בנות שאלה לי .... אנחנו מתכננים בחודש הקרוב לצאת לסופשבוע... וחשבנו אולי ללכת לספא אבל השאלה שלי... האם בהריון מותר לעשות טיפולים של רפלקסולוגיה/שיאצו/מסג/ שוודי וכו???? האם מישהי יודעת?
שידוע לי אין שום איסור מהותי אבל תמיד כדאי להוועץ עם רופא יש לי חברה שממש סובלת בהריון שלה מכל תופעות הלוואי האפשריות הקאות בחילות בצקות צרבות התעלפויות נדודי שינה ובקיצור כל מה שכתוב בספרים
היא הולכת על בסיס קבוע למסג´יסט כי זה הדבר היחידי שמרגיע אותה היא כבר בחודש שמיני אז לא צריכה להיות עם זה שום בעיה העיקר שתהני נשמי
אני מטורפת על מסגים אני יכולה יום ולילה... אבל משהי בפורום אני לא זוכרת מי כתבה שרצוי לא לעשות רפלקסולוגיה בהריון מכיון שזה מזרז לידה. לגבי מסג חד פעמי ניראה לי שזה בסדר גמור שאלתי את הרופא שלי והיא אמרה שזה בסדר. תהני בסוף שבוע ותתפנקי המון..... לימור
ונכנסתי לג´קוזי, ולא פעם אחת. רק לוודא שהוא לא חם מידי, ולא יותר מ-10 דקות!!! תבלי ותהני!! אגב, אני יודעת שאסור לעשות אמבטיות חמות, אבל מה לגבי מקלחות?
יש לי חברה טובה שהיא רפלקסולוגית, התקשרתי אליה כרגע ושאלתי אותה. מה שהיא אמרה זה כך... רפלקסולוגיה ... רק מתחילת חודש חמישי, בשום פנים ואופן לא לפני! ההסבר לכך הוא שבכף הרגל יש חלק ש"אחראי" על הרחם וצריך לחכות עד להשתרשות מלאה של העובר ורק אח"כ להתחיל. בכל מקרה ללכת רק לרפלקסולוגית מעולה שכבר טיפלה בעבר בנשים בהריון. חברה שלי הרפלקסולוגית היא בעצמה אמא לאיתמר שהוא בגן עם שחר והיא אומרת שכשהיא היתה בהריון עשתה רפלקסולוגיה ושזה מדהים ומומלץ. ויש לה גם פרטים של מטפלות. בהצלחה טל
אני ממש ממליצה לך להתיעץ עם הרופא בנושא. אני יודעת שזה מזרז לידה! ולכן ממש לא מומלץ לפני חודש תשיעי. זה שאחרות ניסו ולא קרה להן כלום זה עדיין לא אומר כלום. אל תקחי סיכון!
הבעיה עם ג´קוזי זה הטמפרטורה של המים. אסור טמפרטורה שמעל 39 מעלות וג´קוזי זה בד"כ הרבה יותר. אם יש לך שליטה על הטמפרטורה (אם זה ג´קוזי בתוך החדר שאת ממלאת בעצמך) ואת שומרת על 38 מעלות, אז אפשרי. לפחות זה מה שאני הבנתי. אבל ג´קוזי של 38 מעלות זה די מבאס.
מצטערת לאכזב אותך אך גקוזי בהריון לא רק שלא מומלץ אלא גם אסור. הטמפרטורה של המים גבוהה מידי ומעבר לזה הזרמים החזקים לא מועילים. אני מציעה שתתיעצי עם הרופא שלך. ואם הוא טוען אחרת תעדכני אותנו. תהני ותכייפי ומקסימים תטבלי רק את הרגלים ובן זוגך יהנה בשבילך.... תעשו חיים לימור