מנסה לא להיות מיואש...

מנסה לא להיות מיואש...

שלום חברים! הסיפור שלי קצת כואב מקווה שתוכלו לעזור לי עם פתרונות יצירתיים. ממוצע הבגרות שלי 109.5 והפסיכומטרי של חודש אוקטובר 726. לפני חודש אפריל התלבטתי עם לגשת לבחינה נוספת ולאחר חשש החלטתי לחסום את הגעת הציון לאוניברסיטאות מפני שחלק מנציגות השירות באוניברסיטאות(ללא שם נקוב/ידוע) אמרו לי שאומנם הציון הגבוה קובע אולם לעיתים הציון האחרון ישקלל אף כי הוא יותר נמוך. להפתעתי,הוצאתי בבחינה ציון 740 מה שמאפשר לי להגיע בת"א לסכם 716 ובטכניון ל-94.15 .ציונים שיש להם סיכוי שידווחו וכך אזומן למבחן מור. התקשרתי למרכז לבחינות בבקשה לאפשר הגעת הציון לאוניברסיטה ומה שלא ידעו אותי לפני הוא שהפרוצדורה שהציון יגיע זה תקופה של כחודש. התקשרתי לאוניברסיטת ת"א ולטכניון בבקשה שיאשרו לי זמנית את הציון ע"י פקס ובפועל הוא יגיע אליהם בחודש הבא אולם נתקלתי בהתנגדות ללא פשרות מצד מזכירות ת"א ובטכניון אמרו לי שמקסימום יזמנו אותי בחודש ספטמבר למיונים. כמו כן נסעתי לאוניברסיטת ת"א מתוך מחשבה שדיבור FACE TO FACE יוכל יותר להועיל אולם הדבר נפל לידי אוזניים ערלות והאלטרנטיבה שהציאו לי היא לשלוח בחודש יולי מכתב לועדת קבלה ולערער בהתאם לנסיבות שלי על כך שלא מזמנים אותי. אני לא יודע אם במוסדות הנ"ל דוחים אותי בקש והיה וכן אזומן האם חתך הזימון לא יהיה גבוה יותר מהחתך הדרוש לנבחני מור ביוני או האם לא תהיה תפוסה מלאה של מקומות בעקבות אלו הנבחנים עתה. אני מוכן לעשות כל דבר אפשרי בשביל להתקבל לרפואה או לפחות לגשת למבחן מור אך אני אובד עצות לגבי המשך הטיפול בנושא .האם עלי לפקסס מכתב למשרד החינוך או לנקוט בצעדים אחרים? אני אודה לכם חברה על כל תמיכה או הצעה אפשרית.

קודם כל ברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

זה נשמע לי מאוד מוזר שהדיווח לאוניברסיטאות ייקח חודש שלם, אפילו שחסמת את האפשרות הזאת בעבר. אבל בכל מקרה, אתה לא חייב לחכות שהמרכז הארצי יואיל בטובו להעביר את הציון ישירות לאוניברסיטאות. המכתב עם הציון אמור להגיע אליך בדואר בימים הקרובים. לך עם המכתב הזה למדורי הרישום, כדי שיאשרו צילומים שלו. ככה מאשרים צילומים של בגרויות ואני לא רואה שום סיבה שהם לא יאשרו ככה גם ציון פסיכומטרי. אל תוותר לאף אחד כאן, תמשיך להציק ולצעוק לכל מי שאתה יכול עד שיאשרו את קבלת הציון. אם אתה נתקל בעוד בעיות, נשמח לנסות לעזור. שיהיה לך בהצלחה, אושרית.

תודה אושרית אבל..

תודה אושרית אבל באוניבסיטת ת"א ובטכניון אמרו לי שכבר הציונים הועברו והמרכז הארצי מזמן נבחנים ואי אפשר לכלול את השם שלי בזימונים. מצד שני ,ע"פ מה שהבנתי מקריאה בשרשורים בפורום , המיונים מתפרשים לאורך כל הקיץ במועדים שונים אז אני לא מבין מה הבעיה שלהם לקבל את הציון? והיה ואני יזומן בטכניון למבחנים במועד מאוחר כמו שאמרו זה לא יהיה עם חתך גבוה יותר? אני מודה לך על התמיכה

