מנסה לחשב יוקר מחיה לקראת הגירה

ronniepie785

New member
מנסה לחשב יוקר מחיה לקראת הגירה

כפי שכתבתי קודם אני שוקל הגירה על בסיס מקצוע, ועזרו לי כאן בהסבר שזה יצא באיזור מלבורן (עקב מקצוע IT והמלצת הסוכנת להתמקד בויקטוריה).
עכשיו מנסים לחשב עלויות מחיה, קראתי בפורום ובלינקים כגון [URL]https://www.woolworths.com.au/[/URL] או [URL]https://www.expatistan.com/cost-of-living/melbourne[/URL] ועוד, אבל קשה לי לסנן מה רלוונטי לי. ראיתי בעמ' קודם חברי פורום שמציעים לעזור למי שיפרט את סגנון החיים הנוכחי שלו, אודה מאד למי שיסכים להעריך את הסעיפים הבאים:

1) סופרמרקט - למשפחה של 4 נפשות. כרגע בראשל"צ יוצא לנו כ-4000 ש"ח. מבשלים בבית בסגנון בסיסי, מידי פעם ממתקים ופינוקים, אבל בלי יומרות של foodies.

2) שכר דירה - בראשל"צ אנחנו משלמים כ-4500 ש"ח ל-4 חדרים. משתדלים להתרחק מהמרכז היקר, אבל עדיין להיות ברדיוס שעה-שעה וחצי מהעבודה.
קודם כתבתי שאני מחפש שכונה של מעמד הביניים והעירו לי שזה לא ברור, התכוונתי שזו לא קיסריה אבל גם לא שכונת פשע, אוכלוסיה רגועה כזאת של שכירים, מורים, פקידים, ביה"ס נחמד אבל לא מהחדשניים שעושים כותרות.

3) תחבורה - אמרו לי כאן שעדיף להגיע לעבודה בתחבורה ציבורית.
אז זה יוצא 2 "חודשי חופשי" לנו ההורים, ועוד רכב פרטי לשעות הפנאי.

4) צהרונים לילדים: יש בכלל, בכיתות הנמוכות של בי"ס? כרגע אנחנו משלמים כ-1200 לילד.

5) חשבונות חשמל+ארנונה+מים+וועד: בראשל"צ אנחנו משלמים כ-1700 שקל, שזה דיי נמוך משתי סיבות: מזגן/תנור לא נדלק כל יום, והארנונה נמוכה כי זה מחוץ לת"א.

6) תקשורת - נצטרך כבלים, קו נייח, ושני סלולרים (אגב האם התשלום הוא פר דקה, או גלובלי כמו בישראל?)

תודה למי שקרא עד כאן. אלה לפחות ההוצאות הבולטות שלנו מישראל, אם פספסתי משהו שייחודי לאוסטרליה אשמח לשמוע :))

ANZ1

New member
מה זה משנה ?

כל ניסיון לחשב הוצאות מול הכנסות חסר טעם כל עוד אתה לא יודע אם תמצא עבודה, מתי וכמה תרויח.
יכול להיות בצד אחד שתגיע ולא תמצא עבודה במשך שנה, ויכול להיות שתמצא עבודה בחודש הראשון עם משכורת של 150 אלף דולר.
גם בישראל, יש משפחות שחיות מ10 אלפים לחודש, ויש אחרות שחיות מ50 אלף.
אפשר לחיות משני הצדדים, וההוצאות נקבעות אחרי שאתה יודע מה ההכנסות שלך, לא לפני.
מכיוון שאין לך מושג מה ההכנסות שלכם יהיו, אין שום טעם לנסות לבדוק את ההוצאות.
כל אחד מסעיפי ההוצאות יכול להשתנות בעשרות או מאות אחוזים אצל משפחות שונות.

ronniepie785

New member
ל-ANZ תודה, אנחנו מבררים משכורת בנפרד ומעריכים 80,000

תודה, ביררנו משכורת בנפרד. מכאן ומ-SEEK, נקווה להגיע ל-80,000 (כל הדיון בטווח ארוך ולאחר הסתגלות. בהתחלה ברור ש"נתכלב" כמו כל מהגר). לא כתבתי את המשכורת השנייה כי זה ייקח זמן עקב השלמות שנדרשות להמרת תעודה.

