מנסה להבין לגבי חתולה שנתשה גור

ללאשם2

New member
מנסה להבין לגבי חתולה שנתשה גור

יש לנו חתולה בחצר שאנחנו מאכילים קבוע, היא באה כל יום לפחות 5 פעמים ביום לאכול, לפני חודשיים בערך היא המליטה 3 גורים והיתה באה כל יום לאכול בחצר, אתמול באופן מוזר ביותר היא הביאה לפה גור אחד או שהוא הגיע לבד לא ראינו, ומאתמול נעלמה ולא מגיעה יותר. זה מוזר מאוד כי אין יום שהיא לא מגיעה מלא פעמים לאכול. לא ברור מה זה אמור להיות, היא נתשה גור אחד אצלנו בכוונה? איפה הגורים האחרים? למה היא לא מגיעה לפה? אין לי בעיה לגדל את הגור הוא אוכל כבר לבד למרות שעדין אמור לינוק, אבל חשוב לי להבין אולי קרה לה משהו, ומה עם הגורים האחרים, אם מישהו שמבין קצת בחתולים מכיר מצבים דומים ויוכל לנסות להסביר לי מה יכול להיות הסיבה ואם יכול להיות שקרה לה ול2 גורים האחרים משהו, תודה רבה...

Yukita

Active member
מנהל
הכל אפשרי

1. החתולה נפגעה ולכן לא חזרה
2. החתולה נטשה את הגור הזה ו/או אחרים
3. כל דבר אחר
&nbsp
באופן כללי, עדיף ומומלץ לעקר או לסרס כל חתול שמאכילים, בין השאר כדי שלא יווצר מצב כזה. ההאכלה מעודדת התרבות, ואצל חתולות זה אומר התרבות מגיל צעיר מאוד. לעתים קרובות קורה שחתולה שהמליטה למרות שבעצמה אינה בוגרת נוטשת את הגורים. חתולה יכולה גם לנטוש גור מכל מיני סיבות אחרות. רק חלק מהגורים הנולדים ברחוב שורדים, בין מפני שננטשו ובין מסיבות אחרות (מחלות, תאונות, טריפה, התערבות אדם בכוונות זדון).
&nbsp
למרות שהרבה, כנראה רוב, הגורים הנולדים אינם שורדים, יש פיצוץ אוכלוסין של חתולי רחוב המוביל לעימות חזיתי עם בני האדם ולכן יש כל הזמן לחצים כבדים להתחיל שוב בהרעלות ובהשמדה כפי שעשו פעם. מה שמונע זאת הוא בעיקר המאמץ לטפל בבעיה בעזרת עיקור וסירוס. מעבר לזה, עיקור וסירוס תורמים מאוד להארכת תוחלת החיים - גם באופן ישיר, במניעת מחלות מסויימות, וגם באופן עקיף, במניעת ייחום ולכן גם התנהגויות מסכנות חיים המופיעות עקב ייחום. עיקור וסירוס לא משנים את אופי החיה: מי שלא היה נחמד קודם לא יהפוך פתאום לחביב, ומי שהיה חביב ומתוק יישאר כזה. מה שעיקור או סירוס כן עושים זה להוריד דברים שקורים בגלל יצרים מיניים: תוקפנות וסימון הנובעים ישירות מדחפים מיניים. החתול לא "הופך לצעצוע" ולא מאבד שום יכולת לחוות את העולם סביבו או להגן על עצמו.
&nbsp
אם החתולה תחזור, בתקוה ששלום לה, כדאי מאוד לשקול עיקור כדי שהזיפור לא יחזור על עצמו. טוב שאתה מוכן לטפל בו, אבל מה תעשה בפעם הבאה? טפל בו, אך דאג לסרס או לעקר בבוא הזמן. גם אם אימו תחזור, לא בטוח שתחזור לטפל בו. במקרים של נטישה מכוונת האם אינה חוזרת לטפל בגור, וגם בנטישה בלתי מכוונת חיבור מחדש לא תמיד מצליח.

ללאשם2

New member
מסיכמה לגבי העיקור/סירוס

כרגע בכל אופן יש לי פה גור פיצפון שלא שייך לעקר אני רק דואגת מה קרה לאמא ו2 הגורים האחרים לא מובן איפה היא יכולה להיות, לא נראה לי שהרעילו אותה אנשים פה בשכונה בטוח לא יעשו דבר כזה, הדבר היחיד ההגיוני שעולה לי בראש שאולי כלב פגע בה ובגורים, לא מצליחה למצוא אותם באיזור לצערי.
&nbsp

Yukita

Active member
מנהל
קשה לדעת

יכול להיותגם ש שום מה היא נטשה רק את האחד הזה וכעת נמצאת עם האחרים. יכול להיות שהתכוונה להביא את כולם לחצר אך קרה לה משהו בדרך . באמת שקשה לדעת.

ללאשם2

New member
בסוף החתולה חזרה אחרי כמה שבועות. היא באמת היתה פצועה

וברור שהיא נטשה את הגורים האחרים או שקרה להם משהו, היא חזרה לבד.
בקיצור נשארנו עם הגור המתוק שהיא לא מזהה אותו או לא מעוניינת בו לצערנו, ועם חתולה פצועה שמחלימה יפה.
תודה למי שיעץ וענה.

למעלה