מס´ שאלות בעניני משכנתא

rona25

New member
מס´ שאלות בעניני משכנתא ../images/Emo82.gif

אנחנו רוצים עכשיו להתחיל במסכת ההתרוצצויות בין הבנקים ואין לי מושג מה עושים ואיך מתמקחים (סליחה על השאלות הטיפשיות). 1. האם רצוי / נהוג לקבוע פגישה מראש בכל בנק? כמה זמן אורכת הפגישה? 2. כיצד לבוא מוכנים מבחינת מסמכים / לבוש וכדומה? 3. תוך כמה זמן לוקח כל התהליך לאחר שאנחנו סגורים על הבנק המתאים? 4. אמרו לי שנהוג לקחת עמלת פתיחת תיק משכנתא בגובה אלפי שקלים - האם אכן כך? תודה לכולכן על העזרה

מאי26

New member
אז ככה, מנסיוננו: לכל הבנקים כמעט

יש מספרי טלפון שניתן להתקשר אליהם לשם בירורים, במיוחד לנושא הזה של משכנתאות - המספרים האלה מופיעים הרבה פעמים במודעות בעתונים, ואם לא אפשר בטח להתקשר לסניף הראשי של אותו בנק ולברר. אנחנו (או יותר נכון בן זוגי היקר שהופקד לטפל בנושא בעוד אני טרחתי על סידורי החתונה...) התקשרנו לטלפון כזה של כל בנק שאליו רצינו ללכת, ביררנו מה צריך להביא (וזה לענין המסמכים) ואיזה ריבית הם מציעים, ואז הולכים לפגישה בסניף הקרוב, ולא חייבים לקבוע פגישה מראש. התהליך, לאחר שסוגרים עם בנק מסוים - יכול לקחת עד חודש, אבל גם פחות. בעקרון זה מצריך ששמאי יבוא אליך הביתה להעריך את הדירה, חתימות של דברים אצל נוטריון והמון הצקות קטנות - אז בגלל זה זה יכול להתעכב לתקופה הזו שציינתי. לגבי עמלת פתיחת תיק - אכן כן, אבל ניתן להתמקח על גובה העמלה. הרבה פעמים מצליחים להוריד אותם לחצי - כך זה היה גם אצלנו. ואם בהתמקחויות עסקינן - להתמקח, להתמקח ושוב להתמקח! אנחנו ממש לא הסוג שעומד על המקח, אבל הבנו שבענייני המשכנתאות כל הפרש קטנטן בריבית יכול להסתכם באלפי שקלים ולכן לחצנו עוד ועוד. היתה לנו סיטואציה שבה כמעט בו זמנית ארז היה בטלפון עם שלושה פקידי בנק שונים, שכל אחד הציע לו הצעה אחרת, ומדווח לכל אחד כמה השני הציע, כדי להוריד אותו במחיר... נכון, נשמע מזעזע, אבל אל תשכחי שהבנקים מרויחים עלייך המון המון כסף, אפילו אם הריבית לא מאוד גבוהה, ולכן את צריכה לנסות לסחוט אותם כמה שיותר, פשוט ככה. אל תתביישו לעשות סקר שווקים, להודיע לבנק שאתם איתו במשא ומתן כמה השני נותן לכם, ולעמוד על שלכם, תוכלו לחסוך בזה הרבה כסף. עוד הצעה: במסלול ריבית משתנה בדרך כלל אפשר לקבל שיעורי ריבית טובים יותר. לא מומלץ לקחת ריבית משתנה לפרק זמן קצר, כי היא יכולה להיות אטרקטיבית בהתחלה, ואז כשהתקופה נגמרת הבנק יכול פתאום להקפיץ אותה לפי ראות עיניו לשיעורים שלא יאמנו. אז מה שאנחנו עשינו - לקחנו ריבית משתנה על חלק מהסכום לשנתיים וחצי, כשאנחנו יודעים שבמהלך התקופה הזו עומד להשתחרר לנו חסכון גדול. אם אתם יודעים על סכום שעומד להגיע לידיכם בתקופה שבה הריבית משתנה עוד לא השתנתה - כדאי לכם לקחת לפחות חלק בריבית משתנה.

