מנע"ס או תקשורת?

mike24llent

New member
מנע"ס או תקשורת?

אהלן,
יש לי אפשרות ללמוד מנע"ס או תקשורת וניהול במכללה למנהל או תקשורת בספיר.
אני מעוניין לעשות בתחום השיווק והפרסום בעתיד ומתלבט מה יותר רלוונטי. הבעיה הגדולה שאני לא הכי מבריק מקצועות ריאלים ומנע"ס יכול להיות לי קשה.
מישהו למד שמה את אחד המקצועות ויכול לייעץ??

תודה!

mike24llent

New member
תודה על העצה

השאלה אם זה באמת משנה מנע"ס או תקשורת בסופו של דבר?

רוני דק

New member
הי מייק, זה תלוי

באיזה מקצוע תרצה לעסוק אחרי שתסיים את הלימודים? משהו שיותר קרוב לשיווק? ניהול מותג? או מכירות?

הרבה פעמים אנשים ללא תואר כלל מתקבלים למקצועות בתחום התקשורת (פחות שמעתי על כך בתחום של מנע"ס)
והרבה פעמים ליהפך- אנשים עם תואר לא מתקבלים.

חשוב שתדע בדיוק מה הכיוון
(למשל קופירייטינג זה נחשב תקשורת אך כדי לעסוק בתחום נדרש קורס ולא תואר. מנהל מותג כבר דורש תואר וכו')

לפי הכיוון העתידי יהיה לך קל יותר על אחד משני התארים.
ואולי גם הצצה בטבלת השכר תעזור (;

http://www.alljobs.co.il/SalarySurvey.aspx

תסכל אולי על "אינטרנט" ועל "שיווק ומכירות"
רק תזכור שהטבלה מתעדכנת כל שנה ובנוסף יש סטיות מעלה / מטה מהטבלה (כלומר המציאות לא תמיד תואמת את הכתוב בה).

mike24llent

New member
היי רוני

תודה על התגובה המפורטת, מעריך את זה מאוד.
בגדול אני מעוניין לעבוד בפרסום ושיווק בדגש על הצד השיווקי ( אם זה להתחיל בתור תקציביאי לעלות מעלה מנהל מותג, מוצר וכן הלאה).
בינתיים נרשמתי למכללה למנהל לתואר ראשון בתקשורת וניהול ויש התמחות והתמקצעות בשיווק ופרסום ואפשר להמשיך אח"כ לתואר שני במנע"ס.
השאלה האם באמת אפשר להתקדם לתפקידים בכירים יותר עם תואר ראשון בתקשורת וניהול (כמובן אחרי כמה שנות נסיון בתחום)?

רוני דק

New member
קדום כל מזל טוב! ולגבי אפשרויות קידום...

ברוב המקומות אני חושבת שעדיין מסתכלים על תואר כשמקדמים, אולם, בחלק מהמקומות מקדמים לפעמים את מי שהכי מוכשר או הציג הכי הרבה הצלחות בתקופת עבודתו.
אז בנוגע לקידום יש את שאלת הידע (תואר) מול ניסיון (הצלחות בפועל) וכמובן שהזוכה הוא זה שמשלב בין שניהם.
אם יצטרכו לבחור אדם עם תואר ללא ניסיון מול ניסיון ללא תואר אני חושבת שההצלחות ידברו בפני עצמן.
אולם, כדי להתחיל לעבוד (ולהתחיל לצבור הצלחות) נדרש תואר. לא הרבה מתקבלים בלי תואר (אולי כרזימטיים מיוחדים שמקסימים את המראיין). ותואר נותן לך עוד נקודת זכות כששוקלים אם לקדם אותך אז אני חושבת שכן- יהיה לך זיכוי להתקדם לתפקידים בכירים , כמו שאמרת - אחרי שנות ניסיון מוצלחות)

מקווה שתהנה מהלימודים ומאחלת בהצלחה :)
אם צריך, אשמח לענות עוד (בגבולות הידע שלי)

למעלה