מס´ שאלות בקשר לספר "Dune".

מס´ שאלות בקשר לספר "Dune".

מישהו מוכן להגיד לי אם הבנתי נכון (בספר הראשון בחלק הראשון) נאסר ללדת בנים מהסיבה שלא רצו שיהרס הקשר הגנטי (או משהו כזה)? ישנם שלושה בתים שכל אחד אחרי על תחום עיסוק אחר? ישנם שני בתי ספר , האחד עובד על הצד המדעי , השני על הצד ההומני/פוליטי? יש לציין שזהו ספר המדע הבידיוני הראשון שלי (באנגלית).

L67

New member
אה?

על מי נאסר ללדת בנים? אתה מדבר על אשת הקיסר? נאסר עליה ללדת בנים כדי שבנות גשרית יוכלו לשלוט בבחירת הקיסר הבא, ולהשפיע עליו דרך אירולן שהיתה אמורה להינשא למי שיהיה הקיסר הבא. לגבי ג´סיקה זה נאמר במפורש - היא היתה אמורה ללדת בת שתינשא ליורש הארקונן ובכך ייושב הסכסוך בין בית הארקונן ובית אטראידס. לגבי "בתי ספר" - המלה school משמעה גם "אסכולה" ויש שלוש אסכולות מחשבה שצמחו אחרי הג´יהאד הבוטלריאני. מתוכן בנות גישרית שמו את הדגש על פוליטיקה, והגילדה הקדישה עצמה למדעים ולמתמטיקה.

MuadDib

New member
תשובה

א. על האיסור ללדת בנים. בנות-גשרית עובדות על פרוייקט של כמה אלפי שנים שמטרתו לצור את "קפיצת-הדרך", הגבר שיוכל להתסכל אל המקום שאליו הן מפחדות להסתכל (תבין כתסיים לקרוא את הספר). היות שהן לא כ"כ אוהבות הנדסה גנטית, הן משתמשות בשיטת ההשבחה באמצעות זיווגים, כמו שעושים לפרות. הם היו צריכים את הגנים של משפחת אטריאדס ומשפחת הארקונן והם תיכננו לזווג את בת אטריאדס עם יורש העצר של הבארון הארקונן, וכך גם לסיים את הסכסוך שבין שני בתי האצולה וגם להביא ליצירת "קפיצת-הדרך". בעצם העובדה שג´סיקה ילדה בת, היא שיבשה להם את התוכניות (כפי שמשתמע בנות-גשרית שולטות במין העובר). ב. בתים. המערכת הפוליטית של העולם של חולית בנוייה ממספר גופים. אחד מהם הוא בתי האצולה, המיוצגים בלנדסראד, שהיא מעין אסיפה מחוקקת. לכל בית-אצולה יש את האג´נדה שלו ואת הדרך שלו להתייחס לדברים. פרנק הרברט כמעט ולא מדבר על בתי אצולה מלבד בית אטריידס ובית הארקונן (יש גם בית קורינו, שהוא בית האצולה של הקיסר). יש גופים שאינם בדיוק בתים, למשל אייקס (IX) והטליליסו (TLIELAXU). אייקס מתעסקים בטכנולגיה "אסורה", ע"פ הג´יהאד הבוטלריני ואילו הטלילסו מתעסקים בהנדסה גנטית (ועד כמה שזכור לי, לא מופיעים בספר הראשון). ודרך אגב, עלה והצלח. DUNE זה
מד"ב מצויין, למעשה אחד הטובים שקראתי מימי, (אם לא הטוב שבהם
)

L67

New member
שתי הערות קטנות ../images/Emo13.gif

א. אתה במת חושב ש"חולית הוא אחד הספרים הטובים שקראת? בחיים לא היינו מנחשים מהכינוי שלך.
ב. קרא שוב את ההודעה הפותחת את הפתיל - אני לא חושב שהוא שואל לגבי בתי האצולה. הוא מדבר על "בתי ספר" שמתמחים במדע ובפוליטיקה, כלומר האסכולות של בנות גשרית והגילדה.

MuadDib

New member
שתי תשובות קטנות

א. עניתי לשואל. אתם כבר יודעים מה אני חושב על DUNE מדקות רבות של הקלדה שהשקעתי בפורום זה.
ב. הוא שואל גם על האסכולות וגם על בתים, ועד כמה שהבנתי הוא עושה הפרדה ביניהם. בקשר לאסכולות לא עניתי, כי מישהו כבר ענה לפני ולדעתי התשובה הזו מספיקה.

קלנדריל

New member
ברשותכם, גם לי יש שאלה אחת,(ספוילר)

בספר "כופרי חולית" עומדת אחת הדמויות הנשיות בנות גשרית באיזה מקום מסתור ואיתה איזו זקנה ´נחמדה´ שעוזרת לה להסוות את עצמה כאחת מהמטרוניתות הכבודות, הפירוט המרשים של יכולותיה הסקסואליות גרם לי, לפחות, לתמוה אם הרברט לא התחיל לחשוב על בנות גשרית בשנותיו האחרונות כבית בושת למחצה אקסלוסיבי. אם לא, בשביל מה, היא צריכה את המיומנויות? מחתימה? איך בדיוק?

MuadDib

New member
הסבר. ../images/Emo58.gif

בת-הגשרית עליה מדובר היא לוסילה. מקווה גם שסיימת לקרוא את הספר כי הודעה זו מכילה
. מסדר בנות-גשרית משתמש בכלים גנטיים כדי להשיג את מטרותיו, והיות שהוא לא משתמש בהנדסה-גנטית (כמו הטלילסו), המסדר משתמש בשיטה של זיווגים. כדי שגנים מסויימים יהיו בשליטת המסדר, צריכה להיות בת-גשרית שתשא בקירבה את הגנים הללו, כלומר, כזו שתוולד מזיווג של בת-גשרית עם גבר שהגנים שלו מבוקשים. בשביל זה יש מחתימות, שתפקידן לפתות גברים אלה. בשביל זה הן צריכות מיומניות סקסואליות. חוץ מזה, לפעולת ההחתמה של לוסילה יש מטרה לחסן את איידהו מפני יכולות הפיתוי של המטרונות, שיכולותיהן הסקסואליות אכן עוברות את יכולותיהן של בנות-גשרית.

למעלה