קבוע שזה קורה?
2. בנוגע להתלבטויות שלך.
את אומרת שאת פוחדת לבגוד כי את עלולה לערב רגשות וממילא יש לך מספיק סיבוכים בחיים.
מצד שני את מבקשת מבעלך לפתוח את הנישואין. שזו לא תהיה בגידה אלא שכל אחד מכם יוכל לקבל את החסר מבני זוג אחרים בהסכמה.
בואי אספק לך על זוג , קרובי משפחה קרובים שלי.
שניהם בשנות הארבעים עם ילד אחד.
אחרי משברים רבים, אחרי שהאשה כבר עמדה בדלת עם המזוודות, אחרי טיפול לא קצר עם מטפלת, הגיעו למסקנה שהדרך היחידה להציל את החיים שלהם היא בפתיחת הנישואין.
שניהם נרשמו לטינדר. בהתחלה האשה קבלה הרבה הצעות, ניפגשה עם כל מיני גברים לסקס בכיף שלה. בעלה ישב בבית והתבאס מקנאה.
עבר קצת זמן והינה הבעל התחיל גם לצאת.
אני זוכר ששניהם היו עם עיניים נוצצות. התפארו מול כל המשפחה על "הנישואין הפתוחים שלהם". קבלתי מהם ספר שמתאר את הדרך החדשה "פוליאמורייה" קראו לזה. חשבתי שהם הולכים להקים כת.
שניהם הצהירו שאפשר להתאהב ביותר מאדם אחד (אגב זה נכון) הצהירו שהאהבה שלהם כזוג לא ראתה ימים יפים יותר מעכשיו, התנשקו והתחבקו בלי סוף בפרהסיה.
כמובן שיש סיבה להתעוררות הזו. הבחור טען שאשתו לא העריכה אותו וכל הזמן חשבה שהוא לא יכול להשיג מישהי אחרת.
פתאום כשכל אחד מהם ראה שהצד השני מבוקש בשוק זה העיר להם את התשוקה.
הכל ניראה מדהים, אבל לסיפור אין סוף טוב.
לאחר זמן הבחור הכיר מישהי גרושה שטענה שהיא מעוניינת בסקס בלבד. הוא התאהב בה. ביידיעת אשתו (אולי טעתה שלא שמה גבול) היה ניפגש איתה ליותר מלילה סקסי, ממש היו נפגשים סופי שבוע ויוצאים, לא מפסיקים מכל היום להתכתב בוואטאפ מול העיניים של אשתו.
כל הזמן הזה שניהם טענו, הינה, אפשר להתאהב ביותר מאחד. אין בעיה.
לאחרונה, התבשרתי שהחליטו להתגרש. בתמונה יש ילד בן שמונה. האשה הרוסה מכאב. בגדו בה. היא חשבה שאפשר לנהל שני מערכות במקביל והינה, האשה החדשה ניצחה.
אגב שאלתי את הבחור אם הוא היה מוכן לחלוק עם גבר אחר באשה החדשה, הרי הוא מאמין בפוליאמורה. אמר שלא.
עכשיו לגבייך.
מצד אחד, קשה לי להאמין שאפשר לשמור על קשר יציב כשצד אחד כל כך כמהה לאהבה ואינטימיות. זה לא ילך. מתישהו , או שתבגדי או שתפרדו או, הכי גרוע, תסגרי את עצמך לגמרי מבחינת תשוקה. תהיי כבוייה. גם לזה מתרגלים. יש כאהל שעושי המון ספורט על מנת לפצות.
מצד שני, את מצהירה שאינך רוצה בסיבוכים בחיים. פוחדת לערב רגשות.
אם תחליטו כן לפתוח את הנישואים או שתגיעי לסיטואציה של בגידה, את צריכה להכיר את עצמך ולדעת האם את מסוגלת להינות מסקס פעם בשבוע עם מאהב, בלי לפתח רגשות אליו. פשוט להתסכל על זה כמו מסז'.
אם יהיו מעורבים רגשות זו תהיה בעיה בשבילכם.
הייתי מייעץ לך ללכת לטיפול אישי עם מטפלת טובה על מנת שתדריך אותך כיצד להתמודד עם התסכול שלך. זה דבר ראשון.
בהצלחה
מיתר.