מנסה לאלתר סלט - אשמח לעזרתכם

yair_bar

New member
מנהל
מנסה לאלתר סלט - אשמח לעזרתכם

בזמן האחרון אני לא מתעצל ונוסע ליפו לקנות ירקות ופירות.

לא מצליח להבין למה יש פער כל כך גדול בין הסחורה בחנויות של יהודים לחנויות של ערבים ביפו.

בכל אופן - התוצרת כל כך יותר טעימה ו"אמיתית" שנמאס לי ואני סוחב על הווספה רימונים, עשבי תיבול, חצילים ובמיוחד אהובים עליי תפוחי אדמה מלאים בחול.

מהתפוחים האלה אני עושה את הפירה הכי טעים שעשיתי בחיים שלי. בכמה רמות מעל כל מה שהכרתי עד היום.

החלטתי להכין להדלקת נרות סלט עם תפוחי האדמה. כרגע יש לי בראש 3 מרכיבים ואני מחפש עוד משהו שישתלב טוב וגם רעיונות לרוטב שיתאים לסוג הסלט.

אז מה שיש לי בראש עד כה:
לבשל את תפוחי האדמה על קליפתם במים עד לריכוך, לקלף ולחתוך לקוביות.
להוסיף בצל ירוק ופקנים מסוכרים

זהו - מכאן אשמח לרעיונות שלכם איך להמשיך
 

raya

Well-known member
סלט תפוחי אדמה כמו שה"ייקים" מכינים
לבשל תפוחי אדמה שלמים עד לריכוך (לא יותר מדי רך!).
להכין בינתיים רוטב ממיונית (תוצרת בית כמובן.....) מיץ לימון וחומץ עד לדרגת החמיצות האהובה, מלפפון חמוץ חתוך, גמבה מוחמצת חתוכה ואם יש לך עוד ירק מוחמץ - אפשר להוסיף.
כאשר תפוחי האדמה רכים במידה, לקלף ולחתוך אותם בעודם חמים ולהכניס לרוטב. לערבב מדי פעם. אמא שלי אמרה בזמנו שהרוטב נספג טוב יותר בתפוחי האדמה כאשר הם חמים.
אצלנו לא הוסיפו אפונה/גזר/ביצים.
מקווה שלזה התכוונת....
בהצלחה ובתאבון!
רעיה
 

חנה 1524

New member
תוספת לקרטופל סלט "יקי"

אצלנו בבית היקי הוספנו צלף (קפרן) שקטפנו וכבשנו ,עדיין ממשיכה עם הסלט הזה אבל מוסיפה ביצים קשות.
 

raya

Well-known member
אצלנו בבית הייקי - לא הוסיפו צלפים..

אבל הטעם - אי אפשר לשכוח אותו.....
 

Maldini Girl

New member
רעיון

רעיון ראשון- אני אוהבת להחליף את הבצל הירוק בבצל סגול (או גם וגם) ולעשות "רוטב" משמנת חמוצה ובוטרגו, או אם אין בוטרגו- אז משמנת חמוצה, והרבה פלפל שחור גרוס.
&nbsp
אפשר גם להוסיף ביצה קשה, ולעשות רוטב של מיונז או שמנת חמוצה. אני אוהבת גם עירית.
 
למעלה