מסד נתונים בלינוקס--> עזרה

• פותח הנושא dando
  • פורסם בתאריך

dando

New member
מסד נתונים בלינוקס--> עזרה

אני מעוניין לבנות מסד נתונים אשר יקושר לאתר אינטרנט... הבעיה היא שאני צריך את האופציה הטובה ביותר שאיתה אני יוכל לעבור בקלות מהצגת נתונים (אותם נתונים בדיוק - טבלאות, רשומות) דרך MYSQL להצגת נתונים דרך SQL SERVER . דפי ASP שעד היום עבדתי איתם לא ניתנים לעבודה בלינוקס ודפי PHP לא יכולים לעבוד מול SQL SERVER... יש רעיון/דרך ???

ezaton

New member
קודם כל

יש ASP נסיוני ללינוקס. שנית, אני לא בטוח, אבל אני חושב שיש ממירים מ MSSQLServer ל MYSQL. Ez

beitar

New member
לא מכיר ASP נסיוני

מכיר כל מיני מודולים ותוספות לאפצ´י שנותנות יכולות חלקיות כאלה ואחרות להרצת ASP, חלקן מסחריות ויקרות מאוד ! לא ממש הבנתי מה הבעיה אבל: הכי טוב לעבוד עם PHP+Mysql לדעתי. אם יש לך מסד MS SQL אני לא בטוח אם יש תוכנה אוטומטית להמרה של מסד כזה ל Mysql, אבל אני לא מוצא בעיה גדולה מדי לבנות מערכת שתמיר את המסד למסד Mysql, כלומר לקרוא את הנתונים, ולכתוב אותם ל Mysql. צריך לזכור, שאם יש לך Stored Procedures ושאר שטויות שאינן קיימות ב Mysql, אתה תצטרך לשנות את צורת העבודה של המערכת, אבל את זה כבר תבין בהמשך. אם הבעיה היא בהמרת האתר שבנוי ב ASP ל PHP, אפשר להשתמש ב asp2php, אין לי מושג ככה הוא מושלם (זה קיים בכל הפצת לינוקס נראה לי) אבל זה אמור לתת התחלה מסויימת. אם יש לך אתר שלם ומלא הבנוי בטכנולוגיית ASP - יתכן וההמרה תהיה תהליך כואב וקשה... שוב, לא הבנתי בדיוק מה יש ומה אין. תצטרך לפרט יותר !

dando

New member
הבעיה היא

לא להעביר את המסד עצמו ל MYSQL אלא את דפי ה ASP ל PHP . חלק מהדפים מכילים רק חבור למסד והצגת נתונים, ואת אלו יחסית קל לשנות (עבודה שחורה) אבל חלק אחר מהדפים כתוב כולו ב ASP ואת אלה זה סיפור לשנות. השאלה גם היא עד כמה טובים הממירים, ואם אני אצטרך לחזור למיקרוסופט, איך אני אעביר חזרה ל ASP ?

beitar

New member
אוקיי

אין שום בעיה להתחבר ל MS SQL דרך PHP (על ODBC שמעת ? ) הבעיה היא אחרת: איך בדיוק תריץ MS SQL על מכונת לינוקס ? אם אתה מתכוון לעבור ללינוקס, תעבור למסד אחר - אם זה מסד מסובך ביותר - האלטרנטיבה היא ORACLE, בד"כ, תוכל להסתפק במסד הקוד הפתוח Mysql שבהמון מקרים יהיה ככל הנראה המהיר ביותר שיש (זה מסד קל ומאוד מהיר). אם תעבור ל PHP על לינוקס, ותרצה לחזור למייקרוסופט, לא תצטרך להמיר את דפי ה PHP ל ASP אלא להריץ את PHP על השרתים של מייקרוסופט... זה עובד מעולה גם על שרתי חלונות, זה אחד הייתרונות של מוצרי הקוד פתוח - הם בד"כ לא נועלים אותך לפלטפורמה יחידה.....

lizard

New member
מי אמר חיבור PHP לMSSQL ולא קיבל ?

אפשרי נעשה עשיתי עובד בסדר. תתקין תמיכה בSYBASE לPHP (מצריך התקנה של הLIBS של SYBASE נדמה לי) ובמקום לעבוד על שרת SYBASE מקומי אתה כותב לו תכתובת של השרת MS-SQL. בגרסאות הישנות של הMSSQL זה עבד יופי. בגרסאות החדשות יש איזה קטע שצריך לסדר אבל אני לא זוכר איך. לא מכיר עבודה מול MSSQL חדשים. מיכה

dando

New member
אתה יכול לפרט/לינק ...

לא ממש הבנתי איך לעשות את החיבור הזה (1+1=3?
)

lizard

New member
לא זוכר ב100%

בגדול תחפש בגוגל php+linux+ms-sql בטח תמצא משהו הרעיון הוא שMSSQL מבוסס על SYBASE לכן הפרוטוקול עבודה זהה זה היה נכון עד גרסה 6.5 מעבר לזה הם שינו כמה דברים ואני לא יודע איך זה מתפקד. מיכה

למעלה