מנסה שוב- שרשור תופעות הלוואי הגדול

מנסה שוב- שרשור תופעות הלוואי הגדול

ממשיכה את מה שכתבה רותי לשאלת הכתף - כולנו יודעים כבר שיש תופעות לוואי לתרופות, וכולנו יודעים שישכאלה שסובלים מהן יותר, וכאלה שפחות. אבל.. לא תמיד אנחנו יודעים מה התופעות בדיוק, ולא תמיד הן כתובות ב"התוויות" שנותנים לנו עם החפיסה. אני למשל גיליתי על גופי, שיש תופעת לוואי מאודלא סימפטית למורפין- סיוטי לילה. אבל קשים. אף אחד לא הסביר אתזה מראש, ורוב הרופאים שאמרתי להם שזה מה שקורה הסתכלו עליי כאילו אני מדמיינת משהו, אבל .. אז היה הרופא היחיד האמיץ(ואולי פשוט היחיד שידע את זה) - והוא אמר במין קלילות כזאת - כן, זה אחת מתופעות הלוואי של התרופה הזאת, אולי כדאי להחליף... ואז באמת העבירו אותי מאוקסיקונטין לסוג אחר של אופיאט. מה אתם יודעים על תופעות לוואי? מה היתה התרופה הכי נוראית שניסיתם? ומה היתה התרופה שהצילה את חייכם? ששמחתם כל כך שגיליתם אותם (אפילו אםזה היה לזמן קצוב) ובכלל , מה המדיניות שלכם לגבי תרופות? האם לוקחים מיד משככי כאבים לכל דבר,או מחכים עד שזהבלתי נסבל? שתפו-נא.

ענתר

New member
ליריקה

אולי כדאי לנעוץ את השירשור לכמה ימים אני כבר לא זוכרת אם כתבתי שליריקה הפכה את הבת שלי ליפיפיה הנרדמת לכמה ימים, בדיוק לפני מבחן סוף סמסטר, מה שכמובן לא היה מוצלח ביותר. אנחנו צריכים להגדיל את המינון, אבל לא מעיזים. (תחזיקו לה אצבעות, היא במבחן עכשיו.)

ruthi26

New member
בטח מחזיקה.. בהצלחה

דרך אגב את אמא שלי זה גם הרדים, והיא מהאנשים שלא ישנים הרבה.. הצליח להפיל גם אותה.. תספרי איך היה לה במבחן מחכה לשמוע

ruthi26

New member

ruthi26

New member
גם לי יש תופעות לוואי

לצערי לכדור מאוד מאוד חיוני שעוזר לכולם, אבל לי גורם להתעלפויות "אופטלגין" רצינית מאוד. ולא אמרו על זה שום דבר. פשוט עליתי על זה, כל פעם שלקחתי זה מה שקרה. והבנו שזה מהכדור. חוץ מזה ישנם כדורים שגורמים להרגשה מאוד מאוד לא טובה, למשל לקחתי כדור בשם פאקסט, מקווה שכתבתי נכון, כל פעם שלקחתי אותו פיהקתי במשך יום שלם, זה היה פשוט סיוט, לא רשום בתופעות לוואי, אבל הבנתי שזה מזה.. תתארו לכם שאתם עובדות ומפהקות לאנשים בפרצוף, איזה לא נעים זה...
לעומת זאת אנטיביוטיקה בשם תריויד, שהיא אנטיביוטיקה מעולה, שלא נותנים כבר בקופ"ח הטמבלים.... תרופת פלא ,לבעיות דלקתיות וכאלה.. מדהים חוץ מזה, שלא נצטרך את כל הרעל הזה.. שעושה לנו רע בנשימה. ולגבי משאף ניסיתי המון לאסטמה שלי, והיחיד שהיה טוב ביותר הוא בודיקורט טורבו... אז יש גם טוב וגם רע מבחינת הזבל שנכנס לגוף, ואי אפשר בלעדיו. דרך אגב מי שרגיש ללקטוז וכו'... צריך להיזהר מאוד גם עם משאפים, כל מה שיש לו לקטוז, עושה בלאגן בבטן, אפילו שזה משאף..

