מנסה להבין כיצד לחלק את התקציב

Shahar75

New member
מנסה להבין כיצד לחלק את התקציב

יש לי תקציב מקסימלי של 300,000$. אני מעוניין לבנות בית בגודל של 175 מ"ר (מאושר בתב"ע) ולהוסיף שטחי שרות למחסן, עליית גג ומרתף (בשטח של כ-100 מ"ר). אני לא מעוניין בברזים מזהב, אבל התכנון אנחנו לא רוצים להתפשר בדלת כניסה, רציוף, פרופילים וכו'. כמה הייתם מעריכים, בצורה גסה, שיש להקצות לקרקע וכמה לבניה? כמה יכולה לעלות בניה בסדר גודל כזה (לא כולל הקרקע)?

nob

New member
תלוי

אם אתה אופטימי או פסימי לגבי העלויות
אם תהיה פחות אופטימי (ממה שלמדתי בחודשים אחרונים - אין לי נסיון של ממש, אבל גם עומד לפני בניה), אז כסף שיש לך זה תקציב של פחות או יותר רק לבנית הבית בגודל כזה. אם אתה מחשב לפי 1000$/מ"ר לשטח מגורים כללי (שעלות יכולה להיות גם יותר מזה - אתה לא מתפשר על דברים הכי יקרים
), למרתף בד"כ עלות היא יותר גבוה - תוסיף עוד 200-300$ של מ"ר לשטח מרתף. אז אם אתה רוצה לבנות בית של 275מ"ר - אז תהיה מוכן להוצאות בניה של כ275000$. אבל בטח עכשיו יענו לך אנשים הרבה יותר מבינים - אולי אני טועה?

nob

New member
בלי שטח

"האדם הפשוט" - אדם לא כל כך פשוט :) יש כמה סיבות למחירים אצלו - 1. הוא בונה לא במרכז הארץ 2. הוא בנה במו ידיו את הבית הקודם, יש לו הרבה ידע מעשי וזה תמיד עוזר בצימצום הוצאות/ביזבוזים מיותרים...

"האדם הפשוט" = "הומו סימפל "

בתרגום מילולי - כלומר ההגדרה של המין האנושי , לא "הומו סאפייאנס"= "האדם החושב" אלא "האדם הפשוט" כולנו שייכים לגזע " האדם הפשוט " זו הייתה החתימה שלי הקודמת מספר הכוכבים ( שמשות ) ביקום הוא יותר גדול ממספר גרגרי החול בכל חופי כדור הארץ ואם נתיחס גם לפלנטות אז המספר גדול פי כמה וכמה . דווקא על פלנטה בגלקסיה נידחת , שהיא שוות ערך לגרגיר חול אחד בודד יש כמה יצורים שהם שווה ערך פחות מאלקטרון, שחושבים שכל היקום קיים לכבודם .

fireman

New member
איפה אתה רוצה לבנות?

אם זה בכפר שמריהו....ספק אם התקציב שקבעת יספיק רק לקרקע

fireman

New member
מצויין.

בדוק מה מחירי המגרשים באזור. תגרע את מחיר המגרש מהתקציב שלך ואז אפשר להמשיך הלאה. לדעתי....תוריד כבר מעכשיו את המרתף מהכיוון הכללי שלך.

Shahar75

New member
המגרש

אני מתכנן לגשת למכרז ולהציע 120-130K למגרש של כ-350 מ"ר. במידה ולא אזכה, אחפש גם במקומות אחרים, אבל ההשקעה המקסימלית למגרש היא כנ"ל. שארית התקציב לכל הבניה, המיסים, העמלות וכו' תהיה כ-170,000$. סביר?

fireman

New member
130000 דולר לא יספיקו לך

לבניה. אני מציע לחפש אופציה של מגרש שיעלה לא יותר מ120K-130K דולר גג אם אתה מתכוון להצמד לתוכנית המקורית שלך ושוב....ללא המרתף.

הסבר לתיקצוב הבניה שלי

שים לב שהתקצוב הוא לבניה עצמית - כלומר אתה מביא את כל בעלי המקצוע , ללא פיקוח או ללא קבלן עד מפתח . לקבלן עד מפתח יש להוסיף כ 40,000$ לפיקוח יש להוסיף בין 3000- 10000 דולר . התקצוב לא כולל את מחיר המגרש ולא כולל אגרות לרשויות . כלומר המחיר המינימלי לבית של 200 מ"ר הוא 120000$ כאשר אתה עובד מול בעלי מקצוע ישירות , כלומר אין לך אופציה לבנות מרתף זה מיידית יורד מן הפרק . התקצוב גם לא כולל " שיגעונות " ( למרות שבריצוף ובחלונות לקחתי איכות גבוהה יחסית .) המחיר לשלד הוא גם מינימלי זה יעלה יותר אם הבית לא פשוט לבניה .

למעלה