מנפלאות הטיסה בלבאנט

מנפלאות הטיסה בלבאנט

או לחילופין: הרהורי כפירה ביחס ליתרונות האיירלנרים הסכיתו נא ושמעו אנשים נכבדים את התלאות הבלתי יאומנו שעברו על עבדכם הנאמן בנסותו בסך הכל לקחת אוירון ובו ששה אנשים טובים לסוף שבוע בחו"ל. הכל התחיל בארגננו סופ"ש לרודוס בסוף השבוע הזה, האחרון. הכל אורגן, לרבות מרשים וכו´, מלונות, רכב, כל מה שדרוש לעמישראל בבלותו בניכר. יתרה מזו, בשל איזה NOTAM שהנפיקו הרודוסאים בדבר סגירת רצועת האספלט שלהם בפני מטוסי תעופה כללית, ברר ביררנו יום מראש עם מודיעין טיס ומרכז התיאום של נתב"ג אשר הרגיעונו והודיעונו כי אין כל מניעה שנטוס ביום חמישי לרודוס. שמחים וטובי לב נכנסנו למטוס בהרצליה, שם הודיעונו כי אין אישור מהרודוסאים לטיסתנו ולא נוכל להמריא לשדה דב. כל זאת כאשר ארבעה מהנוסעים כבר המתינו לנו שם... התמקחנו עם הבקר בהרצליה, אמרנו כי נצא לשדה דב ומשם נחליט, אמר לנו כי שדה דב לא יקבל אותנו, עלינו לטונים רמים יותר, והמראנו לשדה דב. שם הפכנו את הטיסה בלי ניד עפעף למסחרית, ומרכז התיאום אישר אותה. התנענו את המטוס, ואז הודיענו מגדל שדה דב כי עלינו להדמים את המטוס ולחזור למודיעין טיס. שם הסבירו לנו כי הרודוסאים ראו את אות הקריאה הזהה של שתי הבקשות ופסלו את השניה גם כן. ובכן, בעמדנו בשדה דב מול נאבאחו מלא דלק ומזוודות ניסינו לתכנן את עתידנו. אמרנו כי לעזאזל, אפילו לאילת. התלבטנו והפור נפל על מלכודת התיירים הידועה בכינוי "מיקונוס". אי קטן וצחיח אשר אפילו מי שתיה מביאים אליו בספינות ואנשיו מתפרנסים מגזל ועושק תיירים בחסות החוק. טלפונים לבטל את המלונות ברודוס, עוד כמה לארגן את העניינים במיקונוס, ים של עזרה משחר איש מודיעין הטיס אשר יצא מגדרו לעזור לנו, הביא לנו את כל הנתונים והדפיות על מיקונוס, סייע אפילו באיתור מלונות, מה אומר - הלוואי והיתר שם היו כמוהו. טוב הטיסה היתה מצויינת, רוח לא בעדנו ולא נגדנו, טסנו שלש וחצי שעות והגענו למיקונוס הזה. שדה ריק, CTR ריק, מסלול מפואר, הכל בסדר. אלא שמייד עם החניה מגיעים אנשי אולימפיק. ומה זה מגיעים, בגדול מגיעים. ככה: אחד עם ואן כחול שם צ´וקים. מיד אחריו אוטובוס אימתני (אשר אם הייתם רק נכנסים אליו ויוצאים מצדו השני מיד הייתם בטרמינל, ממנו חנינו מרחק של 25 מטרים שלמים!), ושיא השיאים: טרקטור נחמד אשר גרר שורת עגלות של מזוודות שנראתה מספיקה לגרור מזוודות של 777 עמוס לעייפה. לא חשוב השהיה, אוזו זה אוזו, קלמרי ושרימפס גם בסדר. ואז הגיעה שעתנו לצאת. כרגיל וכמקובל, ספירת המלאי הרגילה: 1. אגרות נחיתה ונוסעים בתחנה א´; 2. הנדלינג לבטלנים מאולימפיק בתחנה ב´; 3. תוכנית טיסה במגדל. אין חדש עד עתה. גמרנו את סידורינו ורצינו לטוס, שהרי בציון באים כשקובעים וקבענו כי נגיע הערב בשש וחצי לשדה דב. אך הפלא ופלא: צריך לחכות עוד שעתיים כי השוטר המחתים דרכונים לא ידע כי יהיו נוסעים והלך לעבודה אחרת שלו.... אחרי שעה וחצי של תחנונים למנהלים במקום הגיע הנ"ל סר וזעף ולא מגולח, קשקש ביוונית לחבריו שם והתחיל לדבר אתנו כאילו אנחנו עובדים באל-קאעידה איירליינס. המראנו באיחור רב, טסנו מהר מהר והגענו לחיפה ברבע לשמונה הערב. משם כבר חזרנו לשדה דב. אללה יוסתור. וכל אלה שהיו בראלי של החד מנועיים במיקונוס ושם היה להם אחלה, תזכרו שלא חוכמה לבוא בקבוצה גדולה שמארגנת הכל הרבה זמן מראש ולקבל יחס. מקום נמדד גם ביכלתו לתת שירותים אותם חייב הוא לספק גם לסתם עוברי אורח.... בשמחות, אבי

העיקר שאתה בריא ושלם...

נראה לי, שרק העצבים והלחץ שעברת באותו היום יכולים להביא עליך כמה מחלות. זה שווה את זה ?? דרך אגב, שלחתי לך מייל הקיבלת ??

