מסורת יהודית שיוויונית בראשון לציון

MajorTom

New member
מסורת יהודית שיוויונית בראשון לציון

קודם כל, אני חייב לומר שפורום זה ממש מצא חן בעיני. אני מוצא את עצמי קורא פה עוד ועוד ואני חייב להודות שבהתחלה חשבתי מה אפשר לכתוב בכלל בפורום על עיר. רציתי לכתוב לכם על מקום מיוחד לדעתי בהווי הראשל"צי שעקב חוסר יחצנות מאסיבית סובל ממש משיכחה. יש בראשון קהילה יהודית מתקדמת (מה שקרוי גם רפורמים) בשם "אחוות ישראל", היא נמצאת באמזלג 16 (ליד רחוב תל חי, בשכונת אברמוביץ'). הקהילה פעילה בימים שונים ומקיימת חוגים, הרצאות כמו כל מרכז תרבותי שמכבד את עצמו אך השיא הוא בקבלת השבת. ביום שישי ב 17:30 מתרחשת קבלת שבת שמשלבת את המסורת, השירים והניגונים המסורתיים, ביחד עם שירה עברית תוך שמירה על אוירה צעירה ושיוויונית (הקהילה מתייחסת לבנים ובנות באופן שווה ולכן אין הפרדה). ואני יודע איך זה, החילוני הראשל"צי הממוצע מה לו ולדת, לפעמים עצם המחשבה על בית כנסת מעבירה בו זיכרונות לא נעימים או שהוא חושב שרפורמי זה כנסייתי ושלא קוראים שם את התפילה בכלל (מה שלא נכון! התפילה היא למעשה אותה תפילה עם תוספות של שירי שבת מודרניים) גם אני חשבתי כך בתחילה אך האוירה שם הינה שונה מכל בית כנסת או קהילה שאי פעם הייתי בה. אין בה כפייה ואתה אף פעם לא מרגיש שאתה לא חלק ומאבד את מיקומך, היא מסבירת פנים ואתה מיד מוצא את עצמך מתחבר לכל רגעי המסורת בחייך,אותם רגעים שהרגשת ביופיה של היהדות. אנשים שביקרו שם במקרה ביום כיפור או בחגים בטח יודעים למה אני מתכוון. אז זהו, חשוב שראשל"צים יכירו וידעו שיש גם כאן ליד הבית, קהילה בייתית ומקום ללמוד בו ולספוג אוירה יהודית ברוח פלורליסטית ומדרנית.

SoldieRonit

New member
או שלאחותך יש משהו לספר לנו

או שהיא חגגה בר מצוה לבן שלה (
)

Guy Schlesnar

New member
אחותי,בר מצווה לעצמה,

בית כנסת רפורמי.גם בנות יכולות לעשות בר מצווה בבית כנסת רפורמי.

SoldieRonit

New member
../images/Emo45.gif יפה אני גאה-נשמע מרתק וליברלי

בא לך לספר קצת על איך זה עובד לבורה כמוני

MajorTom

New member
בר מצווה מול בת מצווה

אם לקצר ולפשט, בבית הכנסת המתקדם גם בנות יכולות לברך על התורה כאשר הם עולות לקרוא, יש גם לזכור שאין הפרדה ולא צריך מניין נפרד של בנות. לכן למעשה אין שום הבדל בין בר מצווה של בנות לבר מצווה של בנים. המילה בת מצווה מסמלת עבור היהודי החילוני טקס שאינו דתי (יותר מסיבתי) או שהוא דתי במגבלות שהזכרתי מקודם (העובדה שבנות לא יכולות לברך על התורה). אז כשמתכוונים ששניהם בר מצווה, הכוונה היא שהיחס לבנים ולבנות זהה. וזה לא דווקא דבר מודרני, גם בתקופות בית שני יש עדויות ליחס זהה בין שני המינים.

cobainos

New member
מוזר

גם אני הייתי בעלייה לתורה של ילדה בבית כנסת רפורמי,אבל זה היה בבת המצווה,כי זה הגיל שהבנות מתחילות לשאת במצוות וכל הבלה בלה הזה...

cobainos

New member
חזק ואמץ!

טוב מאד שאתה מייחצן את זה כאן.ההשתלטות של האורתודוכסים על היהדות במדינה זה דבר מגעיל ונעשה בצורה עוד יותר מגעילה

למעלה