מנסה לשאול פה למרות שמדובר ביחיד ולא תאומים

מנסה לשאול פה למרות שמדובר ביחיד ולא תאומים

שלום לכולן
אני אמנם אמא לילד יחיד ולא תאומים אך התרשמתי שהפורום מאד פעיל ולכן מנסה גם פה...אולי גם הנסיון עם שניים ייאפשר מתן מבט נוסף על הבעיה לפני שאני מרימה ידיים ומתייאשת סופית
. מדובר על בני שהוא סרבן הנקה קשה. מאד קשה. זה התחיל עוד בבי"ח. ילדתי בקיסרי ובהתחלה בכלל לא היה לי חלב. גם כשכבר היה לי חלב הוא לא רצה בשום אופן להתקרב לשד רק צרח כל הזמן. לא משנה באיזו תנוחה ניסיתי כולל "פוטבול". ברגע שהוא רק קולט שאני הולכת לשים אותו בתנוחה של הנקה ישר מתחיל לצרוח . בינתיים יש לי לקטינה בבית אז אני שואבת כמה שאני יכולה (כרגע זה בערך 4 פעמים ביום. בהתחלה הייתי שואבת 6 אבל כבר התעייפתי ומאד קשה לי כי אין לי עזרה ואני איתו לבד רוב היום). לקחתי כבר יועצת הנקה פרטית הביתה מיד אחרי שחזרתי מהבי"ח (אחרי שעברתי את כ-ל המדריכות/יועצות הנקה בבי"ח שהייתי מאושפזת 5 ימים) שהייתה מצויינת ממש. הציעה לי לנסות עם פיטמת סיליקון. התחלה הוא הסכים לתקופה של כמה ימים ואח"כ כבר לא ושוב צורח בכל פעם שמנסים לקרב אותו לשד אז אני נותנת בקבוק. אני שמה אותו הרבה עליי, סקין טו סקין, במנשא וכד'.מנסה שוב עם הפיטמת סיליקון והוא עדיין צורח וצורח.ושוב חוזרים לבקבוק...ועדיין הוא לא מוכן... הילד כבר כמעט בן 3 חוד'. השאלה היא האם כדאי להזמין יועצת נוספת ולנסות עוד פטנטים (צינורית שזה עוד לא ניסיתי אבל רק שמעתי על זה) והאם עוד יש סיכוי שיינק -אפילו הנקה חלקית כי השלמתי עם זה שהנקה מלאה כבר לא תהיה לי איתו, או שפשוט לוותר ולהמשיך לשאוב ולתת לו גם את הקצת הזה שיותר טוב מכלום?

תודה מראש
את ה

ברוכה הבאה

האם בדקת עם רופאים סוגיות של רפלוקס? האם יש בעיות גם עם בקבוק?
אני הייתי מנסה לראות מה ההבדל בתנוחות או באחיזה שלך ושלו בין בקבוק ובין הנקה
מיד יבואו מומחיות יותר ויתנו עצות יותר מבוססות משלי בינתיים - הרבה תמיכה והבנה. נשמע שמאוד קשה לך,

קודם כל תודה

אני בהחלט זקוקה לכך....עד כמה שידוע לי אין לו בעיה של ריפלוקס. עולה כל חודש במשקל קילו אחד (מהשקילות שאנחנו עושים בטיפת חלב). עם הבקבוק אין שום בעיה. אבל זו בדיוק הבעיה. שהבקבוק כבר כ"כ מבוסס אצלו וזה עוד עם הפיטמה של הזרימה הכי איטית שאני כמובן לא מחליפה אותה בכוונה כדי לתת עוד איזה סיכוי קלוש להנקה. הוא מוכן אך ורק בקבוק. שום דבר אחר.
אני בעיקר מיואשת כי אני תוהה מה עוד לא עשיתי כדי שהוא יסכים לינוק? והשאיבות כבר מאד מעייפות אותי....אז מצד אחד עוד לא ויתרתי עליהן כי אני חושבת שגם קצת זה יותר טוב מכלום...מצד שני אני לא רואה את עצמי מושכת ככה חצי שנה....

קודם כל תודה

אני בהחלט זקוקה לכך....עד כמה שידוע לי אין לו בעיה של ריפלוקס. עולה כל חודש במשקל קילו אחד (מהשקילות שאנחנו עושים בטיפת חלב). עם הבקבוק אין שום בעיה. אבל זו בדיוק הבעיה. שהבקבוק כבר כ"כ מבוסס אצלו וזה עוד עם הפיטמה של הזרימה הכי איטית שאני כמובן לא מחליפה אותה בכוונה כדי לתת עוד איזה סיכוי קלוש להנקה. הוא מוכן אך ורק בקבוק. שום דבר אחר.
אני בעיקר מיואשת כי אני תוהה מה עוד לא עשיתי כדי שהוא יסכים לינוק? והשאיבות כבר מאד מעייפות אותי....אז מצד אחד עוד לא ויתרתי עליהן כי אני חושבת שגם קצת זה יותר טוב מכלום...מצד שני אני לא רואה את עצמי מושכת ככה חצי שנה....

מנסה לענות...

הי, קודם כל קבלי עידוד וחיבוק וירטואלי, אנחנו כאן כדי לתמוך!
נשמע שיש לך מצב מאתגר וכל הכבוד לך על השאיבות והמאמצים הרבים. זה ממש לא מובן מאיליו...שלושה חודשים של שאיבות ונסיונות זה לא פשוט. נשמע שיש לך חלב ושהוא גדל יפה וזה נהדר. אבל הקושי שלך מובן.
קודם כל טוב שפנית לכאן למרות שאת לא מניקה תאומים. לפעמים אמהות כל כך זקוקות לעזרה והכי חשוב זה לדעת להתייעץ.
קשה לדעת מרחוק מה בדיוק קורה אצלו כשאת מציעה לו לינוק, אבל אני חושבת שהרעיון של להמשיך לנסות עם פטמת סיליקון הוא מצוין...
צריך לראות אם ההתנגדות נובעת מהסיטואציה של ההנקה, מההתרגלות שלו לבקבוק ולזרימה שלו ולתחושה בפה שהיא שונה, או שזה קשור למשהו אחר... משהו שמפריע לו...

בנוסף לזה הייתי מציעה לך אולי לנסות להיכנס עם התינוק לסיטואציות בעור לעור שאינן הנקה אלא סתם "נעימות" של להיות יח, בגיל 3 חודשים, ההנקה משתנה מעט כי התינוקות מתחילים להיות מודעים לסביבה ולגירויים, לכן הייתי מציעה לך למשל לשים אותו עלייך במגע עור לעור ולשחק איתו, לא להציע לו לינוק אלא להיות איתו ככה בכיף כשאת נשענת אחורה, אל אפילו יכולה לעשות איתו אמבטיה חמימה ולראות מה קורה. ככה לנסות כל יום או כמה פעמים ביום.
נסי את זה בכלל בלי פטמת סיליקון.

שאלה אלייך, האם את מניקה אותו לפי דרישה? נסי לא לחכות לשלב הבכי אלא לקחת אותו להנקה עוד בשלב ההתעוררות הראשוני או אפילו כשהוא עדיין מנומנם ומתחיל לזוז.
לפעמים הנקה בלילה כאילו "מתוך שינה" יכולה להצליח.

אל תילחמי איתו אלא באמת תני בקבוק אם הוא מסרב לשד. אבל תנסי להניק דווקא בסיטאציות שנתינת השד לא צפויה אלא היא מתוך המגע ביניכם. מקווה שהסברתי את עצמי נכון. מעניין אם הוא ירצה להיצמד.

אני הייתי מציעה לך לקחת שוב אשת מקצוע/ מדריכה/ יועצת ולנסות שוב לראות מקרוב מה קורה. אני שומעת את הרצון שלך להניק.

עדכני אותנו

ממש תודה על התמיכה והעידוד

אני באמת זקוקה לכך ומאד משתדלת לעשות את מירב המאמצים על מנת שזה יצליח וממש ממש רוצה להניק!!! (בתקווה שבסוף אכן יצליח). אחרי שאתמול בלילה ניסיתי להניק אותו כשהוא רק התחיל לעשות קולות במיטה-"סימני רעב מוקדמים" ושוב קיבלתי בתגובה צרחות אימים ברגע שהוא קלט שאני הולכת לשים אותו בתנוחת הנקה, החלטתי שהשבוע לא אנסה להציע לו בכלל אלא רק אשים אותו עליי במנשא כמה שיותר בבית סקין טו סקין. שבכלל יתרגל לרעיון הזה של שד....בשבוע שלאחר מכן אני באמת אנסה להציע לו תוך כדי משחק נגיד. או כשהוא לא מראה סימני רעב. רק בשביל להציע ולראות איך מגיב. וכמובן שאקח מדריכה שוב כדי לראות מה עוד ניתן לעשות וחוזרת לעדכן פה

בינתיים הזמנתי חזיית שאיבה שמאפשרת לשאוב בלי ידיים....שיהיה לפחות יותר קל

אתן לך רעיון שישמע קצת מוזר

כשהנקתי את התאומים שלי (סיממנו כבר לפני יותר משנה) הייתה תקופה שאחד מהם היה צורח כשניסיתי להניק אותו וראיתי שמשהו מציק לו ולא ידעתי מה ואז גיליתי שכשאני מניקה אותו בתנוחת עמידה (כן, כאילו הוא עומד, או יושב בגב זקוף) זה ממש עוזר לו. זה היה מסורבל ולא נוח אבל עבד!! המזל אצלי שזה לא היה קורה בכל הנקה אלא רק לפעמים ולתקופה קצרה. את יכולה להניק אותו ככה עם מנשא שיעזור לך להחזיק אותו או בישיבה זקופה שלך על כסא ולא על מיטה.נסי ותראי אם משפיע.
דבר נוסף, אם כל כך חשובה לך ההנקה תנסי שכאשר הוא שותה מהבקבוק, הבקבוק יונח בצורה מאוזנת כך שהפטמה לא מלאה חלב והוא צריך להתאמץ על מנת לשתות אותו. זה מדמה הנקה ומונע התמכרות לבקבוק.
המון הצלחה! זה מאתגר ומעייף אבל את עובדת נהדר!

למעלה