מסביב יש המון ולי אין כלום?

Hershey's

New member
שלום ובוקר טוב. אשמח בבקשה לעזרתך מה פשר החלום ומה הוא בא להגיד לי... אני בת 37, נשואה + 5. עובדת בעבודה עמוסה מאד לאחרונה ( קיבלתי עוד תחום אחריות) והשבוע חל יום הזכרון הראשון לפטירתו של אבא שלי לפני שנה.. הוא נפטר ממחלה קשה ובסוף ימיו הצליח לסכסך בין כל בני המשפחה כך שמאז כל האחים שלי מסוכסכים בינם לבין עצמם ובעיקר לא בקדר איתי וגם לא בקשר עם אמא שלי ורק אני ומשפחתי בקשר איתה.

חלמתי שנפגשתי עם חברה ( בחלום הכרתי אותה... במציאות אני לא יודעת מי זו ) אצלה בבית. היינו אמורות לשתות קפה יחד ואז אני יוצאת לאימון. פתאום הגיעו מלא אנשים שחלקם אני לא מכירה והמפגש הפך להיות ארוחת'על האש' ענקית.כשהסתיים הכל כולם נעלמו ואני נשארתי עם בני המשפחה ( ללא החברה שלי) לסדר ולארגן. כשסיימנו רציתי לצאת לאימון. חיפשתי בשקית הבגדים שהבאתי והיו שם המון בגדים אחרים ולא מצאתי את הבגדים שלי. ואז ראיתי מהחלון שכל האנשים האלו עושים אימון יחד בגינה מחוץ לבניין . הסתכלתי סביבי ראיתי מלא כביסה מקופלת. הוצאתי משם בגד שיתאים לי לאימון אבל כשהתחלתי ללבוש אותו הוא הפך להיות בגד של תינוק שלא עלה עלי. הבנתי שפיספסתי את כל האימון. רציתי לנעול נעליים ולא היו לי גרביים. שאלתי את בנות המשפחה איך אני יוצאת לכיוון הבית שלי והן ענו לי דרך מאד ארוכה ומסובכת. וכששאלתי אותן הן אמרו שיש דרך קצרה יותר אבל שאני אלך מהדרך הזו... לפני שיצאתי נכנסה לבית אישה אוספת נדבות. אם המשפחה הושיבה אותה על כסא במטבח ונתנה לה לאכול. אמרה לה שחבל שהיא באה עכשיו כי רצתה לתת לה 'מעשר' מארוחה גדולה אבל עכשיו יש לה רק מעט ( ואני יודעת שיש במקרר מלא שאריות מהארוחה הענקית שהיתה שם לפני רגע) והיא נתנה לה לוח עץ גדול ומפואר עם כמה עלים ורוטב, כמו ארוחת גורמה כזו שבעצם אין לה שום נפח וזה לא אוכל משביע..רק נראה יוקרתי. האישה אכלה את זה ברעב ממש וכשהיא הסתכלה על המגש העלים הפכו לדגים ארוכים ואחד מהם הזיז את הזנב...
בשלב הזה העירו אותי אז אני לא יודעת איך המשיך החלום...

אשמח ממש לשמוע מה החלום הזה אומר ... תודה רבה רבה!

אלישבע777

Well-known member
תודה רבה. סליחה על השאלה...איך אני מוצאת את המכתבים בפרטי? איפה זה?
תוכלי לראות בשורה הכתומה למעלה מצד שמאל בסמליל דמוי מכתב (משמאל לכינוי שלך) יש מספר המציין את מספר ההודעות שלא פתחת. שם נמצא תא הדואר הפרטי שלך. קראי את מכתבי. כתבי לי בפרטי שאכן קראת כדי שאדע שיש תקשורת פרטית. מאחר שהגבת לי כאן, אני ממשיכה בעבודה על חלומך. החלום מורכב ולכן לוקח לי זמן. מקווה שאפרסם את הפרוש היום.

אלישבע777

Well-known member
שלום הרשי

לקח קצת זמן, החלום מורכב מאוד וייתן לך חומר רב למחשבה. חילקתי אותו לשלושה חלקים כהבנתי, כל אחד הוא חלום בפני עצמו !

