מנקים את המקרר לקראת הארגז החדש

מנקים את המקרר לקראת הארגז החדש

תפוחי אדמה ,בצל, לפת אחת, ראש שומר אחד שננטש לאנחות ,ארבעה גזרים, חצי כרוב עייף בסיר לקירמול . יאמי. שמן זית, מלח, פלפל שחור ומעט פפריקה מתוקה.

בקערת הסלט- צרור צנוניות עזובות בפרוסות דקות, בצל אחד דקיקות דקיקות, חצי צרור פטרוזיליה מקוצץ היטב כך וכך גבעולי שמיר גם, אילו היתה לי נענע היתה נכנסת לשם באותו אופן והשוס הגדול 10 פרוסות ליים בכבישה ביתית שזה תענוג! תבלינים- 3 ס"מ שורש זנגויל טרי מגורר על זסטר, שלוש שיני שום גדולות כנ"ל, מעט מלח ומעט שמן זית
חוצמזה בתנור תבנית של דלורית ובטטה על מצע סילן סויה שום ובצל עם קצת שמן שומשום וקערת פיירקס עם אורז מלא ארוך, קינואה אדומה ועדשים כתומים בתיבול עדין של קארי מדרס.

elin86

New member
אפשר מתכון?

יש לי שאריות כרוב..
כמו כן מה עושים עם שמרי בירה? קניתי אתמול.. הבנתי שגם צריך לשמור אותם סגורים אחרת מאבדים מטעמם?
איך עושים גבינת קשיו?

אז ככה

גבינת קשיו אני לא הכתובת, אני עשיתי שמנת מקשיו. שריתי כוס קשיו במים. אחרי כשעתיים סיננתי. את הקשיו הכנסתי לבלנדר עם כוסמים טריים, שתי שיני שום, מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי. יצא מעולה למריחה ואני השתמשתי לציפוי הלזניה שלי.

שמרי בירה במקרה כזה מוסיפים טעם פרמז'אני לציפוי הלזניה. ניתן לבזוק אותם מעל פרוסת לחם מרוחה בשמנת כזו או כל גבינה אחרת. ניתן להוסיף אותם לתבשילי ירקות ולסלטים לפני ההגשה.

כרוב- אז ככה אצלי בתבשיל יש בצל גדול שהוזהב בשמן עד שהקצוות קצת קצת השחימו, על זה רבע ראש כרוב לבן עייף, ארבעה גזרים בפרוסות, שני תפוחי אדמה בפרוסות גם ולפת אחת בקוביות קטנות., המלחתי, פלפלתי, כיסיתי במכסה ונתתי לזה לקרות. אחרי כ=20 דקות ערבבתי ושוב נתתי לזה לעמוד ולתפוס צבע. אילו היה צורך הייתי מוסיפה מעט סירופ מייפל או סילאן או סוכר חום לעזור לזה, אבל לא היה צריך. ככה פשוט.

בעיקרון את יכולה להכין צלי כרוב עם בצל, שמן, מלח, פלפל שחור לתת לזה להתבשל על עצמו ואז להוסיף מיץ מחצי לימון וכף או שתיים ריבת פרי כהה. לערבב היטב ולתקן מלח מול מתוק וככה. בעיקרון מי שעושה את העבודה זה הבצל.

vegetalien

New member

ימימה

New member
באת לי בזמן

בדיוק הכנסתי למקרר את הליים שכבשתי ואני מחפשת מה לעשות איתו (חוץ מסנדוויץ' טוניסאי). יש רעיונות? בעיקר רציתי להשתמש בו לתבשילים, פחות לסלטים, אבל רוב מה שמצאתי ברשת עם לימון כבוש זה בשר...
חשבתי אולי תבשיל תפוחי אדמה עם עגבניות וליים? שילוב מתאים?
אולי חצילים? עשיתי לפני שבוע תבשיל חצילים וחומוס משגע, אולי הוא ילך עם לימון כבוש?
רעיונות יתקבלו בברכה!

ladybug6

New member
תבשיל זיתים עם לימון כבוש

יוצא יאמי!
בטוח יש מתכונים יותר מדויקים ברשת, אבל בגדול מטגנים קצת שום בשמן, פפריקה מתוקה, מעט מאוד רסק עגבניות, מלח פלפל, לימון כבוש, וזורקים פנימה את הזיתים אחרי שעברו 2 הרתחות להוצאת המרירות.

גם סלט של גרגרי חומוס מבושלים ומתובלים הולך טוב עם קצת לימון כבוש.

גם רוטב לקציצות (סויה/עדשים) ואפילו קצת מהלימון הכבוש קצוץ בתוך תערובת הקציצות.

smaak

New member
אני אוהבת להכניס לימון כבוש לכריכים

זה ממש מעשיר אותם בטעם.

גם תפוחי אדמה מתאימים בהחלט כמו שכתבת. חצילים לא ממש מתחברים לי ללימון כבוש.
ונניח אם המתכונים של לימון כבוש כוללים קציצות בשר, אפשר אולי לנסות להוסיף לקציצות של ירקות.

לימון כבוש

יכול להתווסף לממרח עגבניות מיובשות
לסלא עגבניות מבושל
לסלט פלפלים מבושל
לרוטב של ממולאים. או כחלק מרוטב עגבניות או כמרכיב ברוטב ירוק
בסיס לרוטב חמצמץ לקציצות עדשים
חלק מתבשיל פול ירוק עם זרעי כמון....

היום אכלתי כריך מעולה עם אבוקדו ומעליו פרוסות דקות בקולפן של טופו ואז פרוסות לימון כבוש.היה מענג.

למעלה