מנשא מים

ylivny

New member
מנשא מים

שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מנשא מים (12 ליטר נפח - 3 ליטר מים). בעיקר לשימוש ברכיבה אבל גם לטיולי יום קצרצרים. יש המלצות או אזהרות? כמה יעלה לי מנשא סביר (פחות או יותר)? המלצות על חנויות באזור ת"א תתקבלנה בברכה. תודה מראש. יונתן.

יוסי ר1

Active member
מנשא מים - camelbak mule

במידות האלו(12 ליטר, 3 מים) המנשא האולטימטיבי הוא הcamelbak mule. שקית השתיה היא הטובה בעולם, לא נוזלת, עם פית נשיכה לשלוקים גדולים, הפיה בזוית של 45 מעלות, כך שהיא נכנסת לפה תוך כדי נסיעה. ניתן להכניס גם קוביות קרח גדולות, ויש ברז נוסף לסגירה מוחלטת. המנשא עצמו מחולק להמון תאים, מקום למפתחות, לארנק, תיק רשת חיצוני לבגדים רטובים, שווה כל פרוטה. החסרון היחיד הוא שכשהשקית מלאה לגמרי, הוא מתיישב בחריץ במרכז הגב, וקצת מזיע. אבל כשהשקית מתרוקנת מעט, העסק יושב כמו שצריך ומתאורר היטב. המנשא שוקל בסביבות ה700 גרם. אני אישית רוכב עם הדגם הגדול שלהם, TRANSALP, שמכיל 31 ליטר, עם היתרונות האמורים - רק שיותר גדול, ושוקל עוד כ 600 גרם.

ylivny

New member
תודה. יש המלצות נוספות?

אני יודע שהיו פה בעבר דיונים בנושא. לא הצלחתי למצוא אותם.

yaronp

New member
דויטר AC LITE

תיק מצויין. 15 ליטר. מערכת הגב יוצרת הפרדה בין הגב לתיק. יש בו מספיק מקום גם לטיול יום ארוך או מדברי. תיק עגול בלי בליטות מיותרות. יש מקום גם למגינים מתחת למכסה. בשילוב עם שקית של שורש ופיית קאמלבק הוא קטלני. היה לי מיול ועוד מספר תיקים - לא מחליף את האיכות של דויטר בשום דבר. טיפ שמדתי מנמרוד כהן: יש כיסוי לצינורית של שורש ששומר את המים בתוכה קרירים. לפני שמלבישים את הכיסוי לצינורית - ללפף סביב הצינור חוט ברזל דק. החוט יאפשר גם לקפל את הצינורית לזוית הרצויה וגם לשמור על הזוית.

רמי לשם

New member
תיק נוסף של דויטר - Race X Air

אחת הקניות הכי מוצלחות שלי, חמש שנים של רכיבות ועדיין נראה ומרגיש כחדש. כמו ירון, גם לי יש שקית של שורש (שגם ככה מייצרת לדויטר את השקיות) עם פייה של קמלבק. שילוב מנצח. http://www.deuter.com/cms/front_content.php?client=1&lang=1&parent=&subid=&idcat=63&idart=151&idside=&webgrab_path=http://www.deuter.com/catalog/product_info.php?cPath=3_12&products_id=14|סליק|

צחי נ

New member
רק לא MULE

אחת לשנה MBACTION בוחן את ה MULE ונותן לו 5 כוכבים השנה הגדיל הירחון לעשות וגם גירסת הילדים של המיול זכתה ב 5 כוכבים (ציון מושלם ) אבל כמי שרוכב עם התיק הנ"ל מספר שנים אני יכול להעיד שבמחיר הנ"ל יש אופציות טובות יותר למיול יש מספר מגרעות בלתי נסבלות כמו כאשר אתה יוצא ליום רכיבה בקיץ הישראלי וממלא את מיכל המים למקסימום 3 ליטר מבנה התיק המוארך יוצר קימור בתיק ונקודות לחץ על הגב ,פשוט לא נח וכאשר המיכל מלא אין מה לדבר על לדחוס לתיק מצלמה או סנדויץ או כל מה שחורג מחטיף אנרגיה ,פנימית נוספת ופיצפק'ס בקיצור אם כבר CAMELBEK אז את אחד האחים הגדולים יותר.

BikingViking

New member
המלצה

גרגורי RPM. גם שקית של 3.8 ליטר מים גם יושב על הגב בלי שתרגיש אותו ארגון פנימי מצויין אין מה להשוות לקאמל בק (יש לי גם את זה וגם את זה).

gradar

New member
../images/Emo45.gif לגרגורי

משמש אותי מזה כ-3 שנים ללא תחליף. ה-רדר

bikelessraider

New member
תבדוק את שורש

ל2005 שורש שיפרו את קו המוצרים שלהם נישמע שאתה צריך את הוקטור או האקסטנסור תבדוק אותם בקישור המצורף אין לי ניסיון אם התיקים המשופרים אבל בגירסה הקודמת של הוקטור הייתה פשוט מעולה! והמחיר באזור ה300-400 שקל משהו כמו חצי מהקאמל-בק עוד תיק שכדאי שתבדוק זה המיראז' של קל גב בריקושט נראה גדול נוח ומאורר ביחוד אם המערכת שמרחיקה אותו מהגב תיק גדול בערך 20 ליטר

nirco68

New member
bike 1 של Deuter

22 ליטר...מעט כבד... (900 גרם) ..איכות איכות איכות ואפשר לסחוב את כל מה שאתה רוצה גם לטיולי עומק...אני אישית לא מתרגש ממשקלו, וכשאני רוכב אני מעדיף לקחת איתי עוד כמה פריטים שחסרונם יציק לי יותר מעוד כמה גרמים על הגב. מחיר כ- 400 ש"ח,
אבל על איכות משלמים ונהנים

למעלה