מנתחי החלומות עוד פה?

• פותח הנושא lulyK
  • פורסם בתאריך

lulyK

New member
מנתחי החלומות עוד פה?

בציר משתי התנומות האחרונות: בלילה חלמתי שהנאצים מגיעים לעיר, למרות שניסינו להמלט מצאנו את עצמנו בגטו - בלי אוכל ליותם (חלומות מלחמת העולם השניה מלווים אותי מילדות, התוספת החדשה היא מטראומת ה"לא הצלחתי להניק"). במהלך שנת הצהריים, אני ויותם חוזרים הביתה ע"מ לגלות שפרצו אלינו. לא סתם פרצו, הפורצים עוד בבית והום מתמקדים בגניבת המחשב (שעליו על העבודות והאיורים שעשיתי בשנה ומשהו האחרונות. אין גיבוי). בהימלטות החוצה, אני שוכחת נעליים.

עמית@

New member
אוי.. אני לא טובה בניתוחים.

אבל מדהה עם חלומות הריצה/בריחה/שיכחה/דאגה/מוות..

lulyK

New member
המועקה הזו לא עוזבת אותי מהבוקר.

הכי גרוע - התעוררתי פעמיים במהלכו ונזרקתי חזרה לאותו מקום בדיוק.

קובולט

New member
וואוו...לא מנתחת חלומות

אבל משום מה גם אצלי חוזרות כל מיני תמונות מסיפורי סבתא שלי בעיקר על היולדת שבזמן הלידה הנאצים זרקו אותה על הקיר...ולחשוב על הילדים שנשארו לבד, מבינה למה את החלום הזה אי אפשר לנער...

lulyK

New member
זה אפילו לא מסיפורי סבתא.

הסבים והסבתות שלי נולדו פה או הגיעו לפני המלחמה (והשאירו מאחור הורים, אחים ואחיינים שניספו). לדעתי זה מהגילגול הקודם.

קובולט

New member
את כנראה צודקת

כי לאורך כל הלידה שלי והצירים שהיו חשבתי על אותו סיפור בהזדהות מוחלטת. שהנה אני פה יולדת דור שלישי לניצולים....

yaelia

New member
עניין הנעליים

הוא מוטיב חוזר גם אצלי. הרבה פעמים כשאני בורחת או ממהרת או רודפת פתאום אין נעליים. אצלי לפחות, זה מסמל עיקוב. חלומות נאצים, על אף הדור השני שאני, לא היו לי אף פעם גם לא בקשר להללי ולאבקשר לכלום. לעומת זאת פורצים היו גם היו, הם כר נרחב להוצאת אגרסיות מכיווני, החלומות האלה תמיד נגמרים באלימות שאני מפעילה כשאני מכסחת להם את הצורה. אה, כן, תגבי בבקשה את מה שיש לך על המחשב (זאת המסקנה ההגיונית מהחלום שלך) ועוד אה, כן, כדאי שתפרגני לעצמך זוג נעליים לכבוד סופונע.

בדיוק לפני שנה חלמתי חלומות "נאצים"

אבל ההסבר ההגיוני שסיפקתי לעצמי היה ריבוי קריאת ספרים על התקופה (שואות שלנו/אמיר גוטפרוינד הוא החקוק לי ביותר בזכרון). לפני שנה הייתי ממש בסוף ההריון ובכל חלום כזה תהיתי האם התינוק ישרוד את מעללי הנאצים או לא בהתאם ליכולות שלו ולדרישות לפי הגיל - אם הוא עדיין חי על נוזלים לא בטוח שישרוד, האם כבר יכול ללעוס, האם עוד צריך להרתיח עבורו מים, האם הוא יבין כשיצטרך להיות בשקט ולא להשמיע קול וכו' וכו'... נשמע פסיכי לחלוטין, נכון? אני זוכרת לילות שלמים מעייפים ומסוייטים. איכשהו זה עבר מעצמו. מאחלת גם לך להיפטר מחלומות מהסוג הזה.

