מסגרת חינוכית

ברהיפה

New member
מסגרת חינוכית

הייתי מעונינת לדעת איזה בתי ספר קיימים באיזור חיפה ועכו קרי הצפון לחינוך מיוחד ילדי הוא בן 9 והוא מוגדר פיגור שכלי קל הוא לומד היום בביהס אייל שאלתי היא האם ניתן לשלב ילד כזה בביהס רגיל הוא לא מדבר כלל

תגובה

מדוע את חושבת לשלב את הילד בחינוך הרגיל אם אינו מדבר? לדעתי זו תהיה טעות לוותר על החינוך המיוחד, כי לא פשוט לשלב ילד כזה בחינוך רגיל- מה גם שצריך לוותר על טיפולים המוענקים לו חינם במסגרת הבית ספרית המיוחדת. אני יודעת שיש הורים הנאבקים על זכות השילוב. אני עצמי מתנגדת לשילוב, גם מתוך אמון במערכת החינוך המיוחד וגם מתוך נסיון אישי צורב בשילוב הבן שלי בחינוך הרגיל. כבר שנתיים אנחנו מנסים לתקן את העוול שגרמנו לו כשהחלטנו לשלב אותו, והיום הוא כמובן שוב בחינוך המיוחד. לגבי שאלתך על מסגרות- למיטב ידיעתי בי"ס אייל בעכו הוא אכן מסגרת המתאימה לבנך שמוגדר כדברייך כבעל פיגור קל. בעכו אין עוד בי"ס לילדים בעלי פיגור קל. בחיפה יש את בי"ס סאלד שגם הוא מיועד לילדים בעלי פיגור קל. שאלת באופן כללי על בתי ספר לחינוך מיוחד.ובכן- ישנם רבים- במיוחד בחיפה, אבל כמובן שלא כל מסגרת מתאימה לילד כמותו ולכן אין טעם שאפרט כאן את שמות המסגרות כולן כי במילא לא יכניסו אותו למסגרת שלא תואמת את צרכיו אלא רק לפי הגדרת הלקות. ושוב- באם את חושבת על שילוב, חשבי על העובדה שציינת שאינו מדבר כלל, ועל הנחיצות בקבלת טיפולי קלינאית תקשורת. האם הוא לא מקבל טיפולים בבי"ס אייל? מהי הסיבה שאת מחפשת מסגרת אלטרנטיבית עבורו? אשמח אם תשתפי אותנו (אם בא לך כמובן) אורית

למעלה