מסיבות סיום

noaronen1

New member
מסיבות סיום

היום חגגנו לגדול את 5th grade graduation
בסוף המסיבה (המעפנה) סליחה אבל היה ממש מבאס (אבל כל השנה הזו היתה מבאסת) ברחו לי כמה דמעות. היה לי נורא עצוב שהוא לא היה יכול להיות עם כל החברים שלו מברוקלין שהיו איתו מ- K עד 4th grade. מסוג הרגעים שיש צביטה בלב בעיקר בעידן הפייסבוק שרואים את כל התמונות. ואפילו זכרונות שלי ממסיבת הסיום של כתה ו', כמה לימודים הפסדנו בשביל החזרות בכתה ו' ובי"ב.

איך אצלכם מסיבות הסיום האם זה יום מרגש או אכזבה?
מעניין לשמוע אם יש כאן כאלו שהרגישו ככה, וגם לשמוע איך אצלכם חוגגים את הסיום של מעבר מיסודי לחטיבה וחטיבה לתיכון - אם עושים מזה big deal או שזה עובר ליד בקטנה.

אני אשתף שמבחינתי בית הספר הזה הוא אכזבה, המורה של הבן שלי היתה נוראית, והיום הזה היה אכזבה כי אני יודעת איך חוגגים בברוקלין וכי אהבתי את הילדים בכיתות של הילדים שלי מאוד. ראיתי אותם גדלים מגיל 5 והם היו קצת גם שלי. ולהגיע למקום חדש שאני לא מכירה את הילדים וההורים, להרגיש שלאף אחד מהם לא אכפת, אף אחד לא מתנדב, לא תורם (טוב יש שניים שלושה ש-כן)- שוב חזרתי לתחושת הבדידות.
סליחה על העגמומיות - סתם מחשבות שכאלו בסגירת שנת לימודים...

אני מאוד מבינה את ההרגשות והתחושות שאת מתארת.
זה באמת מרגיש פספוס גדול בעיקר כשאת משווה לבי״ס הנוכחי ומרגישה חוסר שביעות רצון ואכזבה...

מכיוון שעברנו הרבה פעמים הרי שבאף מקום לא זכינו לתקופה מאוד ארוכה ותמיד היה ברור שלא נשאר עם אותם אנשים לאורך זמן... כך שעצם תפיסת הזמניות סייעה בהמשך.

כעת בקנדה ביתה ספר השכונתי הוא מכיתת JK (גיל 4) עד כיתה ח׳.
אין חטיבות. יש יסודי ותיכון.
מכיוון שכך אין כמעט מעברים ואין הרבה טקסי Graduation.
יש טקס קטן בסיום SK (גן חובה) על אף שהילדים ממשיכים באותו בית הספר (נראה לי שזה שריד לתקופה שהגן לא היה חלק מבתי הספר היסודיים). יש טקס Grad גדול בסיום כיתה ח׳ וטקס Grad בסיום י״ב.
הגדול שלי עולה לכיתה ח׳ ובשנה הבאה אחווה בפעם הראשונה Graduation עם הילדים.

ולגבי השנה שהיתה לנו - היתה שנה נהדרת.
אצל הגדול היה בסדר ולא יותר. גם תכנית המחוננים לצערי קטנה עליו... הדבר היחיד שיש לציין הוא שהיתה לו מורה למדעים איומה במיוחד

לתאומים, שהתחילו תכנית אמונויות מיוחדת, היתה שנה מ-ד-ה-י-מ-ה! לא יכולנו להיות יותר מרוצים. תכנית נהדרת, מורים נפלאים. ככה צריך ללמד וללמוד!!!
לקטנה גם היתה שנה מצויינת עם מורה מצויינת, ובשנה הבאה גם היא מתחילה ללמוד בתכנית האומנויות

noaronen1

New member
זה מדהים כמה מורה אחד/ת יכולים להשפיע

המורה של הגדול היתה נוראית בצורה בלתי מתוארת - חווינו מורים לא משהו, חווינו גם מורים נפלאים. אבל כזה דבר נוראי מעולם לא חוויתי/נו. וחוסר שיתוף הפעולה מצידה וצד בית הספרה קלקלו לו, לנו ולהרבה הורים אחרים בכתה - חבל.. אבל יאללה תיכף חטיבה! מחכה בציפייה רבה כי הוא התקבל לבית ספר מקסים!!!!

בהחלט!

מורה טוב/גרוע יכול לעשות את כל ההבדל.
מורה גרוע שעוד מקבל גיבוי מההנהלה - כמה נורא!

מאחלת שיהיה לו נפלא בחטיבה!!

מדהים תמיד אך הכל תמיד מסתכם במורה

כלכך עצוב לי לשמוע על השנה הלא נעימה שעברתם, אני מקווה ששנה הבאה תהיו בבית ספר שיתאים לכם יותר, ושאף אחד מילדיך לא יזכה לקבל את המורה הזאת.
גם לי יש מה חוויות ילדות לא נעימות ממורות