ה ו ב י ט

New member
לא יודעת לנתח חלומות, אבל...

אצלי בד"כ יש חלומות מוזרים/קשים בתקופות שבהן אני מתוחה, לחוצה, חסרת שקט, לפני שינוי או מתמודדת עם דילמה. איכשהו זה מוצא את דרכו לחלומות שלנו.

27חומד

New member
לא מנתחת חלומות,

אבל אני במקומך, דבר ראשון על הבוקר מגבה את המחשב... אולי את חוזה עתידות (לאו דווקא לגבי פריצה חלילה, סתם התקף לב פתאומי למחשב) מאחלת לך חלומות טובים!

שניה, מביאה את כדור הבדולח ../images/Emo87.gif

נראה לי שהחלום הראשון שייך לסדרה הארוכה של התסריטים שבהם אנחנו לא מצליחים להגן על הילדים שלנו מהרוע שבחוץ, או סתם משרירותיות, והם מבטאים את החרדות המוכרות לכל הורה. החלום השני הוא יותר קשה לפענוח... אולי הוא קשור למחשבות על ילד נוסף? אולי הוא קשור לענין הגן (והחשש ששליחת יותם לגן תשנה את סדרי הבראשית שלכם בבית?). ולענין הנעליים אין לי רעיון. אבל אולי איזה נסיך עובר עכשיו מבית לבית בתל אביב ומחפש את זו שהנעל מתאימה לה?

עינבלית

New member
קודם כל תגבי את העבודות המחשב-

ועכשיו לגבי השאר. כנראה שאת נשמה שעברה טראומת שואה. והאוכל ליותם- מצטרף לתחושה הכללית של "אמא שלא מצליחה להזין", שאגב קורה גם לאימהות שכן הניקו, אחרי שהילד נגמל. הדרך להפטר מחלומות השואה זה לנסות לשבת ולכתוב בצורה מודעת הכל. לשחרר את התת מודע מהמצוקה הזו!

rona25

New member
אני חושבת שהושפעת מאוד

ממה שהיה שבוע שעבר - "חגיגות" 60 שנה לשחרור אושוויץ אולי אני טועה - אבל גם אני ראיתי המון סרטי תעודה וסיפורים מזעזעים של ניצולים בחדשות וזה "כיכב" לי במחשבות ובחרדות אם כי לא בחלומות זה יכול להסביר את חלום הנאצים אולי כשאנחנו הופכים להורים זה פתאום יותר מפחיד לחשוב מה היה קורה לנו אם היינו שם, אנא עארף.. (פסיכולוגיה בגרוש) לגבי המחשב והנעליים - הם כנראה מאוד חשובים בחיים שלך (-:

lulyK

New member
כרגיל לא אכזבתן.

אני לא בטוחה שיש קשר ל-60 שנה לשחרור אושוויץ, כי הנאצים מבקרים קבוע בחלומות שלי מהיום שאני זוכרת את עצמי. נראה לי שהטריגר היה באמת בדיקת הגנים והגעתה של מיטת הנוער - שניהם מתקשרים אצלי לפרידה ולעוד קצת אובדן שליטה. לשמחתי חזרתי לשינה שלווה (כנראה שהכתיבה פה הספיקה לבינתיים....).

lulyK

New member
איך ריגשת אותי עכשיו ../images/Emo9.gif

כן, יש מיטת נוער (ויש גם "נער" שברגעים אלה ממש מקשיב לסיפור לפני השינה במיטה הזוגית, כרגיל
).

cookie1

New member
ופתאום שמתי לב שלא איחלתי לך

בשרשור ההולדת |מתבייש| שמחה שהמיטה הגיעה אל יעדה
ומכיוון שאינני פרשנית חלומות , אלא רק קוראת בקלפים
שמתי לבי לענין הנעליים. ובגלל שתאוות הנעליים שלך ידועה לכל רק אשלח אותך להתנחם בקניה של זוג חדש.

lulyK

New member
היו כמה שירשורי מזל טוב,

אני בטוחה שאיחלת לי באחד מהם
.

למעלה