מסטיקים ללא סוכר - בעקבות ההנחיה של tulkin

Dave1972

New member
מסטיקים ללא סוכר - בעקבות ההנחיה של tulkin

יש לי על השולחן חפיסת מסטיקים של אורביט (ללא סוכר, בטעם מנטה).
לפי ההנחיה של tulkin, אני צריך להתרגל לבדוק פחמימות ל-100 גר'.
כבר פתחתי את החפיסה בשביל להוציא מסטיק, אבל עצרתי את עצמי והסתכלתי על התווית.
האמת שהתפלאתי מאד (אלא אם כן אני לא מפענח נכון) היות וכתוב שם כך (ל-100 גר'):
"פחמימות: 59.2 גר' מתוכם רב כהלים: 59.2 גר', סוכריים: 0 גר', עמילנים: 0 גר'".
אם הבנתי נכון מ-tulkin, אסור לי בתכלית האיסור לגעת בזה (כמדומני שהוא אמר שמעל 20 גר' למ-100 גר' הוא לא מכניס לפה).

דעתכם?

DDN

New member
טולקין באופן עקרוני צודק

אבל. . .מסטיק, שים לב כמה גרם על האריזה (אני מניח כ10-30 גרם)
וזה לחלק לכמות היחידות שבפנים, מה היחס בין גרם מוצר ליחידת מסטיק?
עכשיו, כמה גרם פחמימה יש לך במסטיק?

Dave1972

New member
64 גר' החפיסה. 46 יחידות.

כלומר 1.39 גר' כל מסטיק.
בשביל התרגיל, נגיד שאני אוכל 10 מסטיקים כאלה ביום (תכל'ס אולי 3). 13.9 גר'. כפול 59.2% זה יוצא 8.2 גר' פחמימות.

זה סביר?

מי שמתחיל בספירה הייתי ממליץ לו להקפיד בהתחלה

כשיצבור נסיון עם גופו יוכל להפסיק לספור את ה"כסף הקטן", ולהוסיף (לדוגמא) 10 גרם ביום על צריכת פחמימות שלא ספר באמצעות ה"גרושים".
גם 4 גרם פחמימות (אחרי ספירת הרב-כהלים כחצי פחמימה) זה פחמימות.

תומרונתם

New member
מנהל
גם וגם

גם מה שכבר ענו, הכמות ליחידת מסטיק אחת היא זניחה.
וגם, רב כהלים זה לא בדיוק פחמימה שנספגת בגוף כמו פחמימות רגילות, היה פעם מישהו שכתב שלוקחים אותן בחשבון כחצי או אפילו פחות ממה שבפועל יש. נדמה לי שאיריס כתבה על זה פעם.
בקיצור, מסטיק ללא סוכר שכזה, אתה יכול לאכול כמה שבא לך. רק תיזהר שלא להגזים (מנסיון אישי עם סוכריות עם רב-כהלים כאלו, זה עושה כאב בטן שאוכלים הרבה מידי!!!).

Dave1972

New member
תודה רבה!

לא אוכל יותר משלושה ביום. וגם זה ביום שבו אני מגזים.

אבו זקן

New member
בשולי הדברים

אמרו לך מה שיש להגיד, אבל ניסית את המסטיקים שנקראים COBALT? מחזיקים את הטעם הרבה יותר זמן מאורביט, וגם יותר רכים (אני אוהב במיוחד את המנטה שלהם).

אני יודע שזה נשמע כמו פרסומת, כך שאם האדונים הנכבדים מקובאלט רוצים להעביר לי תשלום זה יהיה יפה מאד מצידם.

Dave1972

New member
לא, לא ניסיתי

תודה על הטיפ.

"ללא סוכר" מבחינתנו כסוכרתיים זו הטעייה

כי הסוכרת נסובה סביב פחמימות, ולא רק סביב סוכר שהוא חלק מהפחמימות.
והמסטיקים והסוכריות "ללא סוכר" הם מוקשים שמפוצצים בפחמימות! לפעמים עד 90%, למרות שהם "ללא סוכר".
ההקלה היחידה שיכולה להיות איתם היא בכמות: אם תאכל בודדים במשך היום, יכול להיות שתוכל לראות שהשפעתם על גופך היא קטנה.

מעבר לענין ה"ללא סוכר": יש מוצרים להמתקה שמפורסמים כמכילים "סטיביה" (בעיקר האבקות),
שלכאורה באופן אינטואיטיבי היית יכול להניח שאין בהם סוכר, הרי יש בהם סטיביה, נכון?
טעות! מקריאת המרכיבים תוכל להבין שמיעוט המוצר הוא סטיביה, והם מכילים מלטודקסטרין שהוא נגזרת של סוכר.
בקיצור: רמת הפחמימות היא הגורם הכי חשוב לך כסוכרתי, לא שום "כותרת" אחרת שנותנים למוצר.

DDN

New member
כמו הקולה 22 של שוופס לדוגמא

נתפסת כ"מעט סוכר" אבל יש בה לא מעט פחמימות, ומספיק כדי להרוס את האיזון של חולה סכרת טוב שמח וטוב לב

למעלה