העתקתי כל חלק וצרפתי לו פרוש האותיות שונות

חלק א – המפגש בבית החברה

חלמתי שנפגשתי עם חברה ( בחלום הכרתי אותה... במציאות אני לא יודעת מי זו ) אצלה בבית. היינו אמורות לשתות קפה יחד ואז אני יוצאת לאימון. פתאום הגיעו מלא אנשים שחלקם אני לא מכירה והמפגש הפך להיות ארוחת 'על האש' ענקית. כשהסתיים הכל כולם נעלמו ואני נשארתי עם בני המשפחה ( ללא החברה שלי) לסדר ולארגן. כשסיימנו רציתי לצאת לאימון.

החלק הזה מצביע כל זרות או סוג של בדידות בקרב אנשים. את נפגשת עם חברה אלמונית בביתה אבל בעצם היא בכלל אינה נמצאת בחלום! אתן אמורות לשתות קשה ואת אמורה לצאת לאימון (ריצה? כדורסל? הפרטים חשובים לפרוש!) . מגיעים לביתה אנשים מוכרים (מי?) וזרים לבשר על האש וגם כאן אין התייחסות מה באמת קורה בין האנשים ועם האנשים. הם באים ו... (אוכלים מן הסתם, אבל זה לא נאמר במפורש) נעלמים! בסוף הקטע ניתן להבין שהאנשים המוכרים הם בני המשפחה שלך, אם כי זה גם לא לגמרי ברור. איתם את נשארת לא כדי לשוחח או לבלות בחברתם, אלא כדי לסדר ולארגן. ואחרי כן את מתכנתת לצאת לאימון המוזכר כבר בתחילת החלום.

הקטע מראה שאת נמצאת בין אנשים אבל אין קשר בינך ובניהם כולל החברה. אפילו בני המשפחה הם שם כדי לארגן יחד איתך את המקום. לך יש מטרה לצאת לאימון. הקטע מראה שאת אינך לבד אבל בעצם מנותקת מהאנשים הרבים סביבך. והמשפחה זקוקה לבצע סדר וארגון. זה מתקשר לסכסוכים ביניכם שאותם צריך לסדר ולארגן ואת – את צריכה אימון, השאלה במה. אני מעלה השערה, שאת צריכה אימון בארגון הבלאגן או הנתק ביניכם. את חשה לא מספיק מנוסה או לא מספיק חזקה לבצע את המשימה. עלייך קודם להתאמן ולהתחזק כדי לבצע את המשימה.

אפשרות נוספת או אחרת – המשימות שעלייך לאגן ולסדר – הן (גם) בתחום העבודה שלך בה את עסוקה מאוד עם תחום אחריות נוסף וגם בבית כאם לחמישה ילדים.. אולי ה"אימון" שבחלום מציין שאת צריכה להתאמן כדי לרכוש מיומנות ניהול וארגון עובדים. ואולי אימון זה בעצם אמון. את צריכה לרכוש את אמונם של העובדים הכפופים לך או הבוסים שאת כפופה להם. חסר לי רקע קצת יותר מפורט על יחסי העבודה בינך ובין העובדים אחרים ( האם את חשה תחושה של זרות וניכור בעבודה, אף כי "אוכלים יחד" אין בעצם שום יחסים בין העובדים – אוכלים והולכים ומשאירים לך לסדר) , כדי לדייק יותר באפשרות פרוש זו. חסר לי רקע מתאים, אבל את יכולה לבחור או לקבל את שני הפרושים כמתאימים!

חלק ב -פספוסים

חיפשתי בשקית הבגדים שהבאתי והיו שם המון בגדים אחרים ולא מצאתי את הבגדים שלי. ואז ראיתי מהחלון שכל האנשים האלו עושים אימון יחד בגינה מחוץ לבניין . הסתכלתי סביבי ראיתי מלא כביסה מקופלת. הוצאתי משם בגד שיתאים לי לאימון אבל כשהתחלתי ללבוש אותו הוא הפך להיות בגד של תינוק שלא עלה עלי. הבנתי שפיספסתי את כל האימון. רציתי לנעול נעליים ולא היו לי גרביים. שאלתי את בנות המשפחה איך אני יוצאת לכיוון הבית שלי והן ענו לי דרך מאד ארוכה ומסובכת. וכששאלתי אותן הן אמרו שיש דרך קצרה יותר אבל שאני אלך מהדרך הזו...

