מסורב ביטוח לאומי

עבנבת

New member
ביטוח לאומי

שרון יקרה, בני לא מאובחן כאספרגר, למרות שהעניין עלה. לא בסניף ת"א, אלא עיר אחרת פחות או יותר באזור המרכז. האבחונים שהיו בידינו היו מגוונים. החל ברופאה של התפתחות הילד,פסיכולוג שמטפל בו כבר מעבר לשנתיים, קלינאית תקשורת, פסיכיאטרית בעלת שם.וכמובן שהילד עצמו היה נוכח. וזה כנראה עשה את רוב הרושם. שהוא רושם מוטעה בחלקו. בהצלחה

עבנבת

New member
אורית

נכון להיום בני לומד בכיתה ב' רגילה (בכיתה א' זו היתה חטיבה צעירה) אבל השאלה לגבי מה נכון עבור הילד מרחפת כל הזמן באויר. אשמח לשמוע מעוד הורים לילדים - PDD NOS, על גבי הפורום או במסרים.

עבנבת

New member
כיתה קטנה

אין לי מושג נרחב לגבי הכיתות הקטנות. לפי מה שהבנתי עד כה,כל כיתה קטנה היא שונה במקצת. פשוט תלוי מי הילדים שזקוקים לה באותה שנה מהאזור. למזלנו היתה לו קלינאית תקשורת טובה. לעומת זאת את המרפאה בעיסוק הוא קיבל אחרי שעות הלימודים,מחוץ לכותלי ביה"ס. נאלצתי לגרור אותו לשם. כשזה נעשה בלתי אפשרי.. הפסקנו. מה שלא תתן, לא יהיה - נכון. יחד עם זאת, תמיד צריך לשאוף לקבל גם מהרשויות את מה שמגיע. בהצלחה

anidnd

New member
לא להרים ידיים כל כך מהר- הצד הכספי

אורית, החוויות ששמעת פה על בטוח לאומי אינן תלושות מהמציאות, אבל אני חייבת להגיד שמרבית המשפחות שאני מכירה, לא עברו כאלה תלאות. חוץ מזה, הבטוח הלאומי גורר עימו הנחה בארנונה - 25% בערך, תלוי ברשות המקומית. לא לוותר על 2 נקודות זיכוי נוספות ממס הכנסה - כ- 364 ש"ח לחודש! סכום לא מבוטל שמממן בקלות 3 פגישות עם קלינאית / רב"ע. אפשר גם להגיש תיאום מס עד 4 שנים אחורה ולקבל 364 כפול 48 חודשים = 17,470. כמו כן, מגיע פטור מאגרת רישוי רכב - כ- 1000 ש"ח בשנה. כדאי לגשת למשרד הרישוי בהרצליה (ללא קשר למקום המגורים) שם הם נותנים את זה בלי הרבה עניינים, בעוד שבחולון הם די מעצבנים. דרך אגב, אם מפקידים כסף בתוכניות חסכון, כדאי לפתוח אותן על שם הילד, ואז לא משלמים מס על הרווחים (שהונהג בעקבות הרפורמה). ההטבות של בזק הן באמת כסף קטן,ואולי לא שווה להתאמץ. אני יודעת שבמצב כזה ההתעסקות עם הביורוקרטיה מתישה עוד יותר אפילו, במיוחד עבור אנשים שאינם מורגלים בזה ולא "מחבבים" את זה (בלשון המעטה). אפשר לתת ליועץ מס לעשות את תיאום המס (כנגד אחוזים מהתמורה) והפניה לבטוח לאומי כרוכה במילוי טופס פשוט וצרוף צילום של מכתב האבחון, כך שזה לא ממש נורא. והכי חשוב - זה לא הכסף שלך שאת יכולה לוותר עליו. זה הכסף של הילד, ואת חייבת לעשות הכל על מנת לעזור לו לקבל אותו.

