מנקים וגננים ערביים

מנקים וגננים ערביים

אני גרה בירושלים ובשכונה שלנו (שכונה "בטוחה") יש גננים ומנקים ערביים. יש גנן אחד לפחות שכל פעם כשהוא מנקה את הגינות הציבוריות, כשהוא רואה ילדים הוא מעיף לכיוון שלהם את החול והאבק בכוונה (אלא אם כן זה בלי כוונה כל הפעמים ב 6 החודשים האחרונים..). אני ממש חוששת לשלוח את הבנות לגינה כשהם מנקים שם, וגם ביקשתי מהמטפלת שלא תלך לגינה שהם נמצאים בה, אלא לגינה אחרת. האמת היא שאני ממש מודאגת. נראה לכם שאני סתם היסטרית בגלל המצב? אני שלחתי אי מייל לעיריית ירושלים. אם אתן חושבות שזה חשוב, אולי כדאי שתשלחו גם אתן?! מיכל

לא היסטרית בכלל!

אני לא הייתי מתקרבת לשם בכלל. זה מזכיר לי שכשהייתי בחטיבת ביניים, בדרך חזרה מבי"ס בשעה מסוימת, היו מנקים ערביים שניקו את הרחוב, תמיד בשעה שהייתי עוברת שם הם היו יושבים על הספסל, ותמיד היו נועצים בי מבטי זימה. זה היה מ-פ-ח-י-ד, ופשוט התחלתי ללכת ברחוב אחר, שהיה עיקוף גדול, אבל לא רציתי ללכת דרך שם. אני לא גרה באיזור ירושלים, אז לא אצטרף לפניה הזו. אבל בהצלחה

rachell

New member
ממש לא הסטרית

ולמה באימייל למה לא טלפונית למוקד 106? אני גם הייתי מדווח לניידת של גורמי הביטחון שמסתובבת בשכונה עירנות של אזרחים כבר הוכיחה עצמה ומי שלא גר בירושלים לשלוח מה? ולמי?

anat30g

New member
אבל....

עדיף להיות היסטרי ושלם - מאשר שאנן ופגוע... אבל - ופה בא ה"אבל" הגדול - צריך לזכור שיש גם יהודים מגעילים שופעי זימה ומרגיזים... הקביעה הגורפת שבגלל שהם ערבים הם צריכים להיות X או Y או Z היא לא נכונה. להיזהר - כן. להתריע - כן. להכליל - לא. רק אתמול נהרג שוטר ערבי שמנע פיגוע תופת בירושלים.

ענת, אם התייחסת לדברי

אז חו"ח ממש לא התכוונתי להכליל. פשוט במקרה שלי הם גם היו ערבים וגם שלחו אלי מבטים מגעילים, וזה התקשר לי למה שאמא של בנות כתבה. מה גם שהיא כתבה שהם בכוונה מעיפים את החול לכיוון הילדים. הייתי ממליצה לה לנהוג באותה דרך גם אם הם היו יהודים, צ´רקסים או בודהיסטים (בלי לפגוע באף אחד). כמובן שלנוכח המצב, עצם העובדה שמדובר במנקים ערבים מעצימה את הפחד - ולדעתי זה מובן לחלוטין.

למעלה