חלק ב הוא מנותק לגמרי מקודמו. והוא עוסק במה שרצית מההתחלה בעניין האימון. לפני האימון את מחפשת את בגדייך ( בגדי האימון? בגדי ספורט ?) שהבאת איתך בשקית ואינך מוצאת אותם בין כל הבגדים האחרים. מצד אחד את מסודרת ומאורגנת מראש לקראת המשימה ( האימון) – את מביאה שקית בגדים ומצד שני, בשקית יש בלאגן גדול ויותר מדי בגדים והבגדים שחשבת שהבאת – אינם. את רוצה לארגן מראש את ענייני המשימות שלך אם בבית ואם בעבודה – ואף כי את עושה מאמץ, משהו אינו מתסדר. דברים נעלמים לך מהעין או לא סודרו כהלכה מראש.

תוך כדי חיפוש הבגדים בשקית, את מציצה מהחלון לחצר, ואת רואה אנשים מתאמנים. הם כבר מאמנים בכיף ואת עדיין לא יכולה להתחיל למרות ההכנות המוקדמות! את מפסידה זמן מהאימון. עם זאת פתאום רווח והצלה, מין נס קטן ואת מוצאת ערמת בגדים מקופלים ונקיים ( אחרי כביסה !) ושם גם נמצאים בגדי אימון מוכנים ללבישה. את מחילה להתלבש ו... או ואבוי, הבגדים הם בכלל בגדי תינוקות. בגדים זעירים. ואז מתעוררת בך תחושת ההפסד – את יודעת שאת פספסת את האימון הנכסף.

אפשרות אחת היא – בגלל אי סדרים בחייך או בחיי בני המשפחה המסוכסכים, או בעבודה - נוצר בלגאן שקשה למצוא בו את הבגדים המתאים כלומר קשה למצוא את הידיים והרגלים... קשה למצוא פתרון לסבך. אבל כשנמצא איזה שהוא מוצא ( ערמת בגדים נקיים ומקופלות ) מתגלה שהמוצא אינו ממש מוצא ואינו מתאים כלל לבעיה הענקית. הבגדים הנמצאים במקרה ( המוצא, הפתרון) הם זעירים , בגודל תינוק...( הפתרון קטן לגודל הבעיה) ואז את מבינה שאין פתרון ופספסת את האימון ( פתרון הסכסוך)

קשה לך להתקדם – כשאת מוצאת נעליים את מגלה שאין לך גרבים. כשאת רוצה להגיע לביתך – אינך יודעת את הדרך. כשאת שואלת את בנות המשפחה איך הולכים – הן משיבות לך תשובה ממש לא לעניין... הדרך לביתך ארוכה ומסובכת ולא כדאי לבחור את הדרך הקצרה... הגעת למקום די בקלות בחלום. לא היתה לך בעיה להגיע. אבל לחזור לביתך, לחיק משפחתך אינך יכולה. איבדת לא רק את הבגדים לאימון, אלא גם את האימון עצמו (ואולי גם את ה- "ההמון" שמסביבך או את ה-"אמון" בעצמך) וגם את דרכך הבטוחה הביתה. נשארת ללא כלום, ממש כמו השם שנתת בעצמך לחלום!

ואין כאן נחמה או פתרון. מה שאת מנסה – לא הולך ואחרים אינם עוזרים. אבל מאידך - אף אחד לא מפריע. נחמה פורתא. החלום אולי משאיר את הדברים כאילו ללא פתרון, אבל לא הכל אבוד. את תמצאי את הדרך הביתה בסוף. היא תהיה ארוכה אבל את תגיעי לסופה.

חלק ג - הקבצנית שחוללה נס נפלא או חסר תועלת

לפני שיצאתי נכנסה לבית אישה אוספת נדבות. אם המשפחה הושיבה אותה על כסא במטבח ונתנה לה לאכול. אמרה לה שחבל שהיא באה עכשיו כי רצתה לתת לה 'מעשר' מארוחה גדולה אבל עכשיו יש לה רק מעט ( ואני יודעת שיש במקרר מלא שאריות מהארוחה הענקית שהיתה שם לפני רגע) והיא נתנה לה לוח עץ גדול ומפואר עם כמה עלים ורוטב, כמו ארוחת גורמה כזו שבעצם אין לה שום נפח וזה לא אוכל משביע.. רק נראה יוקרתי. האישה אכלה את זה ברעב ממש וכשהיא הסתכלה על המגש העלים הפכו לדגים ארוכים ואחד מהם הזיז את הזנב...
בשלב הזה העירו אותי אז אני לא יודעת איך המשיך החלום...