anidnd

New member
מס הכנסה לא מותנה בבטוח לאומי

צריך לגשת אליהם ולקחת טופס, אותו יש למלא ולהחתים ע"י הרופא / הפסיכיאטר שאיבחן את הלקות. חוזרים אליהם עם הטופס, ומיד הם נותנים במקום אישור על נקודות זיכוי. את האישור הזה מביאים למקום העבודה לחשבת השכר, ועל פיו מתוקן השכר. דרך אגב, כל התשלומים האחרים מושפעים גם הם מנקודות הזיכוי, כמו הבראה וביגוד וכאלה. צריך לחדש את האישור מדי שנה בתחילת שנת המס (ינואר). לגבי תיאום מס - ניגשים למס הכנסה, לוקחים טפסים וממלאים ומגישים את כל התלושים והאישורים. לתשומת לב - אם אחד מכם עצמאי ויש חשש כי מס הכנסה יגלו כי אתם חייבים להם כסף, שווה לערב יועץ מס או רואה חשבון שיבדוק את כדאיות הגשת תיאום המס. אני פה אם תצטרכי עוד מידע. בהצלחה.

עצה קטנה (אם זה עדיין רלוונטי)

הי שרון. אני מקווה שהסתדרת בביטוח לאומי, אבל אם לא (והם הרי ידועים בקשיים שהם מערימים על כולנו), יש לי עצה קטנה אבל חשובה שמבוססת על נסיון אישי (של אחותי) - תתעקשי חזק שהמאבחן יקרא את המסמכים שלפניו (רצוי של פסכיאטר). אחותי, בגלל שכבר אינה קטינה, נכנסה למאבחן לבד והוא לא טרח בכלל להסתכל על המסמכים וקבע לה פיגור שכלי (לבוגרת תיכון רגיל עם תעודת בגרות שאובחנה אצל פסכיאטרית מנהלת מחלקה). בקיצור - לא לסמוך על האדם שעומד מולך ועל שיקול הדעת שלו, כי המקרה של אחותי (שקרה, אני בטוחה, לרבים נוספים) מוכיח עד כמה קלות הדעת של המאבחנים פוגמת באבחון ובאורח החיים של המאובחנים (הרישום התמים לכאורה הזה גרם לה להמון צרות). בהצלחה!

Avi Ariel

New member
הטבות מס וביטוח לאומי לגדולים יותר

לא ברור שעדיף לפתוח חשבון על שם הילד. עשוי במקרה של פטירה פתאומית לסבך אותו עם האפוטרופוס הכללי וכו'. נאמר לי ע"י פקיד שומה (לא בדקתי) שהוא יכול להשתכנע שמדובר בכסף לטובת הילד גם אם ההורים רשומים כמוטבים. אם למשל הסכום המועבר הוא קצבת הנכות מדי חודש. האם מישהו יודע פרטים על אחוזי נכות קבועים לPDD (לאחר גיל 18)? כמה נותן בדר"כ הביטוח הלאומי ואם אפשר לערער? הטבה נוספת אפשרית - תו נכה לרכב, דר משרד התחבורה, צריך אישור נכות מביטוח לאומי. מדובר גם בילדים בריאים פיזית שלא יכולים לנסוע באוטובוס.

אביו

New member
שאלת מס הכנסה

המאבחנת של בני, נוירולוגית מוכרת, לא מוכנה למלא טפסים לגבי שנים קודמות, רק מיום האבחון לפני חודש, איך אפשר לקבל רטרואקטיוית ארבע שנים אחורה, הרי זה שהבעיה מולדת לא מעניין אותם, והבנתי שצריך להחתים רןפא מהתחום על טופס לכל שנה ושנה. איך ניתן לפתור את זה?

