מסיבות חנוכה..

my sTar

New member
מממ

אני לא זוכרת עם אלו גילאים את עובדת אפשר סתם משחקים כאלו עם נרות [לכבות נרות עם מזרקים מלאי מים, לצייר עם טיפטופי שעווה וכדו'.. אפשר אפילו להכין נרות (ממסים שעווה ומעצבים נר ייחודי משלנו)] משחקים עם סופגניות [להאכיל אחד את השני, להכין לביבות כמה שיותר מהר וכו וכו] כל מיני משחקים כאלו, שלוקחים את מאפייני החג [אור, שמן, סופגניות, לביבות סביבונים ושות'] ועושים איתם תחרויות. אפשר לעשות חידון, חידות בציורים, חידות עם צלילם, חידות של "מי אני" ברוח החג [זה לגיל יותר בוגר] [אני חושבת שיש לנו חומר במח"מ אם יהיה לי זמן מחר אביא לפה קצת] גם לעשות את זה ברוח תחרותית שזה מלהיב את הילדים. לא יודעת, זה מה שעלה לי לראש אחרי יום ארוך מאוד :) בהצלחה אנחנו עושים חידון בין הקבוצות [עם נציגים פלוס שאלות לקהל] ואחכ הבאנו קריוקי. מקווה שיהיה נחמד

אני עובדת עם גילאי 8-18

בקבוצה אחת ככה שהמשימה היא קשה . והפעילות היא להורים וילדים ביחד .. שנה שעברה למשל קנינו להם ערכות כאלה שמכינים מהם חנוכיות והם הכינו ביחד ועשינו משחק בינגו על חנוכה

joyjoy

New member
היי מורי

אנחנו שילבנו פעם בפעילות הורים ילדים לחנוכה -פעילות על "כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן" בה כל אחד קיבל שלוש- ארבע חתיכות נייר גזורות כמו להבה של נר וכתב על כל אחת מהן משהו חיובי למשל פעם אחת על ההורים [אפשר על כל הורה בנפרד... למשל אני הכי אוהב כשאמא שלי מחבקת אותי....], על חבר כלשהו מהקבוצה [אני הכי אוהב שיוסי מצחיק אותי כל הזמן] ועל עצמו [שזה לא היה קל להם אבל עדיין חשוב... ] ובסוף תלינו את זה על בריסטול גדול שגם הוא היה גזור כלהבה אבל בשחור ואז בעצם כל האור של הלהבות האחרות מילא אותו . ההורים כתבו על עצמם על הילד ואם רצו על מישהו נוסף בקבוצה או הורה שהם מכירים אבל עדיף למקד אותם בילד שלהם... כמובן שכולם כתבו ואיירו וקישטו בצבעים אדום, כתום, צהוב וכיו"ב צבעים חמים כאלו שימלאו את השחור באור... - [אור מגרש את החושך] באמת מאתגר שילוב הגילאים האלו , שיהיה בהצלחה וחג שמח

joyjoy

New member
../images/Emo142.gif מצאתי גם את זה

אולי לעוד רעיונות
אתר ובו מנהגים הנהוגים בחנוכה , נושא האור , מתכונים ועוד .. לביה"ס היסודי .
בעמל נט הפעלות יפות ומידע רב .

למעלה