מס´ שאלות

MetalBoy

New member
מס´ שאלות

פאגניזם אמרו לי שזו עבודת אלילים ואני קורא את ההודעות שלכם ואני לא מבין בדיוק אם פאגניזם זה דת או אורך חיים ? ואיך אני הופך להיות פאגני ? ועוד משהו אם למשל אני לא מאמין בשום אל אני עדיין אוכל להיות פאגני ? אלכס

מס´ תשובות

1. פאגאניזם, לדעתי, זאת דרך, ומשם זה מתפצל לדי הרבה דתות שונות. כמו למשל שמונותיאיזם (אמונה באל אחד) זאת דרך, וממנה יוצאות דתות - יהדות, נצרות, איסלם. אבל אני משערת שיש כאלה שיחלקו עליי. 2.פאגאניזם זאת לא עבודת אלילים. עבודת אלילים, אם נתעלם מהטון המעליב שיש בצמד המילים האלה, זה בעצם פולתיאיזם (אמונה ביותר מאל אחד). פאגאניזם זה קצת שונה, זאת דרך חיים בה מתחברים יותר לטבע. יש במאמרי הפורום מאמר של הנווד על מה זה פאגאניזם. 3. אתה לא "הופך" לפאגאני. אם אתה חי כמו פאגאני, אתה פאגאני. 4. אפשר לא להאמין באף אל, ולהיות פאגאני. לחילופין, אתה יכול להאמין באל אחד או יותר, וגם להאמין שבכל מקום יש אלוהות (=פנתיאיזם). זה לא ותר את אורח החיים הפאגאני.

The Wraith

New member
תשובות

1. עבודת אלים ולא אלילים, פאגאנים לא אוהבים כשאומרים להם "עובדי אלילים" כי זה בעצם משפט די מתנשא מעליהם, זה כמו לומר "אתה סוגד לבננה עלובה". 2.פאגאניזם זו דרך חיים הכרוכה בטבע ולוקח הרבה זמן להבין בעצם את המשמעות. 3. יש מסורות בהן ישנם טקסי חניכה ויש מסורות שאומרות "פשוט תחיה כמו אחד". 4. אתה לא חייב להאמין באלים כדי פאגאני, אתה רק צריך לחיות כמו פאגאני, אתה לא חייב לקום בבוקר ולהדליק נרות לאלים שאתה לא מאמין בהם בכלל.

Justin Angel

New member
אההה...

אני מעדיף את התשובה של כרמית למספר 1 ,כי רייט´אי סתם התפלס בזה. נ"ב , אלילים = פסלים או ייצוג פיזי כלשהו , אלים = Gods. ובהתחשב בכך שיש אנשים שעדיין עוסקים בפולחן בעזרת פסלים אז זה בסדר גמור להשתמש במינוח הזה. התשובה של כרמית עונהבאופן מאוד יפה על שאלה מספר 2 ו-3("איך אני ופך להיות פאגאן?"). יש מקום להעיר שנאו-פאגאניזם קשור לטבע, פאגאניזם עצמו הוא בעצם הגדרתו אמונה באלים רבים או שזה אמונה בדת שאינה ממוסדת,שבעקרון זה אותו דבר (לא מכליל בודאיזם בזה).

The Wraith

New member
על ההבדל בין "אלים" ו"אלילים"

מנסיון אישי עם הדת היהודית, ילדות כילד דתי ואחרי שגדלתי בגן דתי לימדו אותנו מה זאת אומרת "אלילים". המונח הזה לא מייצג "פסלונים" או "ייצוג פיסי אחר", המונח אלילים בא לומר הרבה אלים קטנים במקום אל אחד גדול, ייצוג העליונות (כביכול) של המונוטאיזם על הפוליטאיזם. המונח הזה הומצא כדי להוקיע את עובדי האלים כטיפשים וכעיוורים למציאות. אם אתה משתמש במונח הזה ואתה עובד אלים יש לך בעיה רצינית כי אתה קורא לאלים שלך "אלוהים קטנים וחלשלושים" אם אתה קורא להם "אלילים". המונח אלים מתייחס אל היישויות כאלים ולא כאל "עבודת פסלים מבוזבזת". יחי השטן!

כרמית.

New member
למרות זאת רוב הדתות הפאגאניות

וגם רוב הדתות הנאו-פאגאניות הן פוליתיאסטיות.

למעלה