את רוצה להגיע לביתך ואינך זוכרת את הדרך, עדיין את בבית ( של החברה?) ומתחילה סצנה אחרת לחלוטין. מגיעה לבית קבצנית . על פי רוב, קבצנים אינם מתקבלים יפה על ידי אנשים אחרים, אבל היא דווקא מוזמנת בסבר פנים יפות לא פחות ולא יותר, לשבת על כיסא במטבח ולאכול. עד כאן האירוע מחמם לב. אבל את יודעת שבעלת הבית ( אם המשפחה) קצת מזייפת את ההתייחסות שלה. היא נותנת לה לאכול מעט מזון המתאים יותר לבהמות (עלים עם רוטב), על לוח עץ ( קרש חיתוך?) , מאשר לבני אדם, כאילו זו ארוחה גורמה. ומתנצלת על כך, כאשר במקרר יש המון (!) אוכל. האישה הרעבה אכלה את המזון הדל בשקיקה. גם בקטע הזה – יש המון ואין כלום... המון מזון במקרר ולקבצנית המורעבת שאין מזון בביתה או בבטנה - נותנים מנה דלה בהגשה משפילה ( ללא צלחת וסכו"ם). מי הקבצנית הזאת ומי בעלת הבית המתחסדת? רק את יכולה לנחש. האם את הקבצנית או אולי אימך הכמהות ליחס טוב משאר בני המשפחה המסוכסכים, ומקבצות קצת יחס או התייחסות? ומקבלות רק פרורים ( עלים עם רוטב) כלומר יחס מזוייף? חסר לי כאן רקע מוצק במערכת היחסים ביניכם – אבל את יכולה לפרש בעצמך. אולי זה בכלל קשור לעבודה. אני תוהה אם אביך מופיע פה באחד הקטעים, כי הוא נפטר והשאיר אחריו כאוס שלם של מערכות יחסים עכורות.

מה שמפתיע בסוף החלום הוא שהאישה המורעבת הזאת חוללה נס מדהים. במבט עין היא הפכה את העלים ל... דגים חיים! דג הוא סמל עתיק למזל וגם לפיריון. יש כאן שני פרושים שונים:

פרוש אופטימי

הקבצנית ( האלמונית שהיא אולי את או מישהו אחר, חשבי על כך) חוללה נס מדהים שיביא מזל פורה. , עבודה פוריה, שנה פוריה, אולי הוא סמל להריון או לידה. הדגים עצמם ניתנים לבישול ולאכילה לשובע. כלומר סיומה של תקופת הרעב ( רעב ליחס, רעב לשקט, רעב ליחסים טובים, רעב לקשר עם בני המשפחה, ואולי ישנם פרושים נוספים) והתחלה של שנת שפע!! פתאום כבר לא חסר כלום ויש... המון!!

פרוש פסימי:

הקבצנית הרעבה חוללה נס, והפכה את העלים לדגים חיים, אבל שוד ושבר - הם על לוח העץ ביבשה ולא במים!! הדגים הללו, אינם מביאים תועלת לאף אחד. המצב הוא כזה מסובך שגם נס גלוי יהיה עקר וימות באיבו והדגים סמל המזל והפריון, הם דגים דגים חסרי מזל שלא יפרו ולא ירבו, אלא יימותו עד מהרה מחנק והתייבשות. כמו חוק מרפי - כל פתרון גורם לבעיות חדשות...

הערות

לחלום אין סיום ברור כי העירו אותך. הגיע הזמן להתעורר ולצאת לדרך! יש לך הרבה חומר למחשבה על הפרושים כאן ולמצוא עוד פרושים.
בחלומות אין בהכרח פרוש אחד! יתכן שיהיו כמה פרושים סותרים וכולם מתאימים!! ויתכן שאף פרוש אינו מתאים וצריך לחשוב מחדש. החלום הוא שפת סתרים ואני רק מנסה לתרגם אותה ללשון בני אדם.

כל טוב, מקווה שעזרתי והיה גם מעניין. כתבי לי חוות דעת ואם תרצי תוסיפי פרטים ופרושים משלך.

Hershey's

New member
וואוו!
קודם כל תודה רבה על ההשקעה!!

תפס אותי משהו אחד- לגבי החלק האחרון... שאולי אני הקבצנית, שמקבלת לכאורה יחס ועזרה מאמא... אבל גם זה רק נראה 'גורמה' ו'פינוק' אבל בעצם המזל הזה ( דגים) לא באמת ניתן לאכילה כי הדג זז וחי... כי באמת כל המרקם המשפחתי השתנה...ואם המשפחה בעצם נותנת אבל זה לא טבעי אלא מזוייף...אינטרסנטי...
לגבי הדרך- לא הבנתי שם דרך איפה עלי ללכת .. רק מאיפה לא כדאי... ואולי זה מראה על כך שאני צריכה למצוא לעצמי דרך חדשה לבית החדש שנוצר...וצריכה למצוא אותה בעצמי... אם אשאל אחרים הם לא יתנו לי תשובה מתאימה

לגבי העבודה -גם מאד נכון. אני בעומס מאד גדול ומנסה לעשות כל הזמן סדר ולארגן דברים שיהיו יותר נוחים אבל זה לא גומר את העבודה ובעצם ההתקדמות מאד איטית ביחס לסדר הגדול שצריך לעשות...
וכמו שכתבת - גם בבית וגם בעבודה נראה שהבלאגן ככ גדול ועד שיש איזה קרן אור של משהו טוב זה לא מספיק כדי לשנות ולהציל את המצב ...

לגבי האימון- משהו שעלה לי עכשיו... האימון אמור לעצב אותי. לחזק אותי. ואני מפספסת אותו כי נשארת לעזור לסדר בלאגן שלא שלי...
אני מפסידה את ההזדמנויות שלי לקדם את עצמי בגלל שאני מנסה לעזור לאחרים ...

מניחה שאם אקרא את זה שוב בעוד כמה ימים יהיו תובנות נוספות...

מודה לך מאד!

ומאחלת רק טוב!

אלישבע777

Well-known member
וואוו!
קודם כל תודה רבה על ההשקעה!!

תפס אותי משהו אחד- לגבי החלק האחרון... שאולי אני הקבצנית, שמקבלת לכאורה יחס ועזרה מאמא... אבל גם זה רק נראה 'גורמה' ו'פינוק' אבל בעצם המזל הזה ( דגים) לא באמת ניתן לאכילה כי הדג זז וחי... כי באמת כל המרקם המשפחתי השתנה...ואם המשפחה בעצם נותנת אבל זה לא טבעי אלא מזוייף...אינטרסנטי...
לגבי הדרך- לא הבנתי שם דרך איפה עלי ללכת .. רק מאיפה לא כדאי... ואולי זה מראה על כך שאני צריכה למצוא לעצמי דרך חדשה לבית החדש שנוצר...וצריכה למצוא אותה בעצמי... אם אשאל אחרים הם לא יתנו לי תשובה מתאימה

לגבי העבודה -גם מאד נכון. אני בעומס מאד גדול ומנסה לעשות כל הזמן סדר ולארגן דברים שיהיו יותר נוחים אבל זה לא גומר את העבודה ובעצם ההתקדמות מאד איטית ביחס לסדר הגדול שצריך לעשות...
וכמו שכתבת - גם בבית וגם בעבודה נראה שהבלאגן ככ גדול ועד שיש איזה קרן אור של משהו טוב זה לא מספיק כדי לשנות ולהציל את המצב ...

לגבי האימון- משהו שעלה לי עכשיו... האימון אמור לעצב אותי. לחזק אותי. ואני מפספסת אותו כי נשארת לעזור לסדר בלאגן שלא שלי...
אני מפסידה את ההזדמנויות שלי לקדם את עצמי בגלל שאני מנסה לעזור לאחרים ...

מניחה שאם אקרא את זה שוב בעוד כמה ימים יהיו תובנות נוספות...

מודה לך מאד!

ומאחלת רק טוב!
הי הרשי,
תודה על התגובה שלך. היא תעזור לי גם בפרושים של החלומות הבאים, כשיהיו. אני ממליצה לך להדפיס את החלום ואת הפרוש ואת התגובה שלך ולהוסיף לעצמך עוד תובנות נוספות , במהלך הימים הקרובים - כל עוד החלום לא התפוגג לחלוטין. כך יישמר חלומך החשוב הזה לתמיד.
החלום מאוד עמוס. לא פשוט לזכור חלום כה מפורט! ומראה על דברים שמבעבעים מתחת לפני השטח. כל חלום שזוכרים הוא בעצם דיבור פנימי - מה אנו אומרים לעצמנו, אבל בשפת סתרים בתמונות. ולכן קשה לפעמים לפרשו וצריך להשקיע מחשבה. אם הפרוש מצליח ( כלומר מתאים) - החלום מלמד אותנו משהו על עצמנו ועל התנהגותנו, חולשותינו וחוזקותינו וכך יש לנו קצה חוט ליישום גם בחיים עצמם. אשמח אם תשתפי אותנו בפורום בתובנות נוספות.

כל טוב ובריאות!

למעלה