עכשיו, מול זה, אנחנו הרי לא מהגרים כדי לדפוק את החיים לנו ולילדים. נעשה צעד רק אם יש צפי (לאחר הסתגלות) לשמור על רמת החיים הנוכחית, בפרברים הבורגניים (3 חדרי שינה +סלון, שכונה נקייה, בי"ס ממוצע, כשעה וחצי ממרכז תעסוקה). משאר הבחינות אנחנו יחסית לא מפונקים, טיפוסים של רכב יד שניה, שניצל ולא גורמה, חופשות באכסניות בארץ ולא מלון יוקרה בקאריבים. ובתנאים האלה גם חוסכים.

היו על זה המון דיונים כאן, אבל אנשים העירו בצדק שהדיון מעורפל אם אתה לא מגדיר את הצרכים שלך. אז ניסינו להגדיר. ונודה מאד למי שיסכים לעזור.

ANZ1

New member
בהצלחה

כשתגיע תבין שזה חסר משמעות , כל מה שאתה עושה עכשיו,
אני יכול לחשוב על 10 הוצאות שונות שאתה לא מסוגל לחשב בדיוק עכשיו שישנו לגמרי את כל המשחק של "נדמה לי".
בדיוק כמו שכל "צפי" הוא חסר משמעות.
אתה היום מרויח סכום מסוים, מתוך זה אתה חוסך סכום מסוים, ואת השאר את מוציא, אם היית מרויח כפול, היית מוציא כפול, ואם היית מרויח חצי היית מוציא חצי,
אין לך שום אפשרות לחזות אם תמצא עבודה באוסטרליה וכמה תרויח בה.
מה שאתה מתכנן או מצפה לא רלוונטי לכלום.

Commander Data

New member
אל תעלב אבל ב80 אלף ברוטו אתה לא יכול להרשות לעצמך

שום דירת 3 חדרים!

ANZ1

New member
אגב דירה

נהוג לתכנן (כי אתה רוצה לתכנן) ששכר דירה יהיה כשליש מהמשכרות נטו שלך,
ולא יותר מ40 אחוז (כי יש לכם הרבה הוצאות אחרות).
תחשב מה המשכורת נטו שיצא לך מ80 אלף לשנה (נגיד כ60), תחלק ב52 שבועות,
מדובר על כ400 דולר לשבוע, תבדוק מה אפשר לשכור בסכום הזה,
אני מניח שלא הרבה, אלא בית קטן מאד וישן ורחוק.