זה בכל זאת חוכמה גדולה

אבי זה באמת לא פשוט להריץ 11 מטוסים וכשלושים וחמש חברה טייסים ונוסעים בין שמונה שדות תעופה (ארבע הלוך + ארבע חזור) ושהכל יתקתק כמו שעון. אני חושב שאלי דולב אירגן מבצע למופת והתוצאות מדברות בעד עצמן. נכון, שמקום נמדד גם לפי השרות שהוא נותן למטוסים בודדים, אבל עוד יותר לקבוצה גדולה. מבחינתם אנחנו היינו סתם טורח גדול. ובכל זאת קיבלו אותנו יפה אורי

mayafit

New member
משתתף בצערך

כאחד שהשתתף בראלי המדובר הרייני להודיעך שגם אנחנו, לאחר כל ההודעות והתאומים וההכרויות האישיות של אלה עם אלה, גם אנחנו סבלנו לא מעט מהתלאות שעלו בחלקכם. במיוחד בשלב התדלוק שלקח בכל מקום כשעתיים ממטוס ראשון עד האחרון, ולאו דווקא בגלל יעילות המתדלקים.

וואלק אבי,מגיע לך...

...מגיע לך תואר "המספר" של הפורום לעת זו , שכן שני סיפוריך האחרונים היו מהמעולים שנראו פה מזה זמן! כתיבה מדהימה,מצחיקה ושנונה , סיפורים מעניינים וכיפיים ובמיוחד הסגנון, זה הייחודי שלבדו ראוי להלמד בתיכון. אלה יוסתור :).... מחיאות כפיים... 9.2 9.5 6.5 9.7 9.9 8.5 9.2 9.4 9.6 ....

גד יצחק

New member
טוס לקוס ותהנה

בפעם הבא טוס לקוס אי נמחמד ומסביר פנים ללא אולמפיק זמן יציאה משדה 10-20 דקות.עלות חדר סביר מחוץ לעיר כ-35 יורו שרות אוטבוס נחמד מחיר בעיר כ-80-100 יורו השכרת רכב כ-45 יורו ליום + 15 לביטוח .הדבר היחידי ומתסכל שבכל מקום ומבט אתה מבין כי העולם שיך לצעירים. נכון ליום שבת האחרון.

תודה גד

באמת יצא לי לנחות שם לתדלוק בדרך לקורפו והתפלאתי על כי לא ביקשו כל תשלום, למעט הדלק עצמו כמובן. הייתי שמח לקרוא חוות דעת על האי עצמו מבחינת נופים, מסעדות וכל שמעניין אדם בצאתו לנופש. פשוט אנשים אמרו לי כי האי אינו משהו והייתי רוצה את חוות דעתך. בעניין העולם השייך לצעירים, כבר אמרו כי הבעיה היחידה עם הנעורים היא כי הם ניתנו לאלה שאינם מסוגלים להעריך אותם. בשמחות, אבי

עמית ג

New member
אני הייתי בקוס שבוע

במסגרת חופשה עם חברים. אהבתי מאוד את המקום, יש בו חופים יפים והאי בכלל יפה. אני מהצעירים שהאי "שייך להם". שני דיסקוטקים טובים, מחירים זולים של אוכל שתייה וכו´ (בקבוק קולה ליטר וחצי ב2 וחצי שקל בממוצע). מה שבאמת היה יפה שם זה השוודיות שהתעקשו להסתובב ערומות כל הזמן... ובשביל הבנות בפורום, השוודים גם לא כל כך רעים. חצי מהתיירים הם משוודיה לסיכום: צעירים ימצאו בו הרבה יותר עניין מאשר מבוגרים, אבל גם מבוגרים יכולים להנות שם מאוד !

גד יצחק

New member
מה עושים בקוס

קוס נקראת רודוס הקטנה.העיר עצמה דומה לרודוס בחלק הקרוב למעגן היכטות. קטנה יותר משופעת במסעדות חופי רחצה דיסקוטקים וטברנות.יש בה עיר עתיקה מוזיאון בית חולים עתיק ומענין.באי עצמו ישנו מקום בשם ZIA כפר בגנון עתיק ביום שוק ונוף מקסים לים בערב טברנות כולל מופעים יונים פוקלור יש שם מעדון רובינסון(מועדון ים תיכון) חופי רחצה משגעים ומוסדרים כולל גלשנים והוביקטים להשכרה. מומלץ לקחת מעבורת היוצאת ב 0900 זמן מקומי לבודרום (תורכיה)וחוזרת 1600 בודרום יפה ושווה ביקור.שעה הפלגה לכל כוון. לאוהבי נוף ניתן להפליג לאי סמוך קלימנוס יפיפה. אני בקרוב אצרף תמונות מביקורי האחרון. לגבי המלצות :באחת מהפלגות שלי בחוף המערבי באיטליה נגשתי ליכטונר שעגן לידי ושאלתי לדעתו על מעגן מסוים והוא השביע אותי לפסוח על המקום.פניתי ליכטונר אחר לקבלת חוות דעת נוספת והוא המליץ בעינים בוהקות על המקום. מוזר? חזרתי לראשון בקשתי פרוט והוא סיפר כי הגיע למקום בים סוער הספינה נדפקה ברציף מנהל המעגנה צעק עליו איש לא סייע לו ונפל על מסעדה מחורבנת ויקרה ועוד חטף קלקול קיבה .חזרתי לממליץ השני והוא סיפר כי הגיע ביום אביבי החברה מסביב עזרו לו בעגינה מנהל הנמל המליץ לו על מסעדה במסעדה פגש נערה מקסימה ארוחה משגעת לאור נרות וההמשך..... אז לאיזו עיצה תקשיב ??? אשמח לפגוש אותך בשדה חיפה ולהעביר לך כל סיוע בענין קוס. גדי

תודה גדי

בכלל נשמע כי יש לך ידע לא קטן ביחס למקומות הטובים בלבאנט. אני כנראה מאלה שנדפקו ברציף במיקונוס..... בשמחות אבי

למעלה