מנסה לברר עם עצמי ואתכם

tulidreams

New member
מנסה לברר עם עצמי ואתכם

עוד לא הצלחתי להבין בדיוק את המהות של א-מיניות. עם חלק מהדברים אני מאוד מזדהה ועם חלק לא. עדיין לא הבנתי אם זה חוסר בחשק מיני או חוסר רצון לחלוק מין עם אדם אחר. אני אדם שלא מקרין כל כך את המיניות שלו וגם אם יוצא נדירות שאני עושה זאת, אני מרגישה שאני בוגדת בעצמי. אני יודעת שיש לי רעב מיני אבל אני לא רואה את עצמי חולקת אותו עם עוד אנשים. אני לא יודעת אם זה עקבות מיניים או א-מיניות. אני גם מוצאת את עצמי במחשבות של גועל ממין עם בן זוג. יכול להיות שאני א-מינית?

יכול להיות

מה שתארת דומה מאוד למה שאני מרגיש וחושב על מין. לדעתי יש יותר מצורה אחת של אמיניות ואפשר לדבר על סקאלה כפי שהעלו פה בפורום לאחרונה. אני מדרג את עצמי כאמיני קל, או משהו בסגנון, ועושה גם עבודה עצמית של להבין מאיפה זה בא, מתי סיגלתי לעצמי את דפוסי החשיבה שיש לי על מין ועל העכבות המיניות שלי, ובכלל סלידתי ממין עם בת זוג. זה מעניין.

p019

New member
נשמע אפשרי שאת א-מינית

נשמע אפשרי שאת א-מינית. יש לא-מיניות בהחלט קשת רחבה של התבטויות. אני לא יודעת אם סקלה מספיקה לתאר את זה. בפורום האמריקאי הם חילקו את הא-מיניות לשלוש או ארבע סוגים. לא זוכרת בדיוק מה הם היו, אבל נדמה לי ממה שאת מתארת שאת מתעימה לאחד מהם.

ברוכה הבאה../images/Emo203.gif

כמו שקודמי אמרו, בהחלט יכול להיות שאת א-מינית. ארבעת הסוגים שהיו בפורום האמריקאי קצת לא רלוונטיים, ממה ששמעתי, מכיוון שלא אפשרו מספיק חופש ביניהם. הם דיברו על sexual arousal, שזה מה שיש לך, ועל "דחף" רומנטי. הכי חשוב זה שלא תרגישי רעב במובן הרע של המילה, שלא תרגישי שאת בוגדת בעצמך במובן הרע של המילה. עשי מה שאת שלמה איתו, מה שלא יגרום לך להשתמש, במודע או לא, במילים שליליות או מילים של מחסור, אי-שלמות.

לא הבנתי

את הקטע של המחסור ואי שלמות. את יכולה להרחיב ולהסביר למה כוונתך?

מחסור ואי שלמות

טולי תיארה את המצב שלה, ולעתים בלי לשים לב, השתמשה במילים שליליות. "בוגדת בעצמי", "רעב מיני" וכו'. אני ממש לא מאמינה בפליטות פה פרוידיאניות, אני לא חושבת שהיא אמרה משהו אחר משהיא התכוונה להגיד, זה יהיה פלצני מצידי. עם זאת, אני חושבת שכשאנחנו שוקלים מילים ומחפשים איך לספר על החיים שלנו במילים חיוביות בלבד, זה עדיף. זה עוזר לנו להודיע לעולם במה אנחנו דוגלים ומה אנחנו לא רוצים. אם יש תופעה בחיים שאנחנו לא יודעים לתאר במילים חיוביות, היא תופעה שיש להחליף. אם יש תופעה שאנחנו יודעים לתאר במילים חיוביות, אבל לפעמים יוצאות מילים שליליות, בדרך כלל מה שאנחנו אומרים נשמע כמו התנצלות למרות שאנחנו יודעים שזה לא, והאנשים ששומעים אותנו חושבים שאנחנו לא שלמים עם המשפט הזה. אולי גם אנחנו. באתר celebrate friendship יש, בין השאר, את המשפט we're just friends והם מוחקים שם את המילה just. אני מאמינה בחברות כערך עליון, אבל אחרי שהתחלתי לשים לב לזה ולהסיר את המילה "רק" מ"רק חברים" הרגשתי שאני יותר בטוחה בזה, כי כשאמרתי "רק ידידים" זה נשמע כאילו זה יוצא מנקודת המבט שיש משהו יותר טוב. טולי: התכוונתי לתת
ויצא
, קחי את שניהם.

אני קורא עכשיו ספר שמדבר על זה

"אתה יכול לרפא את חייך" של לואיז היי. בינתיים הספר ממש טוב ועוזר לי באמת להסתכל על החיים שלי ולראות איך אני מתייחס לדברים וגם בניסוחים שלי - לשים יותר לב איך אני אומר דברים ומה עומד מאחורי זה. מומלץ.

למעלה