יוביוב הירוק
Active member
מנסה להבין את העניין של עישון בשר
בחלק מההסברים שקראתי על הנושא היה כתוב שמדובר בבישול ללא חום. זה מה שלא ברור לי. אני מבין את התפקיד של העשן בהעשרת הבשר בטעם וקרצינוגנים. אבל איך הבשר הופך להיות "מבושל"? האם באמת החום לא משחק תפקיד, או שכן נדרש חום, אבל רק נמוך יותר מצליה רגילה (בדומה לאסאדו)? ואולי הבשר בכלל לא מתבשל, אלא רק מתרכך? או שהעשן מתפקד כמו תחמיץ, ומפעיל את הראקציות הכימיות שבד"כ קורות ע"י חום? מה?
בחלק מההסברים שקראתי על הנושא היה כתוב שמדובר בבישול ללא חום. זה מה שלא ברור לי. אני מבין את התפקיד של העשן בהעשרת הבשר בטעם וקרצינוגנים. אבל איך הבשר הופך להיות "מבושל"? האם באמת החום לא משחק תפקיד, או שכן נדרש חום, אבל רק נמוך יותר מצליה רגילה (בדומה לאסאדו)? ואולי הבשר בכלל לא מתבשל, אלא רק מתרכך? או שהעשן מתפקד כמו תחמיץ, ומפעיל את הראקציות הכימיות שבד"כ קורות ע"י חום? מה?