rona25

New member
תודה לך מאיה

למישהי יש עוד עצות? מ ק פ י צ ה

רחלילי

New member
כמה תשובות

אין צורך לקבוע אבל אם לא בא לכם לעמוד בתור של שעות בעיקר ביום שישי אנו באואו עם שעת הפתיחה לבנק. אפילו כמה דקות קודם. לבוש-רצוי כמו לכל פגישה רשמית לבוא בלבוש נורמלי לא הייתי באה עם שרוול קרוע. לא לשכוח שהבק לוקח סיכון כשהוא נותן לכם צ´ק אז לפחות לעשות רושם כאילו אתם לא בדרך לסוטול. מסמכים: אם הייתם בצבא להביא מקצין העיר המעיד על תקופת המזן שכל אחד מכם שרת בצבא. זה מסמך שרק אתם יכולים לקחת (אפילו אי אפשר שהוא יקח עבורך אלא אם יש הצהרה בחתימת עו"ד ואז את יכולה לקחת עבורו). לי התמזל שבאותו יום היתה תקלה במחשב בקצים העיר אז פשוט שלחו לי בדואר אפשר להתקשר אליהם לשאול. צריך מסמך שמאשר אם מישהו מכם סטודנט. זה יכול להיות תעודת סטודנט אך כיוון שאתם בין שנים כעת יש מקומות שידרשו מכם מסמך של מכתב מהאוני´ שאומר שאתם סטודנטים אךיו אחד מכם גם שנה הבאה. למה זה טוב? כי הרבה בנקים או סניפים מסויימים נותנים הטבותש ל אלפי שקלים למי שסטודנט: פתיחת תיק חינם ולעיתים עוד הטבות צריך רק לברר ולבקש. כל התהליך יכול לקחת בין שבוע במינימום לבין חודשים תלוי כמה זמן לוקח לכם להחליט היכן לוקחים וכמה זמן לוקח להביא כל המסמכים קחו בחשבון שבנקים יבקשו מכם בקשה קטנה לכאורה! והיא לפתוח תיק דווקא אצלם שימו לב שיש שוני בריביות אפילו באותו בנק בין סניף לסניף. וכשאתם פותחים תיק זה אומר שאתם מחוייבים לאותו בנק ולאותו סניף!!! אם התמזל מזלכם ויש להורים שלכם חברים באיזה בנק למשכנתאות אולי יסדרו לכם ריהית נמוכה יותר ואם לא אנא להתמקח! בכל מקרה לא לפתוח תיק באף סניץ שבו אינם בטוחים שאתם עומדים לקחת משכנתא. דבר נוסף: אם נרשמתם סתם ככה בכללי בישיר הראשון זה אומר שהם מייד משיכים אתכם לבנק לאומי בסניף הקרוב לאזור מגוריכם או לאזור הקניה. זה יכול להוות בעיה אם לדוגמא אחכ מצאתם ריבית טובה יותר בלאומי בסניף אחר-כי פשוט אי אפשר לעבור לסניף אחר בלאוי אחרי שהם רשמו אתכם. הדבר מהווה בעיה רק בתוך בנק לאומי ולא מפריע ללכת לבנק אחר. אבל אל תרשמו ואל תחתמו לישיר הראשון אנחנו קצת אכלנו אותה על זה. מה עוד? הריבית שהבנק מציע לכם, זו שכתובה בהצעה רשמית תקפה רק לעשרה ימים ואם עברו עשרה ימים ואין בידיכם את כל המסמכים אז במידה ופתחתם תיק (שזה התנאי לקבלת הצעה רשמית מהבנק) אתם כבר מחוייבים לבנק זה אך הם לא מחוייבים לשמור על גובה הריבית שהציעו לכם!!! זה קרה לנו וזה בעייתי. לכן מסקנה: הרבה השוואות ולא לפתוח תיק וכלום עד שאין את כל המסמכים-כולם. וגם לא יזיק לקשור קשרים בבנק. צריך עוד מסמכים כמו 3 תלושים אחרונים ולא זוכרת מה עוד.

