מנתח צורני לעברית (נסיון)

מנתח צורני לעברית (נסיון)

בניתי תוכנה (אשר עדיין בפיתוח ובשלבי ניסוי) אשר מבצעת ניתוח צורני למילים בעברית לא מנוקדת, ז"א לכל מילה נותנת את כל הניתוחים האפשריים שהיא מצליחה. כמובן, הלקסיקון לא מקיף מספיק, לא כל המחלקות הדקדוקיות עדיין נתמכות ואולי יש פה ושם בעיות בחוקים, אבל אפשר לראות תוצאות. אשמח לקבל תגובות והצעות לשיפור וכמובן דיווחים על שגיאות. תודה.

lahadam

New member
ניסיתי

מאחר והפרוייקט מאד מעניין אותי ניסיתי אותו, ואני לא בטוחה שמה שקיבלתי הוא התוצאה המבוקשת. למעשה, זה מה שקיבלתי: Analysis results סתם [ +noun][+id]2557[+undotted]סתם[+transliterated]stm[+gender]+masculine[+number]+singular[+script]+formal[+construct]+true סתם [ +noun][+id]2557[+undotted]סתם[+transliterated]stm[+gender]+masculine[+number]+singular[+script]+formal[+construct]+false סתם [ +adverb][+id]12030[+undotted]סתם[+transliterated]stm[+interrogative]+false[+script]+formal דברי [ +verb][+id]477[+undotted]דיבר[+transliterated]dibr[+root]דבר[+binyan]+Pi'el[+person/gender/number]+2p/F/Sg[+inflectionPattern]23[+script]+formal[+tense]+imperative דברי [ +verb][+id]477[+undotted]דיבר[+transliterated]dibr[+root]דבר[+binyan]+Pi'el[+person/gender/number]+2p/F/Sg[+inflectionPattern]23[+script]+formal[+tense]+imperative דברי [ +noun][+id]7902[+undotted]דבר[+transliterated]dbr[+gender]+masculine[+number]+singular[+script]+formal[+construct]+false[+possessiveSuffix]+1p/MF/Sg דברי [ +noun][+id]7902[+undotted]דבר[+transliterated]dbr[+gender]+masculine[+number]+plural[+script]+formal[+construct]+true דברי [ +noun][+id]7902[+undotted]דבר[+transliterated]dbr[+gender]+masculine[+number]+plural[+script]+formal[+construct]+false[+possessiveSuffix]+1p/MF/Sg הבל [ +definiteArticle]ה[+adverb][+id]6566[+undotted]בל[+transliterated]bl[+interrogative]+false[+script]+formal הבל [ +noun][+id]6793[+undotted]הבל[+transliterated]hbl[+gender]+masculine[+number]+singular[+script]+formal[+construct]+false הבל [ +noun][+id]6793[+undotted]הבל[+transliterated]hbl[+gender]+masculine[+number]+singular[+script]+formal[+construct]+true ראשית: אני רוצה להבהיר שהמשפט נבחר בצורה אקראית לגמרי! שנית, האם זו היתה כוונת המשורר? כפי שאמרתי, אני מתעניינת בפרוייקט, ואשמח לעזור.

אז ככה

מטרת הכלי להחזיר עבור כל מילה את כל הניתוחים האפשריים. לכשמשימה זו תתבצע במלואה וכהלכה, אוכל לפתח כלי תוכנה אחר אשר יבחר לכל מילה את הניתוח הנכון בהקשרה (ואז למשפט שמוכנס יהיה ערך מוסף... כרגע התוכנה מסתכלת על כל מילה ומילה בנפרד).

lahadam

New member
מעניין מאד

טוב, למעשה מטרה ההודעת הקודמת שלי היתה לברר אם התוצאה שקיבלתי היא אכן התוצאה הסופית, או שאולי יש בעיה כלשהי, ופספסתי משהו. בהחלט יש מה ללמוד מהתוצאה הניתנת כיום.

למעשה

זו רק תוצאת ביניים. התוצאה הסופית של הכלי תהיה מיוצגת ב-XML ואותה יהיה ניתן בקלות להמיר לכל אופן הצגה אחר.

Iddo G

New member
מידע נוסף?

אפשר לשמוע עוד על השיטות בהן זה מתבצע? עידו

למעלה