מסורת החג לא?

אש אש

New member
מסורת החג לא?../images/Emo163.gif

מי לא מכיר את זה? כל ההתרגשות הזאת לפני החג איפה עושים את החג השנה? תמיד אבל תמיד תיהיה למישהי הערה "מה יש? אצלה כבר שנים לא היינו,למה שלא תזמין?" ואחרי שכבר יודעים איפה עושים,מתחיל סיפור המוזמנים מי מגיע,מי לא? "גם שנה שעברה עשו עם המשפחה שלו ומיכאלה אמרה:" שלא תגיע,אם גיסתה לא מוזמנת".... ועוד הרבה משפטים שכאלה,כאילו שחייבים להגיד אותם בכל משפחה,לפני כל חג. חג של כסאות מוסיקליים,רצים לכמה שכנים שלא יהיו בחג בבית,ודואגים לעוד כמה כסאות,שיהיו סביב השולחן,סטים יפים של כמה כסאות,מתקפלים או שלא,חומים,ועוד כל מיני צבעים של ברזלים ועצים,העיקר שיהיה מקום לכולם. אז אחרי הקניות,שאחרים היו אחראים,אני עם הבישולים ודפנה עם הכספים הערב מגיע,שולחן לתפארת,מפה נהדרת,ועליה מטעמים,מאכלים בצבעים,סלטים ובישולים שלא היו מביישים שייפים גדולים,בטח השקענו,והריחות באוויר מוכיחים זאת מתערבבים להם בין הפרחים שמפוזרים על השולחן,וחלקן באגרטל. כולם מגיעים,הרעש מתחיל,ההופעה מתחילה,פה ציחקוק שם מילה,פה שירה,בכי תינוק,קול של סבא,חיוך של סבתא,כולם מתרגשים כל כך יפה הם ניראים,הקפידו על לבן לקראת החג,ומאחלים ומברכים עד שמתחילים הוויכוחים ועוד מריבה מטופשת גדולה וקולנית,שעד לחג הבא,ישכחו על מה היא הייתה. המריבה הזו,גם כמו מסורת,בלעדיה,לא היה החג אותו החג
אש

אלמרה

New member
כמו שאמרת: מסורת....

ועם זאת הכל מתגמד לנוכח השמחה והחגיגיות של ארוחת החג והחגיגה. אני מציע שכל שנה נתווכח רק על איפה נחגוג את החג... וכשהמפה החגיגית פרושה על השלחן והמטעמים עם הריחות והצלילים והקולות - פתאום האווירה משתנה והאטמוספירה מקבלת צביון של אחדות. אז מי צריך לזכור את הגיסה ההיא או את החמות והחותנת? והעיקר - הפרחים! צרור פרחים שלי וממני לכל החוגגים בחג הזה.

אש אש

New member
זה המריבות שלנו../images/Emo6.gif

אנחנו יודעים לריב אותם ויודעים לשכוח אותם. זה מה שחשוב

למעלה