מסגרת לשנה הבאה

מסגרת לשנה הבאה

רוב הסיכויים שאחרי שנעשה אבחון, יגידו שהקטן אוטיסט. אם לא, אז רק עיכוב שפתי משמעותי. ברווחה אמרו לי שבגיל שנתיים יש גן מיוחד לאוטיסטים וכלום לעיכוב שפתי. בגיל שלוש יש גן ערייה גם לעיכוב שפתי. הגיוני?

TikvaBonneh

New member
היגיון

ילד בגיל שנתיים עם עיכוב שפתי יכול לתפקד טוב בגן רגיל בעזרת מחוות ובעזרת חיקוי של שאר הילדים. בגיל שלוש כבר יש אינטראקציות מילוליות יותר מורכבות בין הילדים, והקושי השפתי יכול להפריע לתפקוד בגן.
ילד אוטיסט מתקשה לתפקד בגן גם בגיל שנתיים.

אבל סתם מבזבזים זמן במקום לקדם אותו

שלא לדבר שיכולים לאבחן בטעות עיכוב שפתי בלבד ולא אוטיזם. האם יש בעיה בכיוון הפוך או שהילד רק יכול להרוויח מזה?

TikvaBonneh

New member
time is money

הבעיה היא תקציבית, מבחינת הממשלה, ולא מבחינת הילד. אם מכניסים ילד עם עיכוב שפתי בלבד למעון תקשורתי, מבזבזים עליו כסף... כי בעצם כל מה שהוא צריך זה ללכת לקלינאית תקשורת אחר הצהריים.
יש הרבה ילדים עם עיכוב שפתי, ואם יכניסו את כולם למעון תקשורתי, יהיה צורך להגדיל בהרבה את התקציב המיועד למעונות התקשורתיים.

אני רק רוצה לציין שיש מעונות תקשורת

שהם נותנים מענה מגיל שנה ועד שלוש ויש גם מעונות שיקומיים שנותנים מענה לילדים עם מגוון קשיים, כולל עיכוב שפתי.
ההגעה לשניהם היא דרך הרווחה כך שאם ברווחה לא ידעו להפנות אותך הם ממש לא בסדר.

לנו אין כלום (פריפריה)

גם הגן היחיד שיש רחוק מפה, חצי שעה נסיעה ואמור לקבל ילדים ממספר יישובים. לכן הוא גם מלא תמיד.יכולים לשלוח למקום עוד יותר רחוק? הילד עוד נוסע בכיסא, אפילו לא בוסטר.

אם הילד זכאי חייבים לשבץ איפשהו

להבנתי עד 40 קילומטר מהבית אבל אם אין אז הם ישלחו עוד יותר רחוק.
ועדות ההשמה מתכנסות עכשיו. אבל עכשיו עכשיו. אז כל עוד אתם לא מאובחנים ולא עברתם תהליך מול ביטוח לאומי ולא כלום לצערי רוב הסיכויים שלא תספיקו להכניס את הילד למעון כזה בשנה הבאה. זה בדיוק המקום שבו הייתי בשנה שעברה. אני ממליצה לך להתחיל לחפש גנים רגילים לפחות כדי שלא תישארו בלי מסגרת בכלל.

לא אבוד, אבל זה גם לא יהיה עוד חודש

תשמעי, אני לא יודעת איך הפרוצדורה באלוטף, אבל מעונות שיקומיים הם של הרווחה. כלומר את צריכה הכרה של ביטוח לאומי בילד (=נכות). כלומר את צריכה לאסוף את כל החומר של כל האבחונים ואז להגיש את זה לביטוח לאומי ואז לחכות לועדת ילד נכה ואז לקבל את התשובה שלהם ורק אז, עם אחוזי הנכות שנקבעו לילד, לפנות לרווחה כדי שיקבעו לך עדת השמה למעון. כל הסיפור הזה לוקח חודשים.
יכול להיות שבשביל אלוטף מספיקה אבחנה של אוטיזם ואין צורך לעבור את כל המסלול הזה. מצד שני, את לא יודעת אם הילד אוטיסט או לא. יכול להיות שיש לו רק ליקוי שפתי. ואם כך, הוא לא מתאים לאלוטף אלא למעון שיקומי של הרווחה ואת אומרת שהמעון היחיד באזורכם תמיד מלא אז עד שתעברו את המסלול הזה כבר תהיו בקיץ והסיכוי שתמצאו בו מקום לא גבוה בעיני. שוב, זה המקום שהייתי בו לפני שנה ויש לי בסביבה חמישה מעונות. כולם מלבד אחד היו מלאים לגמרי וההשמה שקיבלנו לא באמת התאימה לילדה.

