מסגרת לימודים דתית - כן או לא?!

מסגרת לימודים דתית - כן או לא?!

שלום לכולם! אני ובעלי לומדים קבלה מזה שנתיים ויש לנו 2 בנות. בת תשע ובת חמש וחצי. פעמים רבות שמעתי את הרב ממליץ על מסגרת דתית לילדים. כשביתי הבכורה הייתה בכיתה ב' היא ביקשה לעבור למסגרת דתית, על אף שאנחנו חילוניים. החלטנו ללכת על כך, במיוחד בשל המלצת הרב. גם את הבת הצעירה העברנו למסגרת גן דתי. בשנה זו אנו עדים לכך, שהבכורה מתחזקת מאוד והדבר מתאפיין בלבוש, ברצון לשמור שבת ועוד. כמובן שזה יוצר קושי מבחינתנו. והאמת היא שאנחנו רואים סתירה בין הדת לחכמת הקבלה, ולא טוב לנו עם כך. האם עלינו לדבוק בעצת הרב? נשמח להתייעצות. מחשבות טובות גיל ולימור רשמתי כבר הודעה זו אך היא לא התקבלה משום מה - למישהו יש מושג מדוע?

sombol1

New member
גם לי יש התלבטות שכזו ולהרבה אני חושב יש

אמנם הבן שלי רק בן 5 אבל אני כבר חושב על עוד שנה החינוך בארץ פשוט מפחיד ומזעזע תבדקו אפשרויות שקיימות אם הבת שמחה שם וטוב לה ויש לה חברות טובות ואין ממש כפייה שלה על הבית ועליכם אז לא נראה שיש פה משהו חמור מידי....? ואולי יש בתי ספר דתיים אחרים באזור ? ואולי תבדקו גם בתי ספר רגילים רק להשוות לראות עד כמה המצב מזעזע כך תהיו בטוחים ושלמים יותר... ויש גם את כל האלטרנטיבות של זמננו כמו בית ספר דמוקרטי וכ.... אם הבת גדולה תלכו איתה יחד ותבקרו בבתי ספר שונים היא תשמח להשתתף ולהרגיש כמו גדולה ! בהצלחה ! :)

keren kr

New member
לדעתי לא כדאי ליצור פיצול ערכים אצל הילד

שלום לימור, תראי אני הייתי בחינוך דתי , ואח שלי היה בבית ספר דתי, עבר לחילוני- לבקשתו, ועל כן הבחנתי היא שיש יתרונות לבית ספר דתי מבחינת כבוד למורה , חינוך לעזרה לזולת במידה מסויימת. - ברגע שאת שמה את הילדים שלך בבית ספר דתי, זו הסביבה שלהם והם יושפעו ממנה, כי הם ירצו להשתלב. - אם אתם לחלוטין לא מקיימים אורח חיים דתי, זה יכול ליצור בלבול אצל הילדים , וייתכן שהם אפילו ירגישו צורך להסתיר מילדים אחרים את אורח החיים שלכם, כי זה דבר שלא מקובל אצל שאר הילדים. - לגבי עצת הרב, אני יכולה בהחלט להבין את העצה , אבל שימי לב שהרב גם מקיים אורח חיים דתי. - לסיכום עצתי , אם את מקיימת אורח חיים חילוני , וזה מפריע לך שהילדים שלך יקיימו אורח חיים דתי , אז עדיף שתהיה אחדות בניהול אורח החיים. - מצד שני אולי תבררי עם הבת שלך , אם טוב לה בבית הספר , אם מפריע לה שאתם בעצם לא מקיימים אורח חיים דתי ולא שומרים שבת, ואז תחליטו אם אתם יכולים לגשר על הפער לטובתה.

היי ושלום לכולם!

ראשית תודה על ההתייחסויות... לגבי מה שכתבת, קרן, לבתי הבכורה טוב עם המסגרת הדתית ולא נראה לי שכדאי לי להוציאה ממסגרת זו. אני מתקשה לספק לה את אורח החיים הדתי ואני לא בטוחה שחזרה למסגרת חילונית תעשה לה טוב. לגבי הקטנה - זו עיקר ההתלבטות שלנו כעת. האם העובדה שכל אחת תהיה במסגרת שונה?! בעודי כותבת אני מבינה עד כמה אני מבולבלת. הייתי נורא רוצה לדעת מה הרב היה אומר....

sombol1

New member
על בחירת סביבה לדעתי אין תשובה בבלוג יש על

יש המון פוסטים בבלוג על סביבה וחינוך שאולי יכולים לעזור - http://www.laitman.co.il/tag/בתי-הספר/ מה שכן עד כמה שמוכר לי שאלות של בחירת סביבה הם שאלות שלרוב אין עליהם תשובה וזה מצויין כי זו בעצם הבחירה החופשית היחידה שיש לנו כששואלים את הרב לא פעם - איך אפשר לדעת שללמוד אצלך זה ללמוד במקום הנכון ? ואפילו על השאלה הזו הוא מבטל את עצמו ואומר - אתה צריך לבחור ! תבדוק עד שתבחר. מהכרות של תלמידים לא כולם שמים את ילדיהם בבתי ספר דתיים. יש עכשיו מאמצים על בניית מערכת חינוך עתידית נקווה שזה יגדל ויתפשט לכל בית ספר בישראל ! עניין של זמן לא יותר !

חושבת כמו סומבול ועוד....

מניסיוני הרבה שנים בלימוד הקבלה וילדיי נמצאים אכן במסגרת ממלכתי דתית אומר שלקבלה אין שום יחס לדת, כדי להתחבר וליצור אחדות גלובלית אמיתית וניצחית באמת אין קשר ועל זה יעידו 2 מיליון תלמידים בעולם. הקשר לדת נובע מכך שהחוקים החיצוניים האלו הגיעו מהמציאות הרוחנית כדי לשמור עליו בדרך, המקובלים בעבר הנחילו את החיצוניות כדי לשמור על העם בגלות ולכן העם חיקה אותם בחיצוניות, אך עם זאת אין שום קשר בין מה שעושים בידיים וברגליים לקשר הפנימי לאחר שעליו נעשית העבודה לאורך כל הדרך. המסורת הזאת וההרגלים הללו מהווים סוג של מסגרת ששייכת לעם שלנו שבאה לשמור עלינו במידה מסוימת, אך לא עושה שום עבודה פנימית בהחלט! המסגרת הזאת שומרת עליהם רק קצת (ממש היום קצת, צר לי לומר) מאלימות, סקס וסמים. גם במסגרות הללו כל שנה אני רואה שהרצונות מקולקלים בדיוק כמו כל העולם, במיוחד במקומות שהסטטוס הכלכלי יותר גדול ושם הרצונות יותר גדולים. אם אתם לא שומרים שבת, אני חושבת שזה יכול ליצור קונפליקט. את צריכה לקבל החלטה לפי תחושה....

למעלה