מנסה ליישב סתירה בין "חמשת הדוקטורים" לs02e03

timetraveler900

New member
מנסה ליישב סתירה בין "חמשת הדוקטורים" לs02e03

גיליתי סתירה בין הפרק חמשת הדוקטורים (שצולם בתקופתו של הדוקטור החמישי) לבין הפרק השלישי של העונה השניה.

שרה ג'יין אומרת לדוקטור שהיא חשבה שהוא מת לאחר שהשאיר אותה על כדור הארץ כשקראו לכל אדוני הזמן ובני אדם לא היו מורשים להיכנס לגאליפריי.
אבל בפרק "חמשת הדוקטורים" רואים בבירור את שרה ג'יין בימיה עם הדוקטור השלישי, פוגשת את הדוקטור החמישי.
כשהיא ראתה את הדוקטור בפעם האחרונה (עד הסדרה החדשה) היא ידעה שיש לו עוד התחדשות שלא קרתה עדיין. אז למה היא חשבה שהוא מת?

GeJuFan

New member
מצחיק.. בדיוק ראיתי את

חמשת הדוקטורים. וממה שהבנתי שרה-ג'יין בספיישל הזה היא שרה ג'יין עתידית אחרי ימיה עם הדוקטור הרביעי. כי אם אני לא טועה היא קיבלה את K-9 זמן מה אחרי שהיא והדוקטור הרביעי נפרדו.
עכשיו לא ראיתי עדיין את העונות הקלאסיות ככה שאני לא יודעת מה בדיוק הלך שם.

בפרק של העונה השנייה עם טננט, הוא אומר לה שהוא השתנה
"about half a dozen times" מילת המפתח היא about.
ישנה גם אפשרות כמובן שאחרי האירועים של חמשת הדוקטורים כל הדוקטורים לפני החמישי כולל העוזרים שהיו (מלבד טיגן ומה שמו) שכחו לגמרי מהאירועים בכדאי לא ליצור מצב של פראדוקס. כי עובדה שאף אחד מהדוקטורים מהשני ועד החמישי, לא זכר שמה שקרה קרה כשהם נפגשו משמע שהיקום או הטארדיס אפילו תיקנו את הפאראדוקס שנוצר ע"י מחיקת הזיכרון של הדוקטורים והעוזרים.

AvivZ41

New member
אם אני לא טועה

הם שכחו את האירועים של חמשת הדוקטורים.
אבל אני לא בטוח, ראיתי את הספיישל פעם אחת וזה היה ממששש ממזמן.

Lior Knight

New member
הסברה הרווחת

שבסיפורים עם הדוקוטורים החופפים יש לדמויות נטייה לשכוח את האירועים האלה לאחר מכן וזה למעשה מסביר איך הדקוטור החמישי לא ידע מראש מה לעשות בפרק חמשת הדקוטורים כי אחרי הכל הוא אמור היה לזכור את זה מנקודת מבט של הגלגולים הקודמים שלו.

קיצר timey whimy....(-;

Sexy Darren

New member

אותו הסבר תקף לכל הספיישלים עם יותר מדוקטור אחד, אם ראיתם את הספיישל שני הדוקטרים, או שלושת הדוקטורים, אף אחד חוץ מההתחדשות הכי מאוחרת באותו אירוע והמלווים שלה לא זוכר את מה שקרה שם.

הספיישל היחיד שמערב שני דוקטורים וסותר את זה הוא time crash של מופאט, כי שם מראים ש10 יודע מה לעשות כי הוא זוכר מנקודת מבטו של 5 מה קרה.

למעלה