בדר"כ לא סובלת מתופעות לוואי

אך יחד עם זאת משתדלת עד כמה שאפשר להמנע מלקחת משככי כאבים ולוקחת אותם רק כשממש ממש צריך. למשל כשאני במחזור (שזה עכשיו). הכאב שהכי קשה לי לחיות איתו הם כאבי המחזור. לשם כך אני לוקחת כדור בשם נקסין שזה הכדור היחיד שעוזר לי, והוא מחייב מרשם רופא. האמת, אני לא בטוחה שהוא ממש טוב בשבילי כי בעבר אובחנתי כסובלת מדלקת קלה בתריסריון. בכל אופן כשאני לוקחת אותו זה כמובן על קיבה מלאה ומשתדלת לשתות איתו הרבה מים. אם כי גם הוא לפעמים לוקח לו הרבה זמן עד שהוא משפיע. (לכן משתדלת לקחת אותו כבר בהתחלה, כשהכאבים עוד לא ממש מציקים ולא מחכה לרגע האחרון).

אאאמממ...

התרופה שאני, גיליתי היא הפרקוסט..... לפי דעתי,היא מצויינת הבעיה שהיא גורמת לי לסחרחורות קשות והקאות,אז אני לוקחת אותה רק למיקרים קיצוניים. גם את הלוריוון אני אוהבת כי היא גם מרדימה אותי ואני ישנה בזכותה טוב. מורפין אני הייתיי מקבלת זריקה אצל הרופאה,גאון מי שהמציא אותה גאון. וטרופות פסיכאטריות שלא נשתגע [גם מהכאב כן]:)

אאאממממ...

התרופה שאני, גיליתי היא הפרקוסט..... לפי דעתי,היא מצויינת הבעיה שהיא גורמת לי לסחרחורות קשות והקאות,אז אני לוקחת אותה רק למיקרים קיצוניים. גם את הלוריוון אני אוהבת כי היא גם מרדימה אותי ואני ישנה בזכותה טוב. מורפין אני הייתיי מקבלת זריקה אצל הרופאה,גאון מי שהמציא אותה גאון. וטרופות פסיכאטריות שלא נשתגע [גם מהכאב כן]:)

ענתר

New member
פרקוסט

גם אצל הבת שלי, היא גורמת לתחושה לא טובה אז הברירה היא בין אי יכולת ללמוד מכאב או מכאב ובחילה וסחרחורת אז היא מעדיפה בלי הפרקוסט

kikona126

New member
חחח אני לא הבן אדם לשאול...

תרופות? אם אני אקח אותן כשזה בלתי נסבל הן לא יעזרו... ואני לא אוהבת לקחת ככה שלרוב אני סובלת בשקט... ולא מתפנה למיון כי אין לי סבלנות... וכי אני לא באמת מבינה מה רמת הסבל שלי עד שהיא עוברת... פעם הייתי בית מרקחת מהלך עם משככי כאבים, אני חושבת שכיום רמת הסבל שלי לכאב עלתה (עד כדי כך שהרופא שלי משווה את הכאב שלי לכאב של צירי לידה ולא מבין איך אני לא מתפנה למיון... אפשר לחשוב שבמיון יקבלו אותי בזרועות פתוחות או יעשו מעשה קסמים, אז מתעלפים, נופלים ולא מצליחים לעמוד על הרגלים, אם יש קצת מזל גם המגרנה קופצת לביקור, ואם יש הרבה מזל לכל זה מצטרפים גם גלי חום והקאות, אז במה נטפל קודם? אני בדרך כלל מחכה ואז אחרי יום תמיד יש איזה כאב שנרגע ויותר קל לדעת במה לטפל...) בקשר לתופעות לואי. גירודים ופריחות כבר לא כל כך מפחידים אותי, גם לא כל מיני דימומים בזמן החודש. הגלולות הקודמות גרמו למגרנות שלא יכולתי לעמוד בהן. אחרי מספר מגרנות קטלניות החלטתי שדי, הלכתי לרופא והחלפנו לגלולות אחרות. גם הן גרמו למגרנות ממש חזקות ואז החלטתי שדי, פניתי לרופאת משפחה ביקשתי מהפקידה שלה מרשם לגלולות אחרות שפעם לקחתי (שכן, יש להן תופעות לואי, כגון הרבה דימומים וגירודים ושאר ירקות... אבל הייתי איתן חצי שנה ולא היו לי איתן מגרנות!) אז חזרתי אליהן בידיעה שמה שהיה יכול לחזור, וגם בידיעה שמאז הגוף שלי עבר הרבה ואולי הוא יגיב אליהן אחרת. לדעתי, הוא מגיב אליהן יופי כרגע, ואם ניראה שככה זה ימשיך, אני אעבור לזריקות פעם בשלושה חודשים/חודש תלוי על מה נחליט... טוב, בא לי על דיון אחר, אני פותחת עוד אחד!

kikona126

New member
דרך אגב בקשר לתרופות

פעם יכולתי לקחת אתופן, כבר לא ממש, כי אני ישר מתחילה לשלשל אחריה... ככה שמשכך כאבים אחד ירד... אבל דוגרי עושים לי הזמנה של משככים מחו"ל שאין בארץ. (באישור הרופאת משפחה והגניקולוג)

לפני 5 שנים, כשהמצב ממש התדרדר

לקחתי כל יום את הקוקטייל הבא: פרקוסט אוקסיקונטין ארקוקסיה קלונקס גרם אופטלגין כל שעתיים (גרם זה 2 כדורים = 12 אופטלגין ביום) {בהוראת רופא, כמובן) לא עזר לכאב בכלל... אם הייתי ישנה שעה בלילה הייתי אסירת תודה. רק הביא לי דיכאון, חוסר תיאבון (ירדתי 5 קילו בפחות משבועיים) והכמויות המופרזות של האופטלגין עשו לי פריחה מגרדת על הפנים.. כאילו לא סבלתי מספיק. למרות שהתרופות לא עזרו לי להפיג את הכאב, לא הייתי מסוגלת לזרוק את הפרקוסט, גם כשפג תוקפו והוא עמד שנים בארון. מין תלות נפשית שממש לא מתאימה לי ומקורה בחרדה. בעקבות הקיץ הנורא שעברתי, יש פרקוסט "טרי" בארון. ב"סיבוב" הזה דווקא עזר לי, כי מצבי פחות גרוע משהיה לפני 5 שנים. אגב, בבוקר שאחרי הניתוח האחות הביאה לי פרקוסט ודחיתי אותו בשאט נפש. הייתי שבעה מתרופות ומחרדות, והכאב שאחרי ניתוח הוא כאין וכאפס לעומת הכאב שלפני הניתוח. כיום אני DRUG FREE חוץ מאקמול או אדוויל מזדמנים

שלום

לי שי תופאות לוי מי פורפסט מי טרמדול ומי כדור שיש בו קודין כול הכדורים האלה עושים לי קוצר נשימה זה ממש מפחיד

נכון.זו תופעה מפחידה מאוד.

לי יש גם כמה תרופות שגורמות לקוצר נשימה. נדרש לי הרבה זמן להבין שזה מהתרופות. טוב, אינ לא ממש דוגמה טובה. אינ חושבת שעוד לא נולדה התרופה שאין לי ממנה תופעות לוואי, מתברר.. (טוב, אולי אקמול או אופטלגין, אבל עכשיו אסור לי גם אותן)

ענתר

New member
תרמדקס

אמי עברה ניתוח לאחרונה ונתנו לה תרמדקס 200 כשהוא אמור להיות משתחרר במשך היום, זה הרדים אותה ליום שלם

טרמדקס. אחת הגרועות שהיו לי

אחרי אולי פעם או פעמיים שלקחתי אותה, היו לי כאבכראש כאלהעזים, הוח שלי פשוט דפק. ממש היו לי דפיקות בראש כמו פטישים. לא יכולתי להירגע מזה בשו ם0צורה. אף אחד,כמובן לא הכיןאותי שזה יכול הליות.. מצאתי את עצמי מגלה את זה אחרי שאמרתי לרופא שזה המצב, והוא אמר.. כן,זה יכול להיות... ומיד החליף תרופות.

ענתר

New member
איזה מינון לקחת?

הבת לוקחת 100 בבוקר ו 50 כל 6 שעות אם כואב

למעלה