"מסדרונות" התחלה לסיפור.

קייצית

New member
"מסדרונות" התחלה לסיפור.

"יש" צעקה בהתרגשות בזמן שסגרה את הטלפון, עבודה במיטגאיה, היא לא האמינה למזלה הטוב. "מה קרה ?" אבי היה בחדר השני. "רינטוש את בסדר ?". "אני בשמיים, התקבלתי" היא נעמדה מולו ונעצרה שנייה לפני שקפצה עליו בחיבוק גדול. אבי שתק, "נפלא פשוט נפלא" הוא מלמל והודה על כל רגע שהיא עסוקה בעצמה ולא שמה לב. "מתי את מתחילה?" הוא נחלץ מהחיבוק והתיישב בישיבה מתוחה על המיטה. "אם אפשר היה עוד היום אז היום, אני אאלץ לחכות למחר". מיטגאיה היא חברת ענק בתחום הפרמצבטיקה, הוא ידע שהאגף אליו התקבלה היא ממודרת וסודית, יחד עם הסדר החדש שפרץ אל חייהם, הוא החל להטמיע גם את ההכרה הכואבת והקשה של פרידתם הבלתי נמנעת. ********************************************************************* "שלום" אישה גבוהה ומלאה, לבושה בחליפה כחולה כהה מעל חולצה לבנה, הושיטה לה את ידה. "שמי אוסנת ואני הממונה האחראית שלך" יד מטופחת הושטה לרינה שהתאמצה לא לבהות בציפורניים הצבועות בורדו יין. בלי לחכות לתשובה היא המשיכה "בואי ואראה לך את מקומך" הן החלו את דרכן ממגרש החנייה שם נפגשו לעבר המקום. מבחוץ הבנייה נראה רגיל, לבן עם חלונות גדולים בעלי משקופים סגולים, גינות מטופחות בכל מקום. "אני רוצה להדגיש שכל מה שאת עומדת לראות הוא סודי, ברמת הידע וכן ברמה הויזואלית, אין לתאר לאיש איך הבניין נראה מבפנים" רינה הרגישה גל חום, היא יודעת ומכירה את הנהלים הרי חיכתה שנתיים לרגע הזה והייתה נחושה לא לתת למישהו להרוס לה את הרגע. הם התקרבו לדלת החיצונית, המשקוף צבוע אף הוא בסגול, אוסנת הובילה אותה לתוך נישה קטנה בתוך הקיר, עם לוח מקשים, מסך ועוד פונקציות לא ברורות. "בבקשה תטביעי את כף היד שלך שם" היא הצביעה לעבר שקע בצורת כף יד. "שלום רינה, הקישי את המספר הסודי שלך בבקשה" פני קומיקס של גבר קידמו אותה, היא הקישה את המספר הסודי אותו שיננה במשך השבועיים האחרונים כל המועמדים בשלב הזה קיבלו מספר סודי שישמש אותם אולי בבוא היום. היא הביטה בפני הקומיקס שטבעו בתוך רקע כחול ירוק, הוא חייך אליה "בבקשה לא לשכוח שוב להקיש את הקוד הסודי בכניסה ושיהיה לך יום נעים" הפנים התחלפו בשמש חייכנית. "אחריך" אוסנת הושיטה את ידה לצד ונתנה לרינה לחלוף אל פני הכניסה. במעלית בכניסה שוב אותה פרוצדורה טביעת כף היד, הפעם ללא הקומיקס, הקשת הקוד הסודי "בסוף תתרגלי" אוסנת חייכה אל רינה ששמה לב לרמז של מרירות בחיוך הזה לכבודה. הן חלפו על פני 14 קומות ובקומה ה- 15נעצרו. "הבניין לא נראה כל כך גבוהה מבחוץ" רינה קיוותה שהיא לא מתחצפת בשאלה הזו "טעות אופטית, הבניין בנוי על האשליה הזו" רינה חשבה שזיהתה חוסר סבלנות בקולה, המעלית נפתחה ישר לתוך מסדרון ארוך מתכתי וצר שלא מאפשר הליכה של שני אנשים זה לצד זה, משני הצדדים היו מעין דלתות שלא הגיעו עד לרצפה, מעל כל דלת הייתה מנורה דלוקה, המנורות דלקו בשלל צבעים. נראה היה לרינה שהן הולכות בשיפוע קל כלפי מטה. "הנה, זה התחום שלנו" אוסנת הלכה קדימה קצת הסתובבה והושיטה את ידה הצידה במחוות ה"קודם את", ורינה חזרה על טביעת כף היד והקוד הסודי בלוח זהה לזה של המעלית והדלת נפתחה. הן עמדו כעת בפתח חדר גדול מרוהט בעץ דובדבן, עם שטיח בצבעי אדמה, ציורים תלויים על הקירות תאורה מעוצבת וחדישה, טלוויזיה, מכשיר וידאו, סטריאו פינת ישיבה עם ספות, סלון מפואר חשבה רינה תוך כדי סגירת דלת המתכת מאחוריה,היא החליטה לשמור את השאלות למועד יותר מאוחר. "זה החדר שלך, "והנה" היא פתחה דלת נוספת "החדר שלי", שוב חדר גדול עם חלונות ענקיים שהשקיפו על העיר "לי יש את החלונות ולך את הסלון שהוא גם שלי" חיוך קטן התגנב, האם קלטה גרעין של ציניות בחיוך הזה? רינה התקשתה להבין שום דבר לא התחבר.

Rivendell

New member
תגובה

כמו שאמרת - זו רק התחלה, אז ברמה עלילתית אין לי ממש מה להגיד כרגע.\ הערות כתיבה:
"יש" צעקה בהתרגשות בזמן שסגרה את הטלפון, עבודה במיטגאיה, היא לא האמינה למזלה הטוב. הפיסוק מקשה על ההבנה. עדיף שיהיה: "יש" צעקה בהתרגשות בזמן שסגרה את הטלפון. עבודה במיטגאיה! היא לא האמינה למזלה הטוב. ככה את מדגישה מה בדיוק קרה, אחרת זה לא ממש ברור.
אבי שתק, "נפלא פשוט נפלא" הוא מלמל והודה על כל רגע אביה, לא אבי. והפיסוק צ"ל- "נפלא, פשוט נפלא", הוא מלמל, והודה על כל רגע
הוא ידע שהאגף אליו התקבלה היא ממודרת וסודית, יחד עם הסדר החדש שפרץ אל חייהם, הוא החל להטמיע הוא ממודר וסודי. אגף הוא זכר, לא נקבה. ואני לא בטוחה ש"להטמיע" היא המילה הנכונה. אולי "לעכל".
הבניין לא נראה כל כך גבוהה מבחוץ גבוה. בניין הוא זכר. "הבניין לא נראה כל כך גבוהה מבחוץ" רינה קיוותה שהיא לא מתחצפת בשאלה הזו "טעות אופטית, הבניין בנוי על האשליה הזו" כשאת מחליפה דמות שמדברת - תרדי שורה, כדי שיהיה ברור מי אומר מה. ככה: "הבניין לא נראה כל כך גבוהה מבחוץ" רינה קיוותה שהיא לא מתחצפת בשאלה הזו. "טעות אופטית, הבניין בנוי על האשליה הזו" בסיידר?
המעלית נפתחה ישר לתוך מסדרון ארוך מתכתי וצר שלא מאפשר הליכה של שני אנשים זה לצד זה, משני הצדדים היו מעין דלתות שלא הגיעו עד לרצפה, מעל כל דלת הייתה מנורה דלוקה, המנורות דלקו בשלל צבעים. הפיסוק כאן מאוד בעייתי. שימי
איך זה צריך להיות: המעלית נפתחה ישר לתוך מסדרון ארוך, מתכתי וצר שלא מאפשר הליכה של שני אנשים זה לצד זה. משני הצדדים היו מעין דלתות שלא הגיעו עד לרצפה ומעל כל דלת הייתה מנורה דלוקה. המנורות דלקו בשלל צבעים. אני מציעה שתקראי את המאמר שלנו על פיסוק, ותחדדי את הנושא קצת. בסה"כ זה בסדר, זה רק צריך קצת ליטוש, והמשך כמובן!

קייצית

New member
ריבנדייל תודה !

הייתי די במתח, וכיף לי מאוד לקבל את התגובה + ההערות אני מדפיסה אותם עכשיו אני אשנה ואני עובדת על ההמשך. אני אקרא את המאמר בהחלט - חבל שלא שמתי לב אליו קודם.

קייצית

New member
מסדרונות חלק ראשון עם תיקונים

"יש" צעקה בהתרגשות בזמן שסגרה את הטלפון. עבודה במיטגאיה !היא לא האמינה למזלה הטוב. "מה קרה?" יוסי היה בחדר השני. "רינטוש את בסדר ?". "אני בשמיים, התקבלתי" היא נעמדה מולו ונעצרה שנייה לפני שקפצה עליו בחיבוק גדול. יוסי שתק, "נפלא, פשוט נפלא" הוא מלמל והודה על כל רגע שהיא עסוקה בעצמה ולא שמה לב. "מתי את מתחילה?" הוא נחלץ מהחיבוק והתיישב בישיבה מתוחה על המיטה. "אם אפשר היה עוד היום אז היום, אני אאלץ לחכות למחר". מיטגאיה היא חברת ענק בתחום הפרמצבטיקה, הוא ידע שהאגף אליו התקבלה הוא ממודר וסודי. יחד עם הסדר החדש שפרץ אל חייהם, הוא החל להכיר בכך שפרידתם הבלתי נמנעת קרובה מאי פעם. ********************************************************************* "שלום" אישה גבוהה ומלאה, לבושה בחליפה כחולה כהה מעל חולצה לבנה, הושיטה לה את ידה. "שמי אוסנת ואני הממונה האחראית שלך" יד מטופחת הושטה לרינה שהתאמצה לא לבהות בציפורניים הצבועות בורדו יין. בלי לחכות לתשובה היא המשיכה "בואי ואראה לך את מקומך" הן החלו את דרכן ממגרש החנייה שם נפגשו לעבר הכניסה. הבניין נראה רגיל, לבן עם חלונות גדולים בעלי משקופים סגולים, גינות מטופחות בכל מקום. "אני רוצה להדגיש שכל מה שאת עומדת לראות הוא סודי, ברמת הידע וכן ברמה הויזואלית, אין לתאר לאיש איך הבניין נראה מבפנים" רינה הרגישה גל חום, היא יודעת ומכירה את הנהלים הרי חיכתה שנתיים לרגע הזה והייתה נחושה לא לתת למישהו להרוס לה את הרגע. הם התקרבו לדלת החיצונית, המשקוף צבוע אף הוא בסגול, אוסנת הובילה אותה לתוך נישה קטנה בתוך הקיר, עם לוח מקשים, מסך ועוד פונקציות לא ברורות. "בבקשה תטביעי את כף היד שלך שם, ואח"כ את המספר הסודי שלך". "אחריך" אוסנת הושיטה את ידה לצד ונתנה לרינה לחלוף אל פני הכניסה. במעלית בכניסה שוב טביעת כף יד וסיסמה "בסוף תתרגלי" אוסנת חייכה אל רינה שחשה ברמז של מרירות בחיוך הזה לכבודה. הן חלפו על פני 14 קומות ובקומה ה- 15נעצרו. "הבניין לא נראה כל כך גבוה מבחוץ" רינה קיוותה שהיא לא מתחצפת בשאלה הזו. "טעות אופטית, הבניין בנוי על האשליה הזו" רינה חשבה שזיהתה חוסר סבלנות בקולה, המעלית נפתחה ישר לתוך מסדרון ארוך, מתכתי וצר שלא מאפשר הליכה של שני אנשים זה לצד זה. משני הצדדים היו מעין דלתות שלא הגיעו עד לרצפה ומעל כל דלת הייתה מנורה דלוקה. המנורות דלקו בשלל צבעים. נראה היה לרינה שהן הולכות בשיפוע קל כלפי מטה. "הנה, זה התחום שלנו" אוסנת הלכה קדימה קצת הסתובבה והושיטה את ידה הצידה במחוות ה"קודם את", ורינה חזרה על תהליך הזיהוי והדלת נפתחה. הן עמדו כעת בפתח חדר גדול מרוהט בעץ דובדבן, עם שטיח בצבעי אדמה, ציורים תלויים על הקירות תאורה מעוצבת וחדישה, טלוויזיה, מכשיר וידאו, סטריאו פינת ישיבה עם ספות, סלון מפואר חשבה רינה תוך כדי סגירת דלת המתכת מאחוריה,היא החליטה לשמור את השאלות למועד יותר מאוחר. "זה החדר שלך, "והנה" היא פתחה דלת נוספת "החדר שלי", שוב חדר גדול עם חלונות ענקיים שהשקיפו על העיר "לי יש את החלונות ולך את הסלון שהוא גם שלי" חיוך קטן התגנב, האם קלטה גרעין של ציניות בחיוך הזה? רינה התקשתה להבין שום דבר לא התחבר.

קייצית

New member
מסדרונות חלק שני

אוסנת התיישבה על אחת מהספות הרכות ושילבה את רגליה. "כמובן שתהיה לך תקופת הכשרה ארוכה. משהו בין שישה חודשים לשנה, במהלך התקופה הזו תעברי מבדקים פיזיים ומנטאליים חדשים ושונים" . ניכר בה שרצתה להמשיך לדבר אבל היא הפסיקה את עצמה. "על שולחנך בכריכה קשה בצבע בורדו תמצאי את הלו"ז להיום". רינה, שנשארה עומדת, ניגשה באיטיות אל השולחן. היא פתחה את הלו"ז וראתה שבשעה 14:00 עליה להיות באולם G7 להדרכה שתמשך עד 22:00. "אני אקח אותך לשם, אני למעשה אלווה אותך לכל מקום לחודשיים הקרובים". אוסנת קמה וניגשה לעבר המטבחון שהיווה חדרון זעיר נוסף וגישר בין שתי היחידות וחזרה עם שתייה לשתיהן. רינה התיישבה מול אוסנת על הספה היא סקרה את החדר שדמה יותר לסוויטה במלון חמישה כוכבים. חסרים כאן חלונות חשבה. "בואי הגיע הזמן" היא שמעה את קולה של אוסנת. רינה ברצותה להפגין עצמאות ניסתה ללא הצלחה לפתוח את הדלת. "לאט לאט חמודה" אוסנת הפנתה את ידה בתנועת דיילת מנוסה לעבר השקע בדלת. רינה חזרה על הפעולות שוב, אך הדלת לא נפתחה. "זה בסדר לפעמים זה לוקח קצת זמן, במקרים קיצוניים אפילו עשר דקות" תחכי שהאור הקטן הירוק יידלק". "טוב" דעתה של רינה הייתה פזורה היא ניסתה לא לתת למחשבות להשתלט. במקום כל השאלות שהתרוצצו במוחה השאלה היחידה שהגיע לכלל מחשבה הייתה מה פתאום היא קוראת לה חמודה? הם יצאו למסדרון המתכתי, חלפו על פני הדלתות המוגבהות והאורות בשורה מעליהם. עברו שוב את תהליך הזיהוי, גם כאן חל עיכוב והיה עליהן להמתין. דלת המעלית נפתחה ישר לתוך אולם G7 . האולם היה מלא גברים ונשים, חלקם ישבו כבר בכיסאות, רובם עומדו ודיברו. "כאן אנו נפרדות, ניפגש שוב ב- 22:00 – בהצלחה" היא פנתה לעבר המעלית לפני שרינה הספיקה להודות לה. רינה לא הספיקה לחוש את האי נוחות המתבקשת מהצורך הבלתי נלאה של המתכנסים להעסיק את עצמם בחיפוש אחר קבוצת השתייכות, קבוצה מצומצמם ככל שתהיה שתעניק להם ביטחון במרחב החדש. ההרצאה עמדה להתחיל. "שמי לינדאו מרקס אני המדריך הראשי שלכם בתקופת ההסתגלות, שבו בבקשה תרגישו נוח" גבר גבה קומה, מגושם למראה למרות חליפתו המוקפדת. משקפיו העבים בעלי המסגרת הכהה השוו לו ארשת רצינית למרות פניו העגולים והילדותיים. "ברוכים הבאים למיטגאיה, וברכה אישית לכל אחד ואחת מכם על הגשמת חלום. כל אחד מכם כבר הספיק להכיר את הממונה האחראי שלו, את הכניסה למבנה, המעלית, את דרך הפעלת הסיסמה ואת החדרים האישיים שלכם. כמו כן הספקתם לעבור דרך המסדרון" לינדאו מרקס נשם נשימה עמוקה ולגם מכוס המים שהיה מונח על הדוכן. "כן המסדרון, לזה אייחד הרצאה נפרדת בעוד מספר שבועות, בינתיים קורי תחלק לכם אלוני מידע המכילים את תוכנית הלימודים שלכם לחודש הקרוב, בסוף התוכנית תמצאו את הסילבוס שמחולק למשימות קריאה יומיות, תנו לי לומר לכם כבר עכשיו שמצופה מכם לקרוא את כל החומר, לא תקצירים, לא סיכומים את כל החומר." רינה לא ידעה בדיוק מתי באותו הערב באולם G7 גופה החל לכאוב, זה תמיד היה סימן, אות שמשהו לא כשורה. היא נשארה לשבת, לינדאו מרקס הפסיק לדבר וכולם קמו לסיבוב כיבוד נוסף רביעי או חמישי במספר. היא כבר מזמן הפסיקה להקשיב. "בואי לאכול משהו, איך קוראים לך?" גבר בגילה עמד לידה הוא הושיט לה את ידו "נראה שאת יכולה לקבל קצת עזרה" החיוך שלו החזיר אותה למציאות, היא חשה את אותו כאב חד במעמקי בטנה. "רינה, תודה" היא הושיטה לו את ידה, היא הביטה בפניו והחליטה להמר. "תגיד ?" "משה" "משה, לא נראה לך שמשהו מוזר קורה כאן?", היא לא בזבזה זמן היא הרגישה סכנה, תחושה שהצילה אותה לא פעם בעבר, והפעם זה היה חזק, כואב ואמיתי.

Rivendell

New member
תגובה

מבחינת הכתיבה אין לי כמעט הערות הפעם, רואים שהקשבת בפעם שעברה. כל הכבוד!
כמה הערות קטנות בכ"ז:
חסרים כאן חלונות חשבה. צ"ל: חסרים כאן חלונות, חשבה.
בואי הגיע הזמן" היא שמעה את קולה של אוסנת. צ"ל: בואי, הגיע הזמן," היא שמעה את קולה של אוסנת. ו"עלוני מידע"
לגבי העלילה - זה מתקדם יפה. הבעיה הכי גדולה היא הנאום של המרצה. למה? כי הוא חוזר על מה שהקורא כבר יודע. או שתחשבי על משהו יותר מקורי ומעניין להגיד, או שתוותרי ופשוט תצייני שהוא נתן הרצאת אוריינטציה. אבל אין טעם לחזור על "ראיתם, פגשתם, הלכתם". הקורא כבר שמע את זה
סה"כ - זה מתקדם יופי!

קייצית

New member
"מסדרונות" חלק II+ניפויים ותיקונים.

אוסנת התיישבה על אחת מהספות הרכות ושילבה את רגליה. "כמובן שתהיה לך תקופת הכשרה ארוכה. משהו בין שישה חודשים לשנה, במהלך התקופה הזו תעברי מבדקים פיזיים ומנטאליים חדשים ושונים" . ניכר בה שרצתה להמשיך לדבר אבל היא הפסיקה את עצמה. "על שולחנך בכריכה קשה בצבע בורדו תמצאי את הלו"ז להיום". רינה, שנשארה עומדת, ניגשה באיטיות אל השולחן. היא פתחה את הלו"ז וראתה שבשעה 14:00 עליה להיות באולם G7 להדרכה שתמשך עד 22:00. "אני אקח אותך לשם, אני למעשה אלווה אותך לכל מקום לחודשיים הקרובים". אוסנת קמה וניגשה לעבר המטבחון שהיווה חדרון זעיר נוסף וגישר בין שתי היחידות וחזרה עם שתייה לשתיהן. רינה התיישבה מול אוסנת על הספה היא סקרה את החדר שדמה יותר לסוויטה במלון חמישה כוכבים. חסרים כאן חלונות, חשבה. "בואי, הגיע הזמן," היא שמעה את קולה של אוסנת. רינה ברצותה להפגין עצמאות ניסתה ללא הצלחה לפתוח את הדלת. "לאט לאט חמודה" אוסנת הפנתה את ידה בתנועת דיילת מנוסה לעבר השקע בדלת. רינה חזרה על הפעולות שוב, אך הדלת לא נפתחה. "זה בסדר לפעמים זה לוקח קצת זמן, במקרים קיצוניים אפילו עשר דקות. חכי שהאור הקטן הירוק יידלק". דעתה של רינה הייתה פזורה היא ניסתה לא לתת למחשבות להשתלט. במקום כל השאלות שהתרוצצו במוחה השאלה היחידה שהגיע לכלל מחשבה הייתה מה פתאום היא קוראת לה חמודה? הם יצאו למסדרון המתכתי, חלפו על פני הדלתות המוגבהות והאורות בשורה מעליהם. עברו שוב את תהליך הזיהוי, גם כאן חל עיכוב והיה עליהן להמתין. דלת המעלית נפתחה ישר לתוך אולם 7G. האולם היה מלא גברים ונשים, חלקם ישבו כבר בכיסאות, רובם עומדו ודיברו. "כאן אנו נפרדות, ניפגש שוב ב- 22:00 – בהצלחה." היא פנתה לעבר המעלית לפני שרינה הספיקה להודות לה. רינה לא הספיקה לחוש את היא נוחות המתבקשת מהצורך הבלתי נלאה של המתכנסים להעסיק את עצמם בחיפוש אחר קבוצת השתייכות, קבוצה מצומצמת ככל שתהיה שתעניק להם ביטחון במרחב החדש. ההרצאה עמדה להתחיל. "שמי לינדאו מרקס אני המדריך הראשי שלכם בתקופת ההסתגלות, שבו בבקשה תרגישו נוח." גבר גבה קומה, מגושם למראה למרות חליפתו המוקפדת. משקפיו העבים בעלי המסגרת הכהה השוו לו ארשת רצינית למרות פניו העגולים והילדותיים. "ברוכים הבאים לאומנילין, וברכה אישית לכל אחד ואחת מכם על הגשמת חלום" את המילים האלה שמעה בברור, אח"כ הכל הפך לבליל. היא הצליחה לקלוט משהו בקשר לחוקי המסדרון ושהנושא יורחב בהמשך. היא חשה סחרחורת, גופה החל לכאוב, עבורה זה היה סימן. היא נשארה לשבת, לינדאו מרקס הפסיק לדבר וכולם קמו לסיבוב כיבוד נוסף רביעי או חמישי במספר. היא כבר מזמן הפסיקה להקשיב. "בואי לאכול משהו, איך קוראים לך?" גבר בגילה עמד לידה הוא הושיט לה את ידו. "נראה שאת יכולה לקבל קצת עזרה" החיוך שלו החזיר אותה למציאות, היא חשה את אותו כאב חד במעמקי בטנה. "רינה, תודה" היא הושיטה לו את ידה, היא הביטה בפניו והחליטה להמר. "תגיד ?" "משה" "משה, לא נראה לך שמשהו מוזר קורה כאן?", היא לא בזבזה זמן היא הרגישה סכנה, תחושה שהצילה אותה לא פעם בעבר, והפעם זה היה חזק, כואב ואמיתי.

קייצית

New member
מסדרונות חלק III

"האמת? כן." הוא השיב בקצרה, "אבל לא כאן". "כן". היא סקרה שוב את החדר, נראה שזוהי ההפסקה האחרונה לפני שהם מתפזרים, מחשבה שהביאה עמה הקלה עצומה. הם שתו קפה אחד ליד השני, כאילו הכירו עשור לפחות, חשבה. "תפגשי אותי בטיילת החדשה, זו שמחוץ", "אני יודעת". היא קטעה אותו בתחושת בהילות. "שימו לב, היום הראשון הגיע לסיום." קולו של לינדאו הדהד בחלל האולם, "בעוד רגע יפתח פתח בצד שמאל שלי, ומשם תצאו. אחד המדריכים יוביל אתכם לחנייה. לילה טוב לכולם, נתראה כאן מחר לפי התוכנית." הנוכחים הביטו בהשתאות בקיר, שחלק ממנו נפער לרווחה. ******************* בטיילת כ-20 דקות לאחר מכן היא השתדלה להחנות את מכוניתה הרחק ככל הניתן ממכונית אומנילין שהספיקה לראות. היא צעדה לעבר נקודת תצפית בה ראתה דמות עומדת. הם התיישבו וצפו לעבר הים הסוער כיאה לאמצע אוגוסט, והחלו לדבר בבת אחת. במבוכה שנוצרה השתתקו. בפעם השנייה, הם החלו לצחוק. צחוק משחרר ונפלא. "אין לנו זמן לזה, אתה יודע אנחנו מתגנבים למרות שעוד לא עברנו על שום תקנה." רינה ניסתה להחזיר לעצמה את השליטה. "עוד לא. לא נראה לי שהקשבת היום אסור לנו להיפגש אחרי שעות העבודה". "אהה". זה לא הפתיע אותה "גם במסדרון לא, אני מתכוונת לרחרח קצת במסדרון בהזדמנות הראשונה". "אני במקומך הייתי נזהר נראה לי שאנחנו מבוקרים כל הזמן" הוא הגה כל מילה באיטיות. "נראה לי שאתה מגזים" הלחץ שלו גרם לה להרגיש טוב. "בואי נפגש שוב מחר בסוף היום אבל הפעם בקפיטריה של תחנת הרכבת, תחני רחוק מהתחנה ורחוק ממני." "קבענו." ************* "אין לך מושג כמה רזיתי, פשוט לא ייאמן, תראי" אסנת קמה והזיזה בעזרת החגורה את מכנסייה לצדדים. רינה הרגישה שאם לא תאמר משהו התנועה הבלתי נסבלת הזו לא תפסק. "מדהים, כל הכבוד" היא ניסתה להסתיר את הציניות בקולה, ההתקרבות הפתאומית הזו לא הייתה לרוחה כלל. "תראי, יש לנו עוד שעה עד 7G, אז אני נכנסת רגע לחדר שלי לשיחת טלפון. תסדרי לאיזה חצי שעה נכון ?" "אל תדאגי לי." השיחה החטופה עם משה אתמול, הכניסה בה מוטיבציה אדירה לבדוק את המסדרון. היא שכנעה את עצמה שהיא פועלת מתוך סקרנות, סקרנות בלבד. כמעט מייד לאחר שאוסנת נעלמה מאחורי הדלת, רינה מיהרה לסגור בשקט את דלת המטבחון. ניגשה לדלת הראשית, הפעילה את הליך הזיהוי אך הדלת לא נפתחה. היא הביטה בעצבנות לעבר הדלת של החדר של אוסנת. האור הירוק נדלק לבסוף והיא יצאה למסדרון. היא פנתה לכיוון ההפוך למעלית והחלה ללכת בצעדים מהירים, אותו מראה מוכר מהימים האחרונים דלתות מורמות מהרצפה, מראה מתכתי ואורות מרצדים. "מס' 43567 את בכיוון הלא נכון" קול רגוע בקע מהרמקול לתוך המסדרון" היא החלה ללכת יותר מהר, היא הביטה אחורה ולא ראתה איש, "מס' 43567 חזרי לאחור !" הקול כבר היה יותר חזק. 'אלוהים אדירים זה המספר הסודי שלי' היא פתאום קלטה תוך כדי ריצה. היא חשה שרודפים אחריה ושמעה רק את הנשימות שלה, המסדרון המשיך עוד ועוד בלי פניות עדיין במגמת ירידה ובלי נקודות יציאה. היא הביטה לאחור והספיקה לראות שתי דמויות יוצאות מחדרים מקבילים במסדרון ומתחילות לרוץ אחריה. היא ראתה הרחק קדימה משהו זוהר ושונה בחושך היחסי והמתכתי שסביבה. היא עצרה שנייה, תפסה את ברכיה ונשמה כמה נשימות, אח"כ המשיכה לעבר הנצנוץ הלא ברור שנשקף אליה מרחוק. "43567 עצרי ! את נכנסת לתחום אסור ומסוכן" הרמקול רעם שוב. היא ראתה את החומר המנצנץ והשקוף יותר ברור ויותר קרוב, "43567 את מתקרבת לחומר רעיל, חזרי מיד" כבר לא היה לה זמן לחשוב, החומר הרעיל היה מטרים ספורים ממנה. היא עצרה את נשימתה, עצמה עיניה ורצה ישר לתוך הבליל השקוף. להפתעה לא הרגישה דבר, החומר שחשבה שראתה לא דבק בה או השאיר עקבות. אשליה אופטית, חשבה. עכשיו מה ? שקט. נראה שהפסיקו לרדוף אחריה, היא לא הביטה שוב לאחור. היא המשיכה ללכת במורד מסדרון זהה לחלוטין למה שהכירה, עד לאותו מקום שהיה זהה במיקום לחדר שלה, היא ניסתה להיכנס ללא הצלחה. המחשבות התרוצצו, היא התנשמה בכבדות. הדלת נפתחה, רינה נצמדה לקיר כך שהדלת שנפתחה הסתירה אותה, היא זיהתה את הקול שלה "זה בסדר אין כאן אף אחד" ושוב הדלת נסגרה.

Yuli Gama

New member
מעניין :)

מתחיל לתפוס תאוצה, אולי אפילו מהר מדי, אבל זה טלוי רק באיך את תמשיכי עכשיו. המצב שנוצא מעניין, מסקרן לדעת את המשך, אבל יש טעם ללטש אותו קצת. -למה האנשים מקבלים כמובן מעליו שלטון ברמה כזאת מחברת תרופות? -למה זה כל כך מבוקש? -למה היא חייבת לעזוב את בן זוגה? -אבל יותר מהכל, מאיפה נובעת הגישה של האנשים למצב? -יש תחושה של שלטון דקטטורי המורץ עלידי חברות מונופוליות. אני לא מתכוונת שתסבירי,למרות שכמה רמיזות עדינות (מראות, לא מספרות) יתרמו להבנה. חשוב אבל שאת תדעי מה הסיבה, וחשוב שהתנהגות האנשים תשאר עקבית ביחד לסיבה שאת בוחרת. מקווה שהייתי מובנת
מחכה להמשך

תלוי ולא טלוי

בתור מנהלת פורום את כותבת גם כן בשגיאות כתיב אז אל תטיפי לאחרים שכותבים בשגיאות כתיב

Yuli Gama

New member
זה לא הנקודה

אני לא "כותבת" עם שגיות כתיב. אני דואגת שכל סיפור אשר אני מציגה יעבור הגהה, לפעמים כפולה. אני דואגת לשכתב, לשים אותו בצד ולשכתב שוב. יש הבדל בין תגובה להודעה, לבין סיפור. בסיפור אין שום תירוץ לשגיות כתיב. דסלקציה, הפרעות למידה, שום דבר הוא לא תירוץ. יש לא מעט דיסלקטים שכותבים (בעצם רוב הכותבים שאני מכירה) אבל בשום סיפור שלהם לא תמצא שגיות כתיב. זה מה שאני "מטיפה" אליו. להשקיע את המאמץ הדרוש לפני שמראים את הסיפור לאנשים. זה מה שאני מתעקשת עליו אצלי ואצל שאר האנשים בתור מנהלת פורום. ואם שגיות הכתיב בהודעות שלי מפריעות לך, אתה מוזמן להתעלם מהם, כפי שאתה מתעלם מרוב התגובות וההערות שקיבלת עד עכשיו.

קייצית

New member
יולי חשבתי הרבה על מה שהערת

וכדי לשפר את הסיפור (מה שבהחלט צריך) אני אצטרך לעשות תיקונים ושינויים מההתחלה. אני אנסה To keep it in mind תוך כדי כתיבה עכשיו. שאני אסיים אני אעבור על הכל מהתחלה ואעשה את השינויים. וכן, את היית מאוד מובנת. תודה

קייצית

New member
אני ממשיכה... "מסדרונות" חלק 4

'אין זמן, אין זמן' הספיקה לתרגם תחושות למחשבה הגיונית, היא בקושי הצליחה להתגבר על הרעד בגופה. היא ניסתה שוב את תהליך הזיהוי המאוס כדי להיכנס לחדר, הפעם לא הסתתרה. הדלת נפתחה ולתדהמתה עמדה מולה מישהי מאוד דומה לה אם לא זהה. "מה קורה כאן?" במקום לענות רינה נדחפה פנימה לתוך החדר, נצמדה לקיר והמשיכה להתנשם בכבדות, היא ניסתה לומר משהו ללא הצלחה, ובמקום זאת אותתה בדחיפות בידיה לסגור את הדלת. "אני משם, ברחתי. רודפים אחרי" נשימותיה המואצות הקשו עליה מאוד את הדיבור. מהדלת שצמודה למטבחון יצאה מישהי דמוית אוסנת. "סיגל, מי זאת ?, אני קוראת לביטחון". קולה היה נחרץ, אולם בדרכה לטלפון היא שמה לב לדמיון המפליא בין שתי הנשים לפניה ונעצרה. "לא, חכי. בבקשה אני אסביר." רינה ניסתה להשתלט על הרעד ועל הנשימות. "ברחתי ממקום עבודה, מהמסדרון שמקביל כנראה לשלכם. בחרתי בחדר שלכם כי הוא זהה לשלי ואני מוצאת את סיגל ?,ואת" היא פנתה לכפילה של אוסנת "דומה מאוד למדריכה שלי שם". "קוראים לי שלומית", קולה היה כעת מהורהר, היא התיישבה. "לחברה שהתקבלת אליה קוראים אומנילין?" שלומית לא חיכתה לתשובה היא ניגשה בזריזות לחדרה וחזרה עם מחברת אותו דחפה בזריזות למגרסה."אני אדבר מהר, אין לנו הרבה זמן, אני חושבת שאני מבינה חלק ממה שקורה כאן". השתרר שקט בחדר. רינה הביטה בסיגל, שיערה היה קצר והיא הייתה בערך פחות 5 ק"ג ממנה ולא הרכיבה משקפיים. 'אני נראית הרבה יותר טוב ככה' חשבה בציניות. "שיבוט בלאסטומרים, מזמן חשדתי. עכשיו אני יודעת". "שיבוט מה ?" סיגל ורינה שאלו ביחד, ולראשונה ייצרו קשר עין בהביטן אחת אל כפילתה. "אם נכון, אפילו חלק ממה שאני חושדת אז אנחנו כולנו עובדי שתי החברות חלק מניסוי אכזרי וחולני, ניסוי שנמשך קצת למעלה מ-30 שנה". "לפני שנה בערך חמקתי לתוך אחת המעבדות כאן, אין כרגע זמן לפרטים, אבל מצאתי קובץ". דבריה נקטעו ע"י רעשים מוזרים, ארבעת הנשים קפאו במקומן. הדלת נפתחה, גבר ואישה חמושים נכנסו לחדר "בואו" אמרה האישה קצרות, מחכים לכם.

Yuli Gama

New member
תגובה

ממש לא מובן מה מתרחש, אבל זה דיי צפוי אם להתחשב שזה חלק קטן מתוך עלילה. רק כמה נקודות: 1) לא מובן מי מסתכל על מי ומדבר עם מי בהתחלה, כאשר היא כבר בפנים. ניתן להבין, אבל זה מבלבל. 2) 4 נשים? ", ארבעת הנשים קפאו במקומן"? לא שלוש? המשגיחה של הבחורה גם נכנסה? 3) "ניסוי אכזרי וחולני" - תזהרי עם הפתגם הזה, -נשמע קלישא -לא לכולם יש אותם מושגים בקשר לאכזריות וחולניות, לא לכולם שיבוט ישמע רע מחכה להמשך :)

קייצית

New member
אופס זה באמת שלוש ולא ארבע../images/Emo3.gif

צודקת לחלוטין. נראה לי שאני אשכתב את הכל ורק אחרי זה אמשיך. למרות הזמן הרב והקריאה שוב ושוב של מה שכתבתי אין לי פרספקטיבה כל כך, לכן אני רוצה לקחת אויר ולעבור ולשנות מההתחלה. האכזריות החולנית היא לא לגבי השיבוט אלה מה שמסביב. אבל נראה לי שאני אשנה את ההתבטאות הזו. שובי יולי תודה שקראת והגבת.

למעלה