מנסה בשני....בקשר לת' סל.....

Drill Bit

New member
מנסה בשני....בקשר לת' סל.....

בוקר טוב אני מעוניין לקנות תעודות סל מהתחומים הבאים...מים, זהב, תקשורת, ומדד ת"א 100 .לאחר חיפוש באתרים הכלכליים נתקלתי במספר רב של אפשרויות על אותן תעודות. איך אני יודע לבחור בין, לדוגמא, קסם או אחר? שאלה נוספת אני מעוניין להשקיע כל חודש בסכום מסויים האם גישה זו נכונה לטווח הארוך או שיותר כדאי להשקיע סכום גדול וחד פעמי במכה אחת מה דעתכם? לכל עזרה (אני ירוק בתחום) ותגובה אודה. תודה ויום טופ.

גיא מני

New member
תשובה

שלום, בנוגע לתעודות סל: כל תעודה שקונים – יש לבדוק את אופן ההתכסות וההתחייבות של התעודה – כפי שרשום בתשקיף. ההבדל בין החברות (והמחירים) יכול לנבוע הן מהתשקיף וההתחייבות שניתנת בו, והן מתוספות כאלה ואחרות (המצוינות גם הן בתשקיף), כמו: • דמי ניהול (גורם להבדלים במחירי שווי הוגן של התעודה בין חברה לחברה) • חלוקת דיבידנד/קופון – האם קיימת ? כל כמה זמן ? וכד' • מקדם ריבית צבורה (אם יש ריבית נצברת) יש לזכור שלא תמיד מחיר נמוך יותר (ביחס לתעודה אחרת על אותו מדד) מבטא יתרון – יש לבדוק טוב מאיפה ההבדל נובע (כפי שציינתי לעיל).

בוקר טוב

הייתי מציע לבדוק בנוסף גם את פרופיל החשיפה מצ"ב טור בנושא: http://www.bizportal.co.il/shukhahon/biznews02.shtml?mid=250826 __________________________________________________ _______________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד

למעלה