לי זה נשמע די סולידי

עם משכורת כמו שציינת, אתם תגורו, נניח, בבית צמוד-קרקע, לא גדול ולא הכי חדש, בפרבר שקט בערך 30-40 דקות ממרכז העיר' שעליו תשלמו בין 350-450 דולר לשבוע. נגיד משהו כזה, למשל:
http://www.realestate.com.au/rent/w...085/list-1?maxBeds=any&source=location-search
&nbsp
(אין כמעט דירות 4 חדרים במלבורן. ה"ראש" האוסטרלי עדיין לא הבין את הקטע של דיור משפחות בבניינים. נדיר למצוא משפחות עם שני ילדים ומעלה שגרות בדירות. אנחנו כאלה, אגב)
&nbsp
.אתם תקנו בסופר המקומי, ותתניידו על בסיס רכבות ורכב פרטי משומש שיעלה לכם בין 3000-10,000 דולר.
&nbsp
לילדים יהיה after school care אחרי בי"ס אם תצטרכו, וזה לא עסק יקר - כמו דולרים ליום.
&nbsp
חשמל יעלה לכם כמאה דולר לחודש, מים כעשרים דולר לרבעון. ארנונה וועד מגולם בשכ"ד
&nbsp
אני לא יודע כמה עולים כבלים; טלפון נייח יעלה משהו כמו 50-580 לחודש, עוד כמה עשרות לאינטרנט (תלוי כמה אתם צריכים) ועוד כמה עשרות לחודש לסלולארי.
&nbsp
בסך הכל בשמונים אלף לשנה אפשר לחיות כאן סביר. לא פשוט לקנות בית ממשכורת כזו, אבל היתר סביר. וכמו שהבנת כבר, אין טעם להיכנס לחישובים מדוקדקים מדי - המציאות שלכם תשתנה מאד כשתגיעו, ואם מטרת ההגירה שלכם היא לחסוך 3% בהוצאות מחיה שנתיות
, מוטב שתישארו בישראל ותחסכו לעצמכם את הטלטלה שבמעבר לצד השני של העולם.
&nbsp

arieltr

New member
גם לי זה נשמע סולידי ואפשרי בהחלט

אמנם יקח לכם כמה חודשים להבין מי נגד מי איך ולמה, אבל אם יודעים מה עושים ולאיפה הולכים אז בהחלט אפשר לעבור את התקופה הראשונית ולהסתדר עם 80$ בשנה הלאה משם.
אנחנו משפחה של 3 נפשות אמנם אך שעברנו למלבורן היתה לנו רק הכנסה אחת למשך תקופה לא קצרה בכלל - והיא הייתה בהחלט פחות משמונים. והילד שלנו הלך לגן שלא עלה פרוטות.
איך הסתדרנו? בסדר גמור, השתדלנו לא לקפוץ מעל הפופיק ולא לאכול בראנצ'ים של 22$ שמונה פעמים בשבוע. גם אנחנו מבשלים בבית ומדי פעם מתפנקים.

להתחיל עם 80, עם שני ילדים בגיל בית ספר זה אפשרי במלבורן. אתם תגורו בבית בשכירות בפרבר בהחלט נעים ורגוע ויש הרבה כאלה במחירי שכירות נורמלים. כן זה לא יהיה חדש מהניילון (ותאמין לי הבתים החדשים פה לרוב לא איי יאי יאי...), וזה לא יהיה שלכם. אבל בהחלט אפשר להתחיל כך דרך חדשה. ושבן הזוג השני יתחיל לעבוד אתם תשפרו את עצמכם, משמעותית אפילו.

הקיצור אני מסכים על השבלול.

לדעתי השאלה העיקרית שצריכה להעסיק אתכם זה אם אתם באמת רוצים להגר ובנויים להגירה.
כלומר, זה לא פשוט בכלל לעזוב את כל החיים שאתם מכירים מצויין, את המשפחה התומכת, את כל המעגלים החברתיים שלכם ויש עוד המון דברים שלא שמים לב אליהם עד שעוברים ומתחילים לחיות במקום לא מוכר. הסיבה הכלכלית, ואני בכלל לא ממעיט בחשיבותה, אך היא לא הכרח המכשול העיקרי שצריך לעבור.
מה גם שככל הנראה, לכם יהיה קצת יותר 'קשה/מסובך' להתרגל לשינויים ולהתאקלם מאשר לילדים שלכם - ככה זה אצל לא מעט אנשים.

