מנפלאות הפוטושופ

BikingViking

New member
מנפלאות הפוטושופ

שימוש ראשון בפוטושופ הוביל לתוצאה הבאה.

רֶשֶף

New member
בויינה, איזה פחחחד ../images/Emo12.gif

ישבתי ובהיתי ב"אשליה האופטית" הזה חצי דקה ואני לא מצליח להשתחרר מ"אימת נפילה" שתוקפת אותי. אני מרגיש שוב ושוב כאילו אני או-טו-טו נשאב לתוך הצילום ומתיישב לך על הכידון. קח את הדבר הזה ממני תיכף ומיד.

eOfer

New member
ומי זה ? לא יודע, אבל הוא ממש מוכר

לי מאיפ'שהו
. אחל'ה תמונה

eOfer

New member
../images/Emo92.gif

לא זוכר מי היה הצלם, אבל גל בטוח יודע.

אהה, זו לא משיכת זום, אלא צילום עם

פלש במהירות איטית שמורחת את הרקע אבל "מקפיאה" את האובייקט המצולם. ורק לת.ל. לא נהוג לשים תמונות של אחרים- בטח שלא בלי קרדיט...

ר ו נ ן ג

New member
זה אמנם לא פורום צילום, אבל

הקפאת אובייקטים בתנועה אפשרית ללא פלאש, אם הצלם יתמקם לצד האובייקט המצולם (צילום ב"פרופיל")ויניע את המצלמה במקביל ובתאום עם מהירות ההתקדמות שלו, הרקע יהיה "מרוח" האובייקט ישאר בפוקוס. לדוגמה צלם שעומד על מדרכה ומצלם מכונית נוסעת מצידה. בצילום של אובייקט בתנועה בחשיפה איטית עם פלאש מה שנקבל, בד"כ, יהיה שילוב מעניין של האובייקט "מרוח" וגם חד (בפוקוס).

BikingViking

New member
עופר ../images/Emo186.gif

רק עכשיו שמתי לב שאלו ה 9.9 בתמונה... הרבה לפני תקופת המצלמה הדיגיטלית או הפוטושופ (טוב נו לא ממש)...

ר ו נ ן ג

New member
יפה, טשטוש הרקע מוסיף לתחושת

המהירות / אקשן. אגב, אפשר להגיע לתוצאה כזאת גם בצילום, המצרכים הדרושים: 1 מצלמה SLR 1 עדשה זום (קצת נסיון) ותוך כדי החשיפה (רצוי איטית, כמובן) לעשות ZOOM IN.

BikingViking

New member
השאלה,

כיצד אתה מספיק לתפוס את הרוכב ? התמונה שצולמה במקור היא בירידה מאוד מהירה, והצלם (עופר) הצליח לתפוס אותי בדיוק בזמן טוב. אם הוא היה מבצע את הפעולות שאתה אומר, האם עדיין היה מצליח לצלם, או שהייתי עובר אותו מזמן ?

ר ו נ ן ג

New member
זה צילום שדורש תכנון

אם הירידה מהירה הצלם צריך למקם את עצמו מספיק רחוק כדי שלא תצא לו מה"פריים" תוך כדי החשיפה, גם כך רוב הסיכויים שיידרשו מספר חזרות על הצילום.

BikingViking

New member
אתה יודע מה זה ../images/Emo93.gif

לעלות את העליה הזו בשביל מספר חזרות על הצילום ?

ר ו נ ן ג

New member
אתה יודע, אם הצילום מספיק חשוב

לך, כבר ראיתי צלמים ומצולמים שעושים הרבה יותר מזה בשביל צילום, חוץ מזה, מה רע בעליות?

מילא עליות, אבל נראה אותך ../images/Emo186.gif

באמצע החורף, חוזר על מעבר מים קפואים, כי הגיס החמוד שלך החליט שלא עברת בדיוק בקו הנכון לתמונה המושלמת. אופס, מחר אני אמור לצאת איתו לטיול בנחל תבור, מה שמחכה לי...

למעלה