בוסתנאי היה שבועון של התאחדות האיכרים בארץ ישראל עבור איכרי
ארץ ישראל ויצא לאור בין השנים 1929 עד 1939 ברחובות.
מייסדו ועורכו הראשון (עד 1937) היה משה סמילנסקי.
כמו כן ערכו את הביטאון מרדכי ליפסון, טוביה זיסקינד מילר, פסח גינזבורג ושמואל פרלמן.
השבועון כלל מאמרים פובליציסטיים אשר הביעו את דעותיו האישיות של הכותב על מגוון נושאים שונים ולא סקרו אותו מנקודת מבט נייטרלית.
כמו כן בשבועון היו ידיעות וכתבות בנוגע לפוליטיקה הפנימית של התאחדות האיכרים, מידע מדעי פופולרי בנושאי חקלאות, זואולוגיה ובוטניקה וכן התפרסמו בו סיפורים ושירים מאת בני המושבות.
בוסתנאי הוציא לאור בשנת תרצ"ג מוסף לצעירים, דו-שבועון בשם בוסתנאי לילד.
בתרצ"ד הוא הפך לשבועון עצמאי בשם בוסתנאי לנוער, ופעל שלוש שנים, עד תרצ"ז, בעריכת יעקב חורגין וכן שני כרכי מאמרים בשם "מימים ראשונים" שערך אלתר דרויאנוב.
אחד הויכוחים והפולמוסים החריפים שהתנהלו מעל דפי כתב העת היה בשאלת היחס לערבים.
משה סמילנסקי (מייסדו ועורכו "ובעל הדעה החזקה בעיתון) הטיף להיכרות וקירוב השכנים הערבים, נטו רבים מהכותבים (ובראשם יעקב חורגין) לרוויזיוניזם וקראו להתבדלות ואף למעשי נקמה בפורעים ערבים (במיוחד בימי המרד הערבי הגדול).
על רקע זה פיטר סמילנסקי את חורגין, ובהמשך נאלץ להתפטר בעצמו מעריכת השבועון.
עם הכותבים הבולטים ניתן למנות את זאב סמילנסקי, מאיר-סיקו סמילנסקי, אלתר לוין, אמנון הורביץ, יעקב רבינוביץ, יחיאל מיכל פוחצ'בסקי ודוד יודילביץ.
אין אני איכר (למרות שאבי יגאל בוטרימוביץ ז"ל נולד בקיבוץ איילת השחר ב-1929) ואני משוכנע כי רוב הכתבות המופיעות בו לא יעניינו כיום את מרביתנו.
אבל בגלל עברי (כמעצב גרפי) בהחלט מה שעיניין אותי בעיתון זה היה, והינו, המודעות אשר חלקם הקטן מצורף למאמר זה.
המודעות גם הם מביאות, מראות ומיצגות את רוח התקופה ביחוד מהמבט החקלאי שעיתון זה היה מופנה בראש ובראשונה ורבים מקוראיו היו ממגזר זה. להנאתכם.
וכידוע כל מה שאני מפרסם במאמרים אלו כתמונות הם מתוך פריטים שיש ברשותי למעט אם צויין אחרת.
מודעות אלו הם משנת 1935/36.
ללא קשר לשבועון זה בניגוד לתפיסת העיתון כמוצר חולף, שלמחרת הדפסתו איננו מעניין עוד (ושימש לעטיפת הדגים), התייחסו יהודים לעיתונים העבריים בכבוד המסורתי השמור לכתבים עבריים.
העיתונים נאספו בסוף השנה ונכרכו בכריכה קשה לספר עב-כרס יוקרתי.
הדבר אִפשר לקוראים השונים, לעיין בדיעבד בעיתונות וללמוד מהם ולא בהכרח לשימוש חד פעמי כפי שנהוג כיום.
ולשמחתי כרך זה המאוגד כספר נמצא ברשותי היום. במסגרת ההגבלה שקיבלתי על עצמי מוצגות כאן תמונות בודדות. את שאר התמונות תוכלו לראות בפייסבוק שלי