Commander Data

New member
שלא יבלבלו לך במוח

על מנת לשכור ב350-400 דולר בית!!! אתה צריך לגור לפחות 2 שעות נסיעה ברכבת מהעיר!!! ולפעמים אפילו יותר מזה. לגבי מחייה הרגת אותי! צהרונים? חבר מדובר על הוצאה שתשבור אותך! מדברים בסידני על בערך 90-100 דולר ליום! נניח שתגור בפרוור מאד מרוחק וזה יעלה לך "רק" 70 דולר ליום זה בערך 70*5*52 - נטו זה 18.2 אלף דולר בשנה! אוכל בערך 1000 דולר לשבוע, אולי אם תחיו מאלדי 750 בשבוע במקרה הטוב (למרות שהמקרה העסקי של אלדי מאד חיובי - אני לא מוצא שם שום דבר שניתן לאכול, אבל אני קצת מגזים אז תתעלם מזה)

arieltr

New member
Ground Control to Major Tom

Can you here me Commander Data ?
מתי עדכנת את הדאטא בפעם האחרונה?
לא צריך לגור שעתיים נסיעה ברכבת מהעיר. אלא אם זה בתור תחביב, אז זה מובן לגמרי...
לגבי האוכל 1000$ בשבוע? צודק! אבל רק אם אוכלים בראנ'צים 22$ שבע פעמים בשבוע, ארבעתם. ואחרי זה כולם מקנחים בבית הפנקייק כי נשאר עודף מהאלף והשבוע עוד לא נגמר.
בחייאת גמרת אותי, אתה בטוח מסתלבט עלינו אז בכיף...

ronniepie785

New member
תודה רבה למי שענה! ולגבי השאלה למה מהגרים...

למי שהזהירו מקשיי הגירה: ברור, אבל אנחנו מקווים שאחרי תקופת הסתגלות יהיה יותר טוב מאשר בישראל. לא חשבנו שאצלכם החיים הם מסיבה, אבל:
  1. בישראל אנחנו שורדים איכשהו (בדירה בינונית ברשל"צ, רכב אחד, וטעם קמצני במזון ביגוד ובילוי) אבל רק בגלל שאנחנו בתשיעיון העליון. אם הילדים יבחרו מקצוע פחות לחוץ - הם יחנקו כל החיים במינוס.
  2. קיוויתי ששעות העבודה ב-IT יהיו קצת יותר שפויות. טעיתי?
    יש לי מחוייבות אנושית ועמוקה למעסיק שמאכיל את המשפחה שלי, אבל להחזיק אנשים עד 8 בערב רק כדי להתווכח על שם של קובץ לוג? לשנות גרסה בייצור ב-6 בערב רק כדי לבחון מי יישאר כשהכל יקרוס? זה לא אפקטיבי ולא מכניס כסף לחברה, זה סתם שנהנים להתעלל.
  3. הזוי שילדים בני 7 כבר עברו 3 מלחמות. ובכלל האוירה המגוייסת - הבעיה שלי היא לא עם השירות הסדיר (שעשיתי ועשיתי טוב), הבעיה היא שאר החיים. אותו "עם קטן מוקף אוייבים" שמפמפמים לי אם העזתי לבקש העלאה, או להתעניין בהגירה, או לחנך את הילדים לחופש ופחות למשמעת. זה חונק, אין לי מילה אחרת.
לא רציתי להטריח אתכם עם יותר מידיי שאלות, אבל אם למישהו עוד נשארה סבלנות להגיד אם הוא מרגיש שיפור ב-3 הנקודות האלה, אודה לו. ובכל מקרה תודה על התשובות שכבר נתתם.

arieltr

New member
מה זה תקופת הסתגלות עבורך - כמה זמן?

6 חודשים? שנה? שנתיים? חמש שנים?
הסתגלות איזה? תרבותית? מנטאלית? רגשית? מקצועית?
זה מאוד אינדיוידואלי, תלוי בבנאדם.
ונניח ואתם מחליט על תקופת זמן מסוימת ולאחריה אתם עדיין לא בטוחים בכלום ולא מאוקלמים כפי שחשבתם, מה אז? עוזבים? נותנים עוד סיכוי? הרי אי אפשר לדעת מתי באמת ההרגשה תגיעה, אין נוסחה קבועה כאן.
ואולי אם רק אחד ממכם 'הסתגל' לחיים החדשים והשני לא. מה עושים? מה הלאה? חוזרים? נשארים? מי מוותר?

