מסוקים במד"א?

• פותח הנושא
  • פורסם בתאריך
ואני דוקא חושב...

שיש בהחלט מקום ליחידת מוסקת של פרמדיקים שיגיעו ראשונים לאתר אסון, ידווחו,ימיינו ויעסקו בפעילות מצילה חיים עד להגעת ראשוני האמבולנסים...

אתה מדבר על אסונות כמו פעולות טרור

פיגועים? טוב קודם כל יש לכם פורום מאוד נחמד ומקצועי והמידע הרפואי בו מאוד שימושי:) כי אם כן יש בזה לא מעט בעיות. כמו לדוגמא: רוב הפיגועים ההמוניים בשנים האחרונות היו במקומות בהם תנאי שטח עירוניים כמו קניונים רחובות ערים וחנויות במקום כזה יש בעיה קשה של הנחתת המסוק. לא ניתן להנחית את המסוק על כל בנין ורק בינין מסומן שמיועד לכך יכול לשמש כמנת. ושטחים פתוחים לגמרי כמעט ולא תמצא במקומות האלל. וגם אם כן מצאת מקום במקרה לנחות בו. הזמן שלוקח להעלות מסוק להאוויר לאתר מקום מנחת בשטח בנוי ולנחות הוא ארוך, ארוך מידי וככה פיספסת את היתרון הזמן. בכל מקרה זה דורש תקציבי עתק. ולצערי עם התרגולת והמיומנות של הצוותים בארץ לאסונות כאלו היא כל כך טובה שהזמן של ההגעה של האמבולנסים וההשתלטות על העינינים של הפראמדיקים היא מאוד מהירה! וגם לא רק ארועי פח"ע הם מסובכים לרעיון המסוק. בקיצור זה רעיון נחמד ואפילו מלהיב אבל בהחלט עם הרבה מגרעות:) ובאמת 669 דיי נואשים למקרים המעטים שיש להם:) זו דעתי בכל אופן בנושא, יכול להיות שאני טועה. אני מקווה שלא עצבנתי אף אחד ענבר

עמיחי נ

New member
ועדיין בתאונת רכבת אחת

יש כמות של פצועים כמו ב10 פיגועים... אז במקום לשלוח אמבולנסים לאורך פסי הרכבת כדי לגלות את המקום של התאונה..מרימים מסוק שעושה את זה ב4 דקות...

נכון

יכול להיות מצב של תאונת רכבת קשה שעוד לא נראתה בארץ עם המוני פצועים ויכול להיות מגה פיגוע סטייל התאומים אבל בשביל היכול להיות בעיני זה לא סיבה מספיק טובה מהבחינה שהיא עולה על החסרונות של הדבר. וחוץ מזה במקרה כזה אם וכאשר יש אז אני מאמינה (לא יודעת באופן אישי עוד לא צא לי להגיע לדרג הגבוהה של צה"ל) שיש הערכות של צה"ל למקרה כזה ואני מאמינה שחלק מהערכות כוללת גם את יחידת ההצלה של 669. שלא תבין אותי לא נכון אני לא אומר שיחידת מסוקים כזו במד"א זה דבר רע ובחיים לא יהיה שימוש או משהו בסגנון.. אני בסך הכל אומרת שבשביל שמשהו יצא לפועל ויוגדר כטוב אז צריך שההיתרונות שלו יעלו על החסרונות. ואני לא רואה שזה ככה במקרה הזה

2young boy

New member
חבל על הכסף...

להחזיק 24 שעות ביממה מסוק עם טייס ופראמדיק ועוד איש צוות אולי פשוט בזבוז יש מעט מאוד מקרים ואם נעזרים בצה"ל לא קורה כלום

APV

New member
מסכים איתך

זה כמו באנגליה ניו זילנד ומקומות אחרים שישנם מקומות המרוחקים מנק' הצלה קרובה ומבית חולים ולכן יש צורך במסוק... לעומתינורוב הבתי חולים נמצאים במרחק די קרוב... וגם אם יש מקרה חריג שקורה פעם בהרבה זמן לא יזיק עם יוקפצו יחידת 669 עם המסוק להעברת הנפגע/ים לבית החולים הקרוב...

2young boy

New member
אני כמובן לא מודע

לכל הפעילויות של 669 אבל אני לא חושב שקרה אי פעם שהיו צריכים אותם והם לא יכלו להגיע פאק נשמע טיפשי נו הבנתם את הכוונה בכל מקרה מסוק אכן יכול לעבור פקקים ולהטיס את החולה בהפרש של דקות ספורות למרכז טראומה ולא לאיזה בית חולים קטן אבל זה לא פשוט, כי מטוס צריך לנחות איפה שהוא ובאמת תתארו לכם זירת פיגוע בת"א פתאום באמצע נוחת מסוק איזה שטויות...כבר עדיף לפנות עם האמבולנס עם כל הפקקים

ilovebarbie

New member
אם אתם שואלים אותי

אני בעד יחידת פראמדיקים מוצנחת

ilovebarbie

New member
לא של 669, זה צבאי

התכוונתי לכוח גדול של פראמדיקים של מד"א שבמקרה הצורך מצניחים אותם, גם לשטח עירוני, ותהיה להם דרגה מיוחדת של פראמדיק מוצנח אבל כמובן שזה היה בצחוק... עם כל הדרגות והמסוקים עוד מעט מד"א יהיה צבא =\

ilovebarbie

New member
לפי מה שהבנתי

זה הגיע מארה"ב, שרצו להכניס סמכות רפואית גבוהה בין חובש לרופא בשטח

למעלה