מסוק בלי רוטור אחורי

• פותח הנושא jeb
  • פורסם בתאריך

jeb

New member
מסוק בלי רוטור אחורי

מישהו מכיר את הנושא הזה? מה יש לו בתוך הבום? מה מייצב אותו במקום הרוטור האחורי? לא מדובר בשני רוטורים ראשיים שמסתובבים לכיוונים נגדיים. אגב יש גם מסוקים על שלט מהסוג הזה.

maayan i

New member
נקרא VTOL

אם אני זוכר נכון יש ג´ט של אוויר שיוצא דרך נחירי פליטה. נותן את אותו האפקט שנותן הרוטור הרגיל, רק הרבה פחות חלקים נעים. אם אני טועה תתקנו אותי- בטח אמיר ידע, הוא שירת בצבא עם מסוקים (איך זכרתי...).

maayan i

New member
טעות בשם

VTOL זה השם של המע´ לנחיתה כמו מסוק במטוסים כמו V22... המסוק הנ"ל נקרא דיפנדר (נוטאר). כתוב בספר שעילעלתי בו עכשיו- שזה דגם ניסיוני (ספר של מאיר כהן- שאני לא אוהב אבל זה מה יש לי עכשיו, הטוב שלי לא בנמצא כרגע, צריך למצוא אותו אחרת יתגלגלו ראשים כאן...
) אם זכור לכם בניתי דגם של המסוק בסקייל מיניאטורי. אני מת עליו... הסברים נוספים בהמשך.

jeb

New member
לדגם בתמונה קוראים היואי n520

לדיפנדר יש רוטור אחורי רגיל, אבל הוא באמת נראה דומה. אולי זה פיתוח או שידרוג של הדיפנדר הרגיל. בכל מקרה הוא לא נסיוני. יש מס´ דגמים פעילים שעובדים בשיטה הזו. (למי שזוכר בסרט ספיד 1, המסוק של השוטרים הוא כזה). אגב, הדגם שבנית טס (על שלט)? או סתם פלסטיק?

שם המסוק

סתם אם זה מעניין מישהו - שם הסוג הזה של המסוקים הוא NOTAR - שזה קיצור של NO TAIL ROTOR - במקום רוטור זנב יש לו צינור עם אויר שעובר בבום ותריס בקצה שקובע את רמת זרימת האויר שיוצאת מהזנב , וע"י כך נוצר ההיגוי - אכן רעיון מעניין , ובאמת קיים גם במסוקים על שלט. בברכה, ליאור.

אכן נכון

האויר יוצא דרך נחיר שממוקם איפה שאמור להיות רוטור הזנב לא רק זה גם הצינור שמוביל את האויר עד לנחיר מעוצב בצורת בננה

למעלה