1. מה זה תשעיון עליון בישראל? מעמד ביניים שעובד בהייטק? הייתי חודש שעבר בגוש דן ולא קיבלתי רושם שאנשים חיים רע. המסעדות מפוצצות, בתי הקפה מלאים - וזה היה באמצע השבוע, חשבתי אלי כולם תיירים אבל לא מצאתי תייר אחד בראשל"צ. כולם עשו אקזיט חיים טוב.
באוסטרליה אפשר לחיות נורמלי מלעבוד במספר מקצועות שאינם הייטק. ואפשר לחיות מצויין כל עוד לא צריך לקחת משקנתא...

2. לא מכיר את סביבת העבודה בהייטק אז אין לי מושג על שעות עבודה. אבל ממה שתיארת עושה רושם שכדאי להחליף את הבוס. אצלנו במשרד (ענף הבנייה) סוף היום, לרוב, הוא 5:30-6:00. אבל כבר נשארתי לא מעט פעמים עד 9-10 כי הייתי צריך להוציא מכרז ולוחות הזמנים (של לא מעט פרויקטים) שנקבעו מראש היו לא ריאלים. אבל בהחלט לא נותן לזה להפוך לשיגרה. אבל לא מכיר הייטק.

3. מלחמות זה הקונטקסט הסביבתי, אין חדש תחת השמש. הפנטזיה של מזרח תיכון חדש לא תתגשם בעידן הנוכחי. לדעתי זה ההבדל המרכזי בין שיגרת החיים בישראל לאוסטרליה וכמו שכתבת זה מחלחל להמון נושאים לא ישירים, אחרי שמסיימים עם הצבא ועוברים ל"שאר החיים". באוסטרליה החיים מאוד רגועים ושלווים. יהיו כבר דברים אחרים שיעסיקו את המחשבות שלך. אני לפעמים מקבל עצבים רק מהשלווה, אז כנראה שגם לזה יש מחיר.
הקיצור כמו מקודם, השבלול צודק. בשורה התחתונה יש שיפור.

(אגב, לחנך את הילדים לחופש ופחות משמעת - זה חומר נפץ לאופן ההתנהגות האוסטרלית הטיפוסית. לרוב תמיד יעדיפו ברווז שיודע לעמוד בשורה עם כולם ולהתיישר על פי הנורמה).

happy traveler

New member
זה התשובה שאתה מחפש - כל השאר יבזבזו לך את הזמן לדעתי

התשובה שלי רלוונטית רק לאחרי שהתמקמתם ומצאתם עבודה.
כל מה שקורה בין העליה לטיסה לאוסטרליה, הנחיתה חיפוש בית ועבודה הוא אמורפי וממש לא ניתן לחיזוי אפילו מוערך (לדוגמה, אנחנו גרנו אצל חברים חודש עד שמצאנו דירה)

אנחנו משפחה של 3 נפשות, גרים ב BENTLEIGH EAST (בית פרטי), במקרה לא עובדים בסיטי, ילד קטן במעון יום שלושה ימים בשבוע ומרוויחים ביחד בסביבות 140K שנתי לפני מיסים. יש לנו רכב אחד ושצריך לוקחים טראם רכבת או UBER. אלו ההוצאות הממוצעות לחודש מתחילת שנה:

הוצאות חודשיות (בדולרים אוסטרלים)
שכר דירה $ 2,340.00
גז $ 93.10
מים $ 53.23
חשמל $ 111.27
ציוד כללי לבית $ 548.54
דלק $ 132.90
רכב $ 102.18
תחבורה ציבורית $ 64.56
תקשורת $ 68.00
אינטרנט $ 68.72
אימונים $ 23.05
עמלות בנק $ 7.18
מזומן $ 17.80
בריאות $ 783.08
בילויים / מסעדות $ 140.71
ביגוד והנעלה $ 309.22
אירועים שונים $ 246.44
טיפוח הגינה / חצר $ 50.50
ספרים / עיתונים $ 15.27
חניונים / חנייה $ 4.43
איפור וטיפוח $ 111.15
לימודים / גן $ 538.89
סה"כ $ 5,830.22

אחרי מיסים יוצא שכר שנתי בסביבות 100K נטו, הוצאות שנתיות יוצא בסביבות
70K + דברים לא ידועים, נוסף עוד 10K, מצליחים לחסוך בסביבות 20K - 25K לשנה.