התשובות שלי

אני מתנצלת אם אחזור על דברים שנאמרו כי לא היה לי כח לקרוא את התשובות הא ר ו כ ו ת ... כמה דברים שקפצו לי לעין בקריאת רופפת הם: 1. אין מחוייבות לפתוח תיק זכאות בסניף בו תקחו משכנתא . רק קחו בחשבון שתעודת זכאות לוקח להוציא (ז"א עד שהיא מגיעה ) 10 ימים ועוד יומיים עד שהבנק משחרר אותה אם אתם רוצים להעביר לבנק אחר. ההמלצה שלי - ללכת עכשיו ומיד להוציא תעודה. שתהיה אצלכם ביד. אבל רגע - 2. אישורי שירות בצבא אפשר להוציא דרך אתר האינטרנט של הצבא . אני לא זוכרת אבל בוואלה תחפשי "קצין העיר". לוקח שבוע עד שמגיע הביתה בצבי ישראל. 3.הריביות שהבנק נותן תקפות לעשרה ימים ולא דקה יותר, אלא אם כן אתם רציניים ויושבים להם על הווריד. אם אתם קונים דירה יד שניה, אני לא יודעת מה צריך להביא. אם קונים מקבלן צריך את החוזה כשהוא חתום, שלושה תלושי משכורת אחרונים ותדפיסים של חשבון הבנק 3 חודשים אחרונים. בשביל להוציא תעודת זכאות צריך אישור שנרשמתם ברבנות, פרטים של האחים - שמות ומס´ תעודות זהות. 4.משכנתא זה פרוייקט ארוך ומייגע, אם אתם עסוקים, אל תכנסו לזה עכשיו. זה דורש המון השקעה והתרוצצות ובעיקר זמן. כדאי להגיע מוקדם בבוקר או שעה לפני הסגירה. 5. הכי טוב זה להתקשר לכל ה"ישירים" למינהם. הם נותנים אישור עקרוני, יעני שמגיע לכם, ונותנים הצעה ראשונית. אח"כ אורמים לכל האחרים מה קיבלתם והם משווים או מורידים. אם משווים, תמיד אפשר להגיד - "זו אותה הצעה אז שכנו אותי שכדאי לי לבוא דווקא לכאן".. תורידו דמי פתיחת תיק, תשלום על תעודת זכאות. 6. הכי חשוב להתמקח !!!!!! לא להתבייש, אף אחד לא עושה לכם טובה ולא מוציא מהכיס שלו. תנסו להתחבב על הפקידה, זה תמיד עוזר. 7. ושוב אני מזכירה שזה אורך זמן, אז קחו אוויר. 8. אה, לגבי המסלולים. תשאלו 8 פעמים מה המשמעות של כל מסלול כי חשוב שתבינו כמה זה יעלה לכם. יש שתי שיטות חישוב "שפיצר" ועוד שיטה בלי שם. הן שונות ולכן התשלומים שונים. תשאלו !!! (אני לא ממש הבנתי את השוני בינהם, בשביל זה יש את הבעל ). תעשו את עשצמכם אינטיליגנטים, שלא יעבדו עליכם. סקר שווקים מפחיד את הבנקאים ואז הם לא יעבדו עליכם. זהו. נראה לי. בהצלחה.

רחלילי

New member
לגבי אתר האינטרנט של קצין העיר

עכשיו נזכרתי: זה לא מאפשר לך להכניס כתובת! כך שזה שולח ישירות לכתובת שמעודכנת אצלם בתעודת הזהות שלך. אם עברד דירה את חייבת להגיע לשם אחרת זה ישלח לכתובת הקודמת.

אופה3

New member
היי רוני, אני מציעה לכם להתמקח עם

הבנקים על הריבית, בדרך כלל לא צריך לקבוע פגישה, את נכנסת לבנק שאת רוצה, והולכת למשכנתאות, יושבת שם, תבואי, עם שלושה תלושי משכורת של כל אחד מבני הזוג, עם החוזה דירה עם יש כבר, צילומי תעודת נישואין, וצילומי תעודות הזהות, וזהו. לגבי העמלה, גובים משהו ב 300 שקל משהו כזה. עכשיו רק תקשיבי טוב טוב, למה שאומרים, תבררי את הריבית ותלחצי אותם, קחי דוגמא: אני הלכתי ללאומי, ולפועלים, בלאומי נתנו לי 6.0 בפועלים 6.5 בקיצור אחרי חודש וחצי ככה, של ויכוחים, אני אומרת לזאת בלאומי, אבל בפועלים נתנו לי 6 , ובפועלים אני אומרת לה בלאומי נתנו לי 5.7 וככה וככה, בסוף הוצאתי משכנתא ב 5.4. הריבית הכי נמוכה, אז תזכרי אפשר להתמקח, ואפשר להוריד מחירים, רק שתדעי עוד משהו, כשאת מוציאה תעודת זכאות, ממשרד השיכון זה עולה בערך 200 שקל, את מקבלת את העתק, המקור נשאר בכספת של אותו הבנק שבו לקחת את התעודה, אז תשקלי טוב, אם החלטת נגיד לקחת בפועלים גם שם תוציאי תעודת זכאות, כדי שלא יטרטרו אותך, הלוך ושוב, תביאי תוציאי, והם לא נותנים גם כל כך מהר את התעודת זכאות, רק כי את הולכת לבנק אחר, לי זה עלה בהרבה עצבים וצעקות. בכל אופן, תגידי מה קורה עם עורך דין, יש לכם מישהו טוב? אם את צריכה עוד עזרה את מוזמנת לפנות אליי גם פה וגם במסרים ביי האופה

למעלה