מנסף של בני סיידא מתוך הספר "מכל העולם"
בד"כ זה מאכל בדואי שעשוי מטלה אבל אפשר להחליף בבשר בקר
6-8 מנות
חומרים
1/2 כוס שמן זית
4 בצלים גדולים, קצוצים דק
1.5 ק"ג בשר שוק טלה חתוך לקוביות
מלח, פלפל שחור, מעט כורכום
3 כוסות אורז ארוך
100גר' צנוברים מטוגנים.
הכנה
מחממים בסיר כבד את השמן, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שישחימו מכל הצדדים. מתבלים.
מוסיפים מים עד לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ- 3 שעות עד שהבשר יתקבל רך מאוד. מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים בקערה מכוסה בתנור חם.
בודקים שבסיר יהיה רוטב בכמות של 5 כוסות ואם אין מוסיפים מים לפי הצורך.
מביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים כל להבה נמוכה 20 דקות. עד שהרוטב ייספג והאורז יתקבל רך ויבש. משהים 10 דקות.
מסירים את המכסה, מערבבים את האורז ומעבירים לקערת חרס. מניחים מעל האורז את הבשר החם מפזרים מעל את הצנוברים ומגישים.
בתיאבון