אתם משפחה של 4 נפשות אז אני מניח שאם תעתיק את צורת החיים שלנו אולי תצליח לחסוך פחות (אם בכלל), ואם תתכלב לדעתי תוכל לחסוך סכום יפה (אל תספר לאישתך על קניון צ'אדסטון).

happy traveler

New member
חשוב גם לציין

התשלום לגן של 538.89$ הוא כמובן אחרי REBATE של CENTERLINK, בפועל התשלום המלא הוא יותר מ - 1000$ (יוצא ליום בסביבות ה - 135$ ליום - לא מדוייק).
&nbsp
אגב לחברי הפורום, האם גם ההוצאות שלכם פחות או יותר כאלו (בהתחשב בכמות הנפשות)?
&nbsp

אם הייתי מוציאה את אותו סכום כמוך

הייתי תמרוששת מהר מאוד, וכבר מזמן היו זורקים אותי מהבית (בעלי או הסוכנת נדל"ן)
&nbsp
אנחנו משפחה של 4 נפשות, ואת עיקר החיסכון (יחסית לתקציב שלך) אנחנו מקבלים מסעיף הדיור (שילמנו בסביבות 1370 בשנה האחרונה, עכשיו זה עלה קצת), בריאות (קשה לי מאוד להעריך, אבל סכום כזה אני מוציאה רק בחודשים של טיפולי שיניים, ואלה קורים רק פעמיים-שלוש בשנה. אין ביטוח פרטי- לא משתלם לנו), ביגוד והנעלה, טיפוח גינה (אין), דלק, איפור וטיפוח (קרם פנים קטן, דיאודורנט ושמפו. נחשב?)
&nbsp
לא מרגישה מתכלבת. פשוט יש הרבה דברים בחיים שלא מתאימים לי.
אבל סעיף "מוסיקה" כן וכן - תוסיף כ- 1000$ לשנה. אולי לא כל שנה.
אה, כן - כרטיסי טיסה לישראל
פעם בשלוש שנים ככה.
&nbsp
דרך אגב, איפה ההוצאות שלך על אוכל?

happy traveler

New member
אופס, שכחתי את האוכל

בסה"כ שכחתי את הסעיף, אבל זה בסביבות ה - 800$ - 900$ לא כולל אוכל בעבודה. הבריאות זה כולל ביטוח פרטי שעולה בסביבות 250$ לחודש + הוצאות רפואיות שונות (כל מה שקשור לבריאות). חשוב לציין שהמספר הזה הוא לפני החזר של מדיקר, כך שבפועל המספר קרוב יותר ל - 500$.
ביטוח פרטי לא משתלם וגם רצינו לבטל אותו, בסופו של דבר למזלנו לא ביטלנו, כי בעקבות אירוע רפואי, הם החזירו לנו יותר ממה ששילמנו במשך כמעט שנה (הייתי מעדיפה לבטל ובלי האירוע הרפואי, אבל בחיים יש לפעמים הפתעות).

אם ככה אז מה זה...

"ציוד כללי לבית"?
חשבתי אולי זה היה האוכל וכל שאר הדברים שקונים בסופרמרקט.
&nbsp
מסכימה אתך בעניין ההפתעות שבחיים. עדיין, אני חושבת שההחלטה שלנו לא לבטח היתה נכונה מאוד.

למעלה