אולי לא הסברתי טוב

מעון שיקומי מיועד לילדים עם מוגבלויות שונות, כולל עיכוב שפתי משמעותי. נכון שיהיו במעון כל מיני ילדים עם כל מיני בעיות, חלקן מוטוריות, חלקן קוגניטיביות וחלקן שפתיות או שילוב של הכול יחד, ויהיו גם מגוון גילאים, אבל ברמת העיקרון לדעתי את יכולה לנסות להכניס ילד עם עיכוב שפתי משמעותי למעון כזה בטענה שהוא צריך טיפולים סדירים ואינטנסיביים של קלינאית תקשורת ואולי גם מרפאה בעיסוק ולא יכול לקבל את זה בקהילה באותה דרגה.
לא הייתי פוסלת את הניסיון הזה, אבל בשלב הזה בשנה לדעתי זה כבר מאוחר מדי.

לא, הבנתי אותך מצויין

אין לנו מעון שיקומי באזור. זה לפחות מה שאמרו לי ברווחה. איך אפשר לבדוק האם היא פספסה משהו?

תודה!

מצאתי אחד שדיברו עליו ועוד אחד שיחסית קרוב אלינו.
אפשר להתקשר אליהם או שרק דרך הרווחה?
בכל מקרה, היום הולכת להתפתחות הילד ואז נראה מה היא תגיד.
הבעיה היא שאני לא סומכת על הרופאה, הייתי אצלה לפני שנה עם בן 3.
הייתה אנטיפטית, לא יודעת עד כמה מקצועית.
ואין עוד אפשרויות דרך הקופה.

להתקשר לאיזו מטרה?

את לא יכולה להירשם ישירות, את לא יכולה לבקש לשמור מקום, את בעצם לא יכולה לעשות כלום ישירות. את יכולה להתקשר כדי להבין אם הם באופן כללי עדיין פעילים, כי אלוהים יודע ממתי הרשימה הזאת, אבל מעבר לזה אין כל כך בשביל מה.

לא יענו לך. חבל על המאמץ (לדעתי, כמובן)

הם גם לא קובעים את הרכב הילדים שאצלם אלא ועדת ההשמה של הרווחה כך שהם בכלל עוד לא יודעים מי יהיה אצלם בשנה הבאה.

winterfell

New member
כמה תוספות

הבן שלי אובחן בגיל שנתיים עם עיכוב התפתחותי גלובלי, והפתרון שניתן לנו הוא סייעת בגן רגיל. גם הסייעת דרך הרווחה, אבל ניתן לקבל רק עם הילד בגן של התמת (ויצו / נעמת וכו').
הילד קיבל טיפולים של קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה דרך התפתחות הילד, היינו לוקחים אותו לשם שני בקרים בשבוע (התחלקנו אני ובעלי). הסייעת גם הצטרפה מדי פעם וכך קיבלה הדרכה.
&nbsp
לגבי ועדות השמה - יש בקיץ ועדת חריגים. הבעיה היא שזה כבר אחרי הסבב הראשון של השיבוץ, אז לא בטוח שיהיה לכם מקום במעון שאת רוצה. בכל מקרה, כשהבן היה אמור להכנס לחינוך העירוני הייתה לנו ועדת השמה, ומכל הדיון יצא שהחלטנו ללכת לאבחון פרטי של אוטיזם. הספקנו תוך חודש וחצי לאבחן ולהגיש בקשה לועדת חריגים, והוא נכנס לגן תקשורת עוד באותה שנה. כך שזה קשה, אבל אפשרי.

למעלה