מסטר-שף

מסטר-שף


לאחרונה שידורי הטלביזיה עמוסים בתוכניות ריאליטי,
המבוססות על טיב המאכלים שהמשתתפים מתבקשים לבשל.

המשפט הנפוץ הוא : את סודות הבישול למדתי מן הסבתא המרוקאית שלי...

הלו !!! אין אף בשלן שהיתה לו סבתא פולניה ?
אף אחד לא מעיז לבשל איזה "געפילטע" או "צ'ולענט" ?
זה טוב רק לאבירי הקישקעס של היידיש-שפיל ?

אני עדיין מחכה שמישהו ירים את הכפפה...
 

deebeebee

New member
אין מאכל מרוקאי

העולה על הריח והטעם של הצ'ונט והקיגל (קיגל של צ'ונט)שהכינו אצלנו בבית. אני לא בשלנית, אני לא אוהבת לבשל, אבל לזה ולגפילטע פיש (מתקתק), ולגיהאקטע לייבר ועוד כמה שום חריימה שוחה בשמן ושום מפרום שוחה בשמן לא ישוו.
 
אוכל זה געגוע...[ השף חיים כהן ]

תנו לי קציצת דג [געפילטע פיש] עם כפית חזרת -אדומה,
כוסית יין אדום ופרוסת חלה מתוקה.

אני מוותר על כל הגורמה שמבשלים שם בכל תוכניות הטלביזיה למיניהן.
 
מיינע מחותנת פולניה פלעגט זאגן

סיז נישט דא בעסער ווי הערינג מיט קארטאפל.
נו שוין.
וווס איז שלעכט ביי א גולאש?
אויך מיט קארטאפל.(בולבוס)
צ'י
 
שמע סיפור צ'י

לפני שנתיים נבחר יהודי קשיש, (אינני זוכר את שמו) עוזי (?) משהו...
שקיבל סינר ועלה לצוות הגמר.
הוא העיד כי הוא יוצא הונגריה, אבל בישל מאכלים דומים,
לאלה המוכרים לנו מן המטבח הפולני : "געהאקטע לעבער"
מיכל אנסקי כמעט התעלפה כשטעמה אותו.

חשבתי לעצמי, סוף סוף נשברה הסטיגמה של האוכל הפולני,
נבחר נציג ראוי שיעשה לנו "חורף חם" יביא מאכלים אירופיים
שהיינו מורגלים להם מן הבית

ואז הגיעה המשימה הראשונה : "ביצת פברז'ה"
לאיש לא היה מושג בין ימינו לשמאלו, איך מכינים את הדבר הזה.
עף מן התכנית.

ומי זכה בגמר ? זה שבישל אוכל טוניסאי.
עליונות מוחלטת של הסבתא הצפון אפריקאית, בכל הנוגע לאוכל טלביזיוני.

אהה,
גולש הונגרי זה באמת מעדן, אני מוריד את כמות הפפריקה החריפה,
כדי שהתבשיל יהיה ראוי לחך הפולני שלי.

ופרוסת דג מלוח על מציה ? עדיין מעדן מלכים אצלי...
 
בן את ההונגרי ההוא פגשתי גם לו יש פולניה בבית

יש לי חתן בולגרי הוא מבשל ואופה אפילו טוב ממני.
ואין הרבה כאלה.
אצלנו בבית לדגים יש מקום של כבוד
.געפילטע געמארענירטע. גערויכערט.
חריימה אפילו זופ פון פיש.

צ'י
 

deebeebee

New member
משום מה

מישהו כאן החליט, ללא הצדקה, שחריימה ומפרום שוחים בשמן הם פסגת הקולינריה.
 


אין דער אלטער היים האט דער הערינג זיך קונה שם געווען, אלס מאכל פון ארעמעלייט. היינט צו טאג איז ער געווארן א דעליקאטעס. ביי יעדן קידוש אין שיל פארנעמט דער הערינג א בכבודיקן ארט, און די שענטסטע נגידים זענען שטענדיק בעלנים נאך א גוט שטיקל הערינג.

פון מאל צו מאל קויף איך מיר איין, 4 מאטיאס-הערינג פונעם פאס, פאר 40 ש"ח, (34 ש"ח פאר א קילא) איך לאז זיי אויף א נאכט שווענקען אין א טאפ מיט וואסער, דערנאך שינד איך זיי אפ די הויט, נעם ארויס דעם מיטלן ביין, צעשנייד זיי אויף שיקלעך, צעלייג די שטיקלעך אין א סלוי צוזאמעם מיט ציבעלעך, גיס ארויף אויף זיי א האלב גלאז קאנולה בוימל, און נאך 4-3 טעג וועט זיך אפילו דער קייסער באלעקן די פינגער מיט זיי. א ביסל פון סלוי לאז איך ביי מיר און דאס רעשט שיק איך פאר מיינע גוטע פריינד און באקום צוריק פון זיי א גאנץ פעסל מיט ברכות.
 
למעלה