מסובך עם עצמי בקשר ליעד..אנא עזרתכם...

menfro

New member
מסובך עם עצמי בקשר ליעד..אנא עזרתכם...

נתמזל מזלי והצלחתי לסדר לעצמי חודש חופש מהעבודה בין ה9.4.2014 ל9.5.2014.

כבר כמה שבועות אני מתלבט בקשר ליעד ואשמח לשמוע את דעתכם.
מאז שהייתי בהודו המזרח קוסם לי וקורא לי לשוב אליו, אך מכיוון שכבר הייתי בהודו מספר פעמים ברצוני להגיע למקום נוסף.
אני מחפש בעיקר את השילוב שבין דת, תרבות וטבע. פחות אטרקציות וטרקים ויותר אולי משהו שמזכיר את צפון הודו, רוחניות, נזירים בודהיסטים ובאבות מסתובבים, תשתית תיירותית סבירה ונוף מטריף.

לא צריך לרוץ ממקום למקום ואפשר להתנתק קצת מלחצי היומיום.

בהתחלה חשבתי על סין ואפילו התחלתי לתכנן מסלול וכמעט שכבר הזמנתי כרטיסים, אולם בימים האחרונים אנשים קצת הרתיעו אותי ואמרו לי שסין היא ממש לא מה שאני חושב (התגעגעתי בעיקר לבודהיזם) ושהדת והתרבות היא בעיקר מוזיאון היסטורי ולא דת חיה ונושמת כמו בהודו.
עכשיו מישהו הציע לי את יפן, (יקר אבל אם זה באמת שווה נשקיע) או את לאוס וויטנאם ומישהו אחר את בורמה ונהייתי מבולבל לגמרי....
אשמח לשמוע את ההמלצות של האנשים פה בפורום לאור מה שכתבתי, היכן נראה לכם כדאי לטייל במשך החודש? (אפריל-מאי).

תודה על כל תגובה

kogawa

New member
בודהיזם ומזג אויר

הודו, בורמה, לאוס ושאר היעדים בתקופה זאת חמים בטרוף ולכן הייתי פוסל אותם על הסף. לאומת זאת מי שאמר לך שסין אינה יעד ראוי למטרותך הוא אחיטופל אמיתי שאינו מכיר את סין כלל ועיקר.
החודש הזה לא טוב לדרום מזרח אסיה ותת היבשת ההודית פרט לנפאל וטיבט, אבל מתאים לצפון מזרח היבשת.

menfro

New member
תודה רבה

תודה:) אחרי ששמתי לב שאני כל הזמן שואל אנשים על יעד כמו הודו, הבנתי שמה שאני באמת רוצה זה לחזור להודו...
אז כנראה שהיעד יהיה סיקים ואסאם...אמורה להיות העונה :)

kogawa

New member
עוד יותר פחות!!!

באסאם יהיו למעלה מארבעים מעלות וסיקים תהייה מעוננת לחלוטין.
רוצה הודו? זה בסדר, זו עונה זוועה, אבל לפחות הדרום הרחוק פחות חם.

menfro

New member
באמת?

אבל בכל מקום כתוב שאפריל מאי זאת בדיוק העונה לסיקים...בלונלי פלאנט וגם באתר הראשי של סיקים... ולגבי אסאם אם לא ייצא לי להסתובב שם או באחיותיה השכנות, תמיד אפשר לחזור לרישיקש וקינור :)

kogawa

New member
בהצלחה

לגבי סיקים במרץ אפריל ניחא, אבל בסוף אפריל ותחילת מאי תצטרך מזל לראות נופים.
לגבי אסאם ושכנותיה, אחרי כתיבת כ-700 עמודים במדריך לאזור זה ותזה לתואר שני על אחת מהשכנות מאמין שמה שאני אומר די מדוייק.
ברישיקש אתה מדבר על החודש החם ביותר בשנה - תכין את עצמך. לצערי אני מגיע לשם לפעמים במרץ וזה לא נעים. בקינור, עד המפולות עפר של הגשם הראשון אפשר לטייל - תקווה שהגשם יאחר.

menfro

New member
ממש תודה רבה...יש לך איזו הצעה בשבילי?

אז ככה, לאור הערותיך אני בונה את המסלול מחדש...
אני מגיע ב12.4 לסיקים ומקווה להיות שם בערך שבועיים וחצי כולל דרג'לינג עד לקראת סוף אפריל שכפי שאמרת פחות נח באזור.
בהנחה שנשארו לי עוד 10 ימים לאיפה היית ממליץ לנסוע? (כבר טיילתי בפארווטי ואזור דארמסלה).

חשבתי על שתי אפשרויות אשמח לשמוע את דעתך:
1. קסר דווי (אבל זה נראה לי יותר מקום של מנוחה)
2. לחצות את הגבול לנפאל 8 ימים בנפאל ולחזור מקטמנדו לדלהי.

האם יש לך המלצות נוספות? (אם אפשר אז דגש פחות על טרקים ויותר על תרבות ודת)

ממש תודה

kogawa

New member
מסיליגורי דרך שבוע בעמק קטמנדו, לגורקפור דלהי

menfro

New member
ממש תודה

אני ממש שמח שעזרת לי..אכן נראה לי שזה מה שאני אעשה, מה עוד שראיתי שהשנה יום ההולדת של בודהה נחגג ב6 במאי ונראה לי שזאת תהיה חוויה להיות בקטמנדו..

על גורפור נראה לי שאוותר ואטוס ישירות מקטמנדו לדלהי.
אבל לגבי הדרך מסיליגורי לקטמנדו, האם לקחת טיסה או שיופי הדרך מצדיק נסיעה של כ17 שעות? (מתכונן לקחת ג'יפ)

kogawa

New member
הטראי נפלא לדעתי

הנסיעה עוברת בכפרים של בני הטהארו וחוצה המון נחלים וג'ונגלים עד שמגיעה לעליה לעמק קטמנדו ממנה רואים את הגאנש הימאל והלאנגטאן

למעלה