מנסה להיזכר בתרופה נגד פטריות (ringworm)

herouth

New member
מנסה להיזכר בתרופה נגד פטריות (ringworm)

שלום.

אחד מהחתולים של אמא שלי סובל מפטרת, והוטרינרית שלה רשמה לו את התרופה המקובלת, שידועה בכך שהיא עלולה לפגוע בכליות/בכבד. הטיפול מתמשך כבר זמן מה, ואמא שלי מודאגת.

לפני 10 שנים בערך, החתולות שלי גם כן סבלו מפטרת, אבל הוטרינרית שטיפלה בהן חיפשה אז בספר התרופות שלה, ומצאה שיש תרופה אפשרית אחרת, שאיננה פוגעת באיברים הפנימיים, או לפחות הסיכוי נמוך יותר. התרופה השניה איננה קיימת במינונים וטרינריים וניתן היה להשיג אותה רק בבתי מרקחת רגילים (הייתי צריכה לצורך העניין לפרק קפסולות, ולחלק בזהירות את התוכן שלהן למנות קטנות), והיא די יקרה, ולכן האלטרנטיבה הזו בדרך כלל איננה מוכרת.

מישהו יודע על איזו תרופה אני מדברת? אמא שלי כמובן תתייעץ עם הוטרינרית ולא תקנה סתם תרופה על בסיס אינפורמציה מהאינטרנט, אבל היא רוצה לדעת על מה לשאול אותה.

תרופה לגזזת

גזזת זה השם העיברי ל Ringworm.
התרופה המסורתית לגזזת נקראת גריפולין, מדווח שהיא עלולה לגרום לבעיות כבד בין תופעות לוואי אחרות. כבר קשה מאוד למצוא אותה.
התרופה החדשה יותר נקראת איתראקונזול , וגם היא מדווחת עם כמעט אותם תופעות לוואי , מעט פחות. באיתראקונזול מדווח ש1 מכל 10 כלבים יפתח פגיעת כבד כלשהיא בעקבות השימוש בה.
מוכרח להוסיף ממרומי 30 שנות ניסיון שכמעט ולא נתקלתי בתופעות לוואי משמעותיות באף אחת מהתרופות. אבל צריך לעקוב.
ההמלצה שלנו ללקוחותינו היא שבכל טיפול שנמשך מעל 3 שבועות יש לקחת בדיקת דם לתפקודי כבד.

herouth

New member
תודה. אם כן אני מבינה שייתכן שלפני עשר שנים

זו היתה תרופה שנדיר למצוא במרפאות וטרינריות ומאז המצב השתנה והיום זו בעצם תרופה וטרינרית סטנדרטית.

תרופה לגזזת

לא לגמרי הבנתי מה את שואלת.
1, התרופה שנקראת גיספולבין או גריפולין נעלמה לחלוטין משימוש בבני אדם , עדיין יש אפרות להזמינה באופן מיוחד לשימוש בבעלי חיים.
2. התרופה איתראקונזול נמצאת בשימוש בבני אדם וניתן להשיגה בכל בית מרקחת בשם ספוראנוקס. על מנת להתאים את תרופה לבעלי חיים קטנים כמו חתולים או כלבים קטנים יש לחלק את הכדור בבית מרקחת בצורת הכנה מיוחדת.
מקווה שעניתי על השאלה.
דר' שרון רגב

למעלה