מנקודת מבט שלי, וכן - חוקים יש לכבד

Tally57

New member
מנקודת מבט שלי, וכן - חוקים יש לכבד

ראשית, אני חדשה בתפוז, ואת הפצת הספר שלי עשיתי בתום לב.
שנית, למנהלת מותר שיהיו דעות משלה, ולדעתה יש מקום לדבר גם על ספרים דיגיטליים
לכן הנחתה אותי לפרסם פוסט, במטרה להעלות את הנושא
ולהיעזר במוטיבציה שלי, שהיא - הספר שלי.
הייתה בינינו התכתבות מכבדת, ואני מכבדת את החלטה להסיר את הפוסט
כי חוקים יש לכבד - אחרת...
מצד שני, אלה שלא הסירו, גם לא עשו מזה עניין, ואפילו התעניינו ואיחלו
מברכת אתכם באשר אתם...
טלי

מענין אותי לשמוע איך אתם עם ספרות דיגיטלית.

אני מודה שלא נחשפתי לספר דיגיטלי בשום צורה, אבל אני מאוד אוהבת להחזיק ספר נייר, עם הריח הנפלא הזה. אני קוראת בעיקר לפני השינה, ולא נראה לי מתאים להחזיק משהוא אלקטרוני ביד.

האם אתם קוראים ספרים אלקטרונים, נייר או גם וגם?
האם יצא לכם להקריא לילדים ספר אלקטרוני? איך זה יתקבל על ידם?

מצ"ב כתבה על פרוייקט שיזמו ישראלים שחיים בחו"ל. אהבתי את האפשרות הזאת של סבים שיכולים להקריא לילדים, למרות שזה גם אפשרי עם ספר נייר, אבל לא בצורה כל כך יפה. מה דעתכם?
http://www.etze.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=5971&catid=15

TamarToronto

New member
לי יש קובו ( שזה הגירסה הקנדית של קינדל)

מכיוון שחלה התדרדרות בראיה שלי , הקובו מאפשר להגדיל את הפונט וכך חזרתי לקרוא. לצערי הוא לא קורא עיברית. אבל מכיוון שאני קוראת בעיקר באנגלית את הספרים בעברית אני מורידה לאייפד.

הבת שלי גם משתמשת בו בערב , ואני מורידה לה ספרים מהספריה בחינם או קונה לה אונלין.( תמיד יש מבצעים). לאחרונה היינו בחופש וממש הצטערתי שלא קניתי לה גם אחד כי היא כל הזמן גנבה לי את שלי :)

שלי גם עמיד למים, ככה שאם יש השפרצות בבריכה אין לחץ.

אני ממש שבוע שעבר התחלתי לקרוא דרך האפליקציה של "עברית"

אני גם מאוד אוהבת את הריח של הספר, ומודה שעד עכשיו סירבתי לנסות את הקריאה הדיגיטלית אבל האמת שזה פתרון לא רע, לאור העובדה שאין לנו יותר מידי מקום וזה מאוד נוח והמחירים זולים יותר.

alphadelta

New member
אין כמו להתכרבל ולצלול לספר טוב.

אני אוהבת לקרוא. והאמת, לא אכפת לי לרב איך. לפני השני מעדיפה ספר פיזי כי זה נראה לי יותר נכון להתחיל כך את הלילה. דרך אתר עברית אני קוראת ספרים ונהנת. אבל אז, כשאני מספרת לחברה על הספר והיא רוצה גם זה מתסכל שאי אפשר לתת. הילדים קוראים גם וגם. במיוחד כשזו סדרה, אז הם מסיימים ספר אלקטרוני ומבקשים מיד עוד אחד. מזל שהספירה הציבורית משאילה גם ספרים אלקטרונים ... מאחר וכל המכשירים האלקטרונים שלהם אצלינו להטענה בלילה , אם הם רוצים לקרוא אחרי שאנחנו מקריאים להם לפני השינה אז זה מספר פיזי . יש לנו ספריה מכובדת בבית ותמיד קופסא מלאה ספרי ספריה. אחד הדברים שאני אוהבת בספר פיזי זה שבספרים שכבר כמה שנים איתי יש לפעמים כתם או פגם קטן שמזכיר לי שהספר מלווה אותי כבר כמה זמן ;) לגבי קטנטנים , ספר זו אחת היצירות האומנותית הראשונות שהם חשופים אליהם. והלימוד של דפדוף , לעקוב אחרי היד של המבוגר שקורא, להתאים בין ציור לסיפור , להבדיל בין כריכה, עמוד ראשי ודפי הספר ( ועוד שלל מיומנויות) אלה דברים שלדעתי רצוי ללמוד עם ספר פיזי ולא אלקטרוני.

ומיד אבדוק את הפרוייקט שציינת.

קריאה מהנה ;)

Mottek

New member
אני לא מתחברת לספרים דיגיטליים

אבל גם לא ממש ניסיתי לקרוא בהם הרבה. אני מאוד אוהבת לקרוא ויש לי המון ספרים בבית. בעצם יש לי קיר אחד שלם בחדר שינה שמלא בספרים, ומתחיל להגמר לי המקום... בדרך כלל אני קוראת לפני השינה. יש משהו מיוחד בלהחזיק ספר, להרגיש את הדפים ולהרגיש את המשקל של הספר, לספור כמה דפים נשארו עד סוף הפרק\הספר וגם להציץ בדף האחרון מידי פעם. איכשהו הספר הדיגיטלי נראה לי סטרילי מידי. לכל הספרים יש את אותו המשקל וגודל ואין להם את הייחוד של ספר מודפס. אמא שלי משתמשת בזה המון ומאוד אוהבת את זה. לי זה היה מוזר לראות רק שתי פסקאות על המסך. אולי כשהעיניים כבר לא יעבדו טוב זה יהיה יתרון!
עוד חסרון שאני רואה זה כשיש לך ספר הוא שלך, עם הקורא הדגיטלי הספרים שייכים לקורא. למה אני מתכוונת? שאם הקורא הדיגיטלי מתקלקל צריך להחליף, אז חייבים לקנות קורא דומה שיתמוך בתוכנה ובספרים שכבר קנית והטענת עליו. זה קרה לאמא שלי ששלה נשבר אחרי אי-אילו שנים והיה לה מאוד קשה למצוא קורא חדש או אפילו יד שניה שיתמוך בקבצים שהיא כבר שילמה עבורם.
בינתיים אני לא רואה את עצמי קונה ספרים אלקטרוניים, גם לא לילדים.

אני ובעלי עברנו כבר מזמן לקינדל

בעיקר כדי לחסוך מקום בבית. הגענו למצב שהיו לנו כמה מאות ספרים בינינו והחלטנו שעד כאן. לפני כארבע שנים קנינו קינדל וזהו. אני קוראת אנגלית רק בקינדל והספרים היחידים שאני קונה או מקבלת הם בעברית. אין ספק שזו משוכה שצריך לעבור אותה ולהתרגל לקריאה קצת שונה אבל בעיני זו המצאה מופלאה וסופר ידידותית לסביבה. לפני כשנתיים עברנו לקינדל פייפר ווייט שהוא בכלל מעולה. קליל ומתאים לקריאה בכל תאורה (או חושך).

noaronen1

New member
נראה לי שהגיע הזמן לעבור לקינדל

בשנה האחרונה קניתי ספרים כמו שלא קניתי במשך שנים.
ואחרי שקראתי שאפשר לכתוב הערות ולמרקר נראה לי שאני מצטרפת לקלאב.

Tally57

New member
ספריית פיג'מה שולחת ספרים בעברית הביתה, לחו"ל

http://www.pjisrael.org/page.aspx?id=57&menu=inpvm57
מצאתי את עצמי מאותגרת, בעיניין של להפיק את הספר שלי בעברית (מבלי להתרושש...)
וכך היגעתי גם לאתר הזה
הם גילו עיניין בספר שלי
ואז מצאתי את הקישור הזה, שיכול לשרת אתכם, בפרט לאור התגובות למעלה, בקשר להעדפת ספר פיזי

Tally57

New member
סליחה, כבר מטושטשת מול המחשב

כפי שפספסתי בקריאת ההודעה שלהם - כך גם בכתיבה כאן...
מסתבר שהספר שלי לא בכיוון שלהם

למעלה