הזימונין המאוחרים יותר

הם עם חתך נמוך יותר. אני באמת לא מבינה מה הבעיה לקבל את הציון, הרי נבחנת במועד אפריל, לא במועד מאוחר יותר. אני לא יודעת עם מי אתה צריך לדבר בטכניון, אבל בתל אביב תפנה ישירות לרבקה חנוכה במרכז למרשם. היא לא הבנאדם הכי נעים בעולם, אבל היא זו שמטפלת בקבלה לרפואה במרכז למרשם. יש לה מספר ישיר (03-6408533/4872), אבל היא כמעט ולא עונה בו, אז פשוט תתקשר למרכז למרשם ותבקש שיעבירו אותך אליה. אם היא לא עוזרת לך, תנסה לדבר עם פנינה מהפקולטה לרפואה: 03-6406053. בדברים האלה אין ברירה אלא להתעקש ולעשות כמה שיותר רעש. תציק להם עד שיימאס להם ממך והם יתנו לך מה שאתה רוצה, רק שתעזוב אותם בשקט.

המשך הסיפור..

רבקה התייחסה אלי בצורה מחפירה וראויה לגנאי ולאחר שראיתי שאין גמישות אם האישה הזאת חזרתי הביתה בידיים ריקות. היא אומרת שהם כפופים לנהלי עבודה נתונים לביקורת והיא לא יכולה לשלוח דו"ח חריג של נבחן כי זה מעבר על נהלי האוניברסיטה וזה יפגע בה. נראה לי שהיא פשוט לא מוכנה ללכת לקראת ולנסות לעזור לכן חשבתי לפנות לגורם יותר סמכותי שהוא מחוץ לאוניברסיטה כמו משרד החינוך כי נראה לי שמזכירות החוג ברפואה לא מטפלת במועמדים. מה עוד שרבקה אמרה לי להגיש ביולי ערעור לועדת קבלה וכששאלתי אותה מי דן בנושא אז היא אמרה שהיא נוטלת חלק- זה פשוט אבסורד שאותה כתובת שאמורה לעזור לי מנערת את חוצנה...... בקשר לזימונים המאוחרים-תמיד מזמנים או שזה רק במקרה שלא מוצאים מספיק מועמדים מתאימים במועד המוקדם?

למו"ר יש שני סבבים

אחד ביוני ואחד באוגוסט. הסבב של אוגוסט מיועד בעיקר לבעלי רקע אקדמי ולבוגרי מכינות, אבל גם לבעלי סכם נמוך יותר. בכל האוניברסיטאות פרט לבאר שבע מזמנים לראיונות או מיונים ממש כמעט עד תחילת הלימודים, אז אין לך מה לדאוג יותר מדי. לדעתי, ליתר בטחון, לא יזיק שתדבר גם עם פנינה (היא די נחמדה), אולי היא בכל זאת תוכל לעזור. תנסה לברר אם יש אפשרות שתיפגש עם הדקאן. גם אם בסופו של דבר לא יתנו לך להיפגש איתו, זה יעורר אותם קצת ואולי זה יזיז משהו. ביום ראשון אני גם אנסה לברר אם יש במרכז למרשם מישהו מעל רבקה חנוכה שאתה יכול לפנות אליו. אל תדאג, גם אם לא תגיע למיונים הקרובים של מו"ר, רוב הסיכויים שיזמנו אותך לסבב השני והכל יסתדר.

תודה רבה רבה!

תודה רבה רבה על כל המידע המפורט והנסיון לעזור. אני מעריך את זה.. מקווה שזה יסתדר כי אני לא אקבל את העובדה שפרט טכני קטן יכול לשנות גורל שלם.

יעלד12

New member
הי רם,

נשמע לי סתם בירוקרטיה מטופשת, אבל עם סיכויים גבוהים ביותר להיפתר כמו שצריך. כמו שאמרו חבריי, הפתרון הוא פשוט לא להפסיק להציק להם. אין לי ספק בכלל שזה יסתדר ושאתה תזומן לראיונות.

המלצה,

במרכז למרשם קודם אתה מתמודד מול אישה נחמדה בחלון הקבלה, שאיתה הרבה יותר קל להסתדר מאשר עם רבקה. אני ממליץ לך לסגור איתה את הכל וכך לעקוף את רבקה, לא אחת הצלחתי להגיע להישגים בדרך זו (המוטו היא לעקוף את רבקה). וגם אם אתה לא מצליח פשוט לשבת עליה, ולהתחנן, ולהציג את הסיפור הקשה ולא לוותר, בסוף היא נשברת. בהצלחה

למעלה