מסביב לעולם- מגלי עולם

לוו

New member
מסביב לעולם- מגלי עולם

אנה בבקשה תשרשר פה מי היה מגלי עולם מפורסמים ששינו ההיסטוריה והתרבות העולם ???

bogun

New member
יש לי מישהו בשבילך

הוא לא שינה היסטוריה אבל הוא באמת שינה את התפיסה האירופאית כלפי עדות המזרך-שמו הוא מרקו פולו.

לוו

New member
שאלה לחברי הפורום

לא הייתם רוצים להיות חלק מהעלייה הראשונה? לא היה יכול להיות מגניב אם הייתם בצוות של קולומבוס? איך זה היה אם מסעות מרקו פולו היו חוויה אישית שלכם? תחשבו שאתם יכולים להיות בין הראשונים שיישבו את מאדים, ???

almog4

New member
אז זהו, שגם אם היינו נורא רוצים

להשתתף במסעות האלה, עדיין היו עומדים בפנינו כמה קשיים להיות בצוות של מרקו פולו מצד אחד, ושל קולומבוס מצד שני. ואפרט: ראשית, חמישים אחוז מאיתנו הן נשים, שלא כ"כ היו יכולות להיות שם (כזכור, עד לפני כמה עשרות שנים, נשים לא יצאו לשום מסע... וְהַתַּרְבּוּת הארופאית המערבית לא הניחה שיש להן זכות לעשות דברים כאלה...) שנית, חלק נכבד מאיתנו הם כהי עור, שלא כ"כ היו יכולים להיות במסע של קולומבוס (או של מרקו פולו), ואם הם כן היו שם אז כמשרתים או כעבדים. (כזכור, התרבות הארופאית המערבית לא ממש הניחה שאנשים כהי עור הם שווים לארופאים.) ושלישית, כולנו כאן פחות או יותר יהודים, שגם זאת לא היתה מציאה גדולה (נִישְט אַ-מציאֶה ביידיש). ולמה ? כי באותה שנה שבה התגלתה אמריקה לכריסטופר, (ודי במקביל...) גם גורשו אבותנו היהודים בצורה די טראומטית מבתיהם שבספרד ובפורטוגל, ונושלו מכל רכושם, ואני מתכוון לאלה שהיה להם "מזל". במילה "מזל" אני מתכוון להזכיר את היהודים האנוסים, שלא היה להם המזל להיות מגורשים, והם הוטבלו בכוח לכנסיה הקתולית, בניגוד לרצונם, לאמונתם ולערכיהם. אותם אנשים נאלצו אח"כ לספוג עינויים שלעתים קרובות הסתיימו במוות על ידי נציגי האינקויזיציה של הכנסיה הקתולית, מכיוון "לא קיבלו את עול הנצרות הקתולית. אבל אם מישהו עובר את שלוש המשוכות האלה, אני מסכים איתך שהוא היה באמת יכול ליהנות, המסעות עצמם היו מרתקים...
אלמוג

לוו

New member
הידעת ?

האגדה המספרת כי מרקו פולו הביא את הפסטה מסין לאיטליה במאה ה-13, הופרכה כבר מזמן על ידי ההיסטוריונים של הפסטה, שהרי הלזניה מופיעה בספרות הרומית כבר במאה הראשונה לספירה.

יונית א

New member
מאד תלוי מי המקור של הספור?

לך תספר לאיטלקי שאת הפסטה היקרה שלו הביאו בכלל מסין. כל האגו הלאומי מתמוסס לשלולית -מייד. כמו שתספר לצרפתי שאת הקרואסון הביאו מהונגריה... עלבון לאומי!

עטלף77

New member
בנושא שמתקשר....

אני לא לגמרי בטוח שזה היסטוריה אבל מצד שני אני מאמין שכמעט כל נושא בעולם קשור בצורה כלשהי להיסטוריה (וזאת אחת הסיבות שאני אוהב היסטוריה
). האם לדעתכם יש אוכל שהוא "ישראלי"?

יונית א

New member
מאוסטרו-הונגריה- ונהיה ב"שולם"?

יש אגב שתי גירסאות, אחת לבודפשט והשניה לוינה. ויש הסטוריה מאחורי הקרואסון. למה הוא נראה כמו שהוא נראה ולמה הוא הגיע לפאריז?

יונית א

New member
בכלל לא- הוא בא יחד עם מגדל אייפל

לתערוכה של 1900. הוא נשאר והמגדל נשאר. ספורו האישי של מר קרואסון שהאופים של וינה, שקמו בחשכת הלילה להתפיח בצק ללחם ראו את הצבא התורכי צר על העיר. העירו את הקב"ט של העיר, והאוסטרים נצחו וגירשו את התורכים. לכן נתנו לאופים של העיר את הכבוד לאפות מאפה בצורת סהרון. ובתערוכה של 1900, כאשר הקימו את הארמון הגדול והקטן שנשארו עד היום ואת האייפל, שלא היה אמור להשאר, אבל נשאר- האוסטרים הביאו את הקרואסון שלהם שבנתיים קיבל אזרחות כבוד צרפתית.

באמת? אתה יכול להפנות אותי

למקום במקורות הרומיים שבו מופיעה הלזניה? זה מוזר במיוחד שכן אם מדובר בלזניה שאנחנו מכירים, הרי שצריכים להיות בה עגבניות במצב צבירה כלשהו - ואלה ללא שום ספק הובאו לאירופה מהעולם החדש. ואם לא מדובר בעגבניות, הרי שלא מדובר בלזניה, אלא בסתם פשטידה. ייתכן שהמלה הייתה קיימת ומאוחר יותר אימצו אותה לצורך המאכל המוכר לנו כיום, אבל אני לא חושב שיש מקור שמזכיר אטריות באירופה או במזרח הקרוב לפני מרקו פולו. אם אני טועה, אנא הראה לי מראה מקום.

יונית א

New member
פעם חיפשתי מפה איטלקית על מסעותיו

של מרקו פולו, ומצאתי אותו מדבר עיברית ותמונות מרהיבות.

פראזניק

New member
ואגב "מוצא"...

בפריז יש בתי קפה שנקראים "ביסטרו", מקורם, בחיילים הרוסיים שהוצבו אחרי מלחמות נפוליון, הם היו נכנסים ומבקשים "ביסטרו" - מהר.

לוו

New member
מגלי עולם מפורסמים

אלכסנדר פון הומבולט אלכסנדר, ברון פון הומבולט (Alexander von Humboldt), שנולד בברלין בשנת 1769, נחשב כמיסד של מדעי האדמה בכל היקפם וכאבי הגיאוגרפיה המודרנית יורי גגארין מחיה את הגאווה הלאומית מוסקווה, 108 דקות ב-12 באפריל 1961 היוו נקודת מפנה ליורי גגארין ולעולם כולו. זה פרק הזמן שלקח לאדם הראשון בחלל לבצע את המסע ההיסטורי סביב כדור הארץ. המסע הזה הפך את ילד הכפר לאחד מהסמלים של המאה ה-20 בבריה"מ, והפתיע את המערב. סקוט פלקון -מחלוצי המסע לקוטב הדרומי סר פרנסיס דרייק מגלה עולם בריטי שמסעותיו בעולם בשנים 1577-1580 הפכו אותו לגיבור . פרדיננד מגלן יש לכם מה להוסיף על זה ???

ואשקו דה גאמה? האירופאי הראשון

שהקיף את כף התקווה הטובה. מרקו פולו כמובן קפטן קוק, שגילה יבשת שלמה.

למעלה