מסטרד גריל- נאפה וואלי חוויות וכו'
נתחיל בכך, שצד ב' לנסיעה, המכונה נ', סירב להזמין מקומות חודש וחצי מראש ולשלם את ההון הקטן שנדרש כדי לאכול במכבסה הצרפתית, ולו רק כי במכבסה לא אוכלים. במכבסה מכבסים.אני, שכבר ראיתי בעיני רוחי ארוחות צהריים בג'ק-אין-דה-בוקס, שקלתי לבטל כליל אבל, ולשמחתי הרבה, המליצה לנו חברה יקרה על ה מסטרד גריל רום ביונטוויל, שאליה אין רשימת המתנה ארוכה, ונ' הסכים ללוות. המסעדה עצמה לא משדרת רשמיות קפדנית עד כדי משמעת פרוסית החלה על הסועדים, אלא אוירה קלילה ונינוחה. תפריט היינות עב הכרס שהונח על השולחן גרם לי להצטער מרה שאני לא שותה, וגרם לנ' לשנות צבעים, ולהחליט שהוא כבר שיכור מדי מכל הטעימות ולוותר (טמבל!) על יין שילווה את הארוחה. נותנים אגוזים למי שאין לו שיניים. לפתיח הוזמנו טבעות בצל, מקומחות מעט ומטוגנות, עם קטשופ מעשה ביתי, על בסיס עגבניות טריות ותפוחים. אי מודה שטבעות הבצל היו תירוץ טוב למטבל העגבניות והתפוחים, שאין ליבי מתיר לכנותו קטשופ. דמיינו לעצמכם עגבניה, עם טעם עגבניה (כמו של פעם), ותפוח, כמו בימים שלתפוח היה צורה, גודל וטעם של תפוח, ביחד, במטבל חמוץ/מתוק/מלוח, שהתפוח ואולי מעט מלח משמשים כתבלין יחיד לעגבניה. לעיקריות: בייבי בק ריבס ברוטב חמוץ מתוק חריף, עם תירס צלוי בחמאת ליים. הבייבי ריבס היו טובות, אך רכות פחות מאחרות שאכלנו שבוע קודם בחוף המזרחי. התירס הפתיע והיה רך, מתקתק ועסיסי, והליים בחמאה? לא הורגש. ארנבת צלויה: כל הדיבורים האלו באחרונה על חיות אקזוטיות- הם כמו לדבר על אוכל בתפילת כל נדרי. הארנבת צלתה בגריל, וחלקיה נבדלוה באיכותם זה מזה. חלקים מסוימים הזכירו בטעמם ובמרקמם עוף-עלה-אש אבל רך מאד. אחרים היו דלים יותר בבשר, נוקשים מעט אבל בשריים באופן מפתיע. הארנבת הוגשה על מצע שעועית ואפונה מאודות קלות, בויניגרט הדרים נהדר. לקינוח קיבלנו את המלצת המלצר, והזמנו טירמיסו בגירסה אישית- שלוש שכבות ביסקויט, קרם מסקרפונה ופירות יער אדומים. הקרם היה מתוק אך עדיין גבינתי מעט בטעם ובמרקם, ופירות היער הצליחו לשמור על צורה, ובעיקר על ארומה נפרדת של כל פרי ופרי (דובדבנים, רסברי'ס, ופטל סגול) בטירמיסו, וכנראה (אם זכרוני אינו וגו') גם ברוטב. לא זוכרת כמה עלה, רק זוכרת שאח"כ מבירור עם ידיד מקומי שגם כנראה מבין ביין מסתבר שהמקום ידוע בתפריט יינות מפואר (ושוב חבל) ומתפקד גם כחנות לממכר יינות נדירים. טלפון להזמנת מקומות וכו' יש לי ואשמח להעביר. ומהספר שלהם- אם תרצו, מתכון מטבל העגבניות והתפוחים האלוהי.
נתחיל בכך, שצד ב' לנסיעה, המכונה נ', סירב להזמין מקומות חודש וחצי מראש ולשלם את ההון הקטן שנדרש כדי לאכול במכבסה הצרפתית, ולו רק כי במכבסה לא אוכלים. במכבסה מכבסים.אני, שכבר ראיתי בעיני רוחי ארוחות צהריים בג'ק-אין-דה-בוקס, שקלתי לבטל כליל אבל, ולשמחתי הרבה, המליצה לנו חברה יקרה על ה מסטרד גריל רום ביונטוויל, שאליה אין רשימת המתנה ארוכה, ונ' הסכים ללוות. המסעדה עצמה לא משדרת רשמיות קפדנית עד כדי משמעת פרוסית החלה על הסועדים, אלא אוירה קלילה ונינוחה. תפריט היינות עב הכרס שהונח על השולחן גרם לי להצטער מרה שאני לא שותה, וגרם לנ' לשנות צבעים, ולהחליט שהוא כבר שיכור מדי מכל הטעימות ולוותר (טמבל!) על יין שילווה את הארוחה. נותנים אגוזים למי שאין לו שיניים. לפתיח הוזמנו טבעות בצל, מקומחות מעט ומטוגנות, עם קטשופ מעשה ביתי, על בסיס עגבניות טריות ותפוחים. אי מודה שטבעות הבצל היו תירוץ טוב למטבל העגבניות והתפוחים, שאין ליבי מתיר לכנותו קטשופ. דמיינו לעצמכם עגבניה, עם טעם עגבניה (כמו של פעם), ותפוח, כמו בימים שלתפוח היה צורה, גודל וטעם של תפוח, ביחד, במטבל חמוץ/מתוק/מלוח, שהתפוח ואולי מעט מלח משמשים כתבלין יחיד לעגבניה. לעיקריות: בייבי בק ריבס ברוטב חמוץ מתוק חריף, עם תירס צלוי בחמאת ליים. הבייבי ריבס היו טובות, אך רכות פחות מאחרות שאכלנו שבוע קודם בחוף המזרחי. התירס הפתיע והיה רך, מתקתק ועסיסי, והליים בחמאה? לא הורגש. ארנבת צלויה: כל הדיבורים האלו באחרונה על חיות אקזוטיות- הם כמו לדבר על אוכל בתפילת כל נדרי. הארנבת צלתה בגריל, וחלקיה נבדלוה באיכותם זה מזה. חלקים מסוימים הזכירו בטעמם ובמרקמם עוף-עלה-אש אבל רך מאד. אחרים היו דלים יותר בבשר, נוקשים מעט אבל בשריים באופן מפתיע. הארנבת הוגשה על מצע שעועית ואפונה מאודות קלות, בויניגרט הדרים נהדר. לקינוח קיבלנו את המלצת המלצר, והזמנו טירמיסו בגירסה אישית- שלוש שכבות ביסקויט, קרם מסקרפונה ופירות יער אדומים. הקרם היה מתוק אך עדיין גבינתי מעט בטעם ובמרקם, ופירות היער הצליחו לשמור על צורה, ובעיקר על ארומה נפרדת של כל פרי ופרי (דובדבנים, רסברי'ס, ופטל סגול) בטירמיסו, וכנראה (אם זכרוני אינו וגו') גם ברוטב. לא זוכרת כמה עלה, רק זוכרת שאח"כ מבירור עם ידיד מקומי שגם כנראה מבין ביין מסתבר שהמקום ידוע בתפריט יינות מפואר (ושוב חבל) ומתפקד גם כחנות לממכר יינות נדירים. טלפון להזמנת מקומות וכו' יש לי ואשמח להעביר. ומהספר שלהם- אם תרצו, מתכון מטבל העגבניות והתפוחים האלוהי.