עבנבת

New member
מסורב ביטוח לאומי

שלום לכולכם, קודם כל שתהיה לכולנו שנה מוצלחת. יש לי בן, בן 8 התחיל היום כיתה ב' בבי"ס רגיל. יש לו מורה להוראה מתקנת שיושבת לצידו מספר שעות בשבוע. ככל הנראה תתווסף גם סייעת, שתשב איתו. הוא מוגדר במערכת החינוך כ PDD. ובאופן כללי הוא בתיפקוד גבוה. (PDD NOS - לפי הגדרת הפסיכיאטרית) לפני חודשיים הגשנו בקשה לגימלת נכה. לפני שלושה שבועות נפגשנו עם רופא מטעם ביטוח לאומי. הוא אמר שתהיה ישיבה שתקבע את הזכאות שלו. לא הוא (הרופא) הוא הקובע. אלא רק לאחר עיון מעמיק במסמכים שנתנו להם. והנה היום קיבלנו תשובה שאנחנו לא זכאים לגמלת הנכות. כמובן, יש אפשרות לערער על ההחלטה. מישהו עבר חויה דומה? הבנתי מביה"ס שהעזרה שהילד נזקק לה נתמכת יותר אם הוא זכאי ביטוח לאומי. (אם הבנתי נכון ואם הצלחתי להבהיר את עצמי) אשמח לכל תגובה. אוףףףף אין סוף להתרוצצויות.

anidnd

New member
למיטב ידיעתי, לא צריך להחתים אחורה

מס הכנסה מסתפק באבחנה עם התאריך שלה, ועל בסיס זה עושים את תיאום המס. אנחנו היגשנו את הנירות ככה, ובינתיים הנושא עוד בטיפול, וטרם חזרו אלינו עם תשובה, אבל מצד שני לא אמרו לנו שחסרה ניירת או משהו.

אולמוס

New member
הטבות מס ל-PDD

בעמותת אפ"י ישראל (אספרגר PDDׂ )יש מידע על זכויות בביטוח לאומי ומס הכנסה. יש להם אתר עם הרבה מידע רלוונטי.

anidnd

New member
בטוח לאומי - נושא כאוב...

קודם כל - הם כמובן לא מתנדבים לשלם. ממה שידוע לי, כאשר יש אבחנה מגורם מוסמך (נוירולוג / פסיכיאטר) בה כתוב PDDNOS או אספרגר, אין להם כל שיקול דעת!! גם אנחנו עברנו ועדה רפואית, אבל הרופא מהר מאוד הבהיר שאין להם כל שיקול דעת או זכות לביקור בית וכו'. ממי קיבלתם את האבחנה? האם היא חד משמעית? מה היו הסיבות לסירוב? ישנו חוסר אחידות מדהים בכל נושא הבטוח הלאומי: ישנם סניפים אשר נותנים את הקצבה ממועד האבחון, אבל ישנם סניפים של הבטוח הלאומי אשר נותנים את הקצבה ממועד הבירור, כלומר מהפעם הראשונה שההורים פנו לרופא או להתפתחות הילד עם בעיה כלשהי, לפעמים אפילו עם בעית שמיעה. מנגד, ישנם סניפים אשר נותנים את הקצבה באופן זמני, ומתנים את המשך קבלת הקצבה בבירור נוסף. שווה לערער, ואפילו להגיע לבית הדין לעבודה. כמו כן, לבית לורן יש הרבה מידע בנושא מבחינת הזכות החוקית, ואני בטוחה שמרב מבית לורן תוכל לסייע לך במידע.

עבנבת

New member
יש סניף ויש סניף

גם על כך שמעתי.יש סניפים שמקבלים מהם תשובה כעבור יותר משלושה חודשים... הדאגה שלי היתה מכיוון בית הספר. נכון לרגע זה - חדשות טובות שהגיעו הערב, ממחר תהיה לו סייעת (ככל הנראה למרות שאין אישור מבטל"א) אני אארגן את המחשבות ואפנה לכל מי שרק יוכל לעזור - כולל בית לורן. תודה

anidnd

New member
ממי האבחון?

חשבתי על זה עוד קצת. ורציתי לשאול אותך מי חתום על ה"צטלה" של האבחון? לפעמים זה מה שקובעץ

עבנבת

New member
על ה"צטלה"

איזה מהם? זה שמסרתי לביטוח לאומי? על זה חתומה פסיכיאטרית (ידועה עד כמה שהבנתי)

anidnd

New member
אז תתבעי! לא לוותר להם.

כי זה לא הכסף שלך, אלא הכסף של הילד. את רק הנציגה שלו ועוזרת לו לקבל מה שמגיע לו.

למעלה