מנסה להכין אם סוג הכאב דומה לכאב אנדו'

מנסה להכין אם סוג הכאב דומה לכאב אנדו'

שלום
אני רוצה להבין (אחרי בירורים שונים) אם הכאב שיש לי - דומה לכאב של אנדו'.
יש לי כאבים חזקים בבטן תחתונה +אגן צד שמאל וגב תחתון.
הכאב הוא פנימי (כנראה ברחם, אבל נוגע גם לחיבור עם אגן שמאל ועוד לא ברור), בנגיעה של מיתמר האולטראסאונד הוגינלי אני מרגישה כאב חזק עצבי באזור השחלה השמאלית. הכאב הוא כאב עצבי בודאות - כלומר יש נגיעה בעצבים והכאב הוא עז.
ביום יום הכאב קיים כל הזמן, כלומר כורני ,ומתגבר כשיש זרימת דם גבוהה במקום (למשל בוסת או פעילות גופנית).
זה כאב שקיים תמיד כאמור, לא הולך ובא, תחושה של מתיחה או כאב כמו של שיניים.

האם כאב כזה מוכר לסובלת מאנדו'?
תודה.

ודבר נוסף

האם אתן מכירות רופא שיכול בעזרת בדיקה ידנית או תסמינים או MRI (ביצעתי MRI רחם) לאבחן או לכל הפחות לשלול אנדו?
תודה.

גלגולה43

New member
רופא מומחה

אם את בכללית וגרה באיזור המרכז יש לך את ד"ר שיינמן שהוא מומחה לאנדו והוא עובד בבי"ח מאיר ובמרכז לבריאות האישה בכפר סבא. אני ממליצה לך עליו בחום, כי הוא רופא מצויין, יש לו אבחנות מעולות ומאוד נחמד וסימפטי. וכמובן אם יהיה צורך בהדמיות, יתכן שיפנה אותך אליהם למרות שאם יש נגעים קטנים של אנדו, אז לא תמיד רואים אותם באולטרסאונד או MRI
יש מצב שהוא יכול לחוש בנגע אם את אומרת שאת רגישה משהו בשחלה השמאלית.
אצלי תסמיני האנדו באמת החלו בכאבים מאוד חזקים בעלי אופי עיצבי, שנעו סביב ימי הביוץ, ואף הביאו אותי לידי עלפונות.
אף רופא לא ידע מה יש לי, כי לא ראו כלום באוטרסאונדים שונים המהלך השנים, וזאת למרות שכל הזמן התלוננתי על השחלה השמאלית. ורק עכשיו אחרי 6 שנים מצאו לי ציסטה גדולה צמודה לשחלה, שכנראה יושבת על עצב ואני אמורה לעבור ניתוח בקרוב.
מקווה שעזרתי :)
בהצלחה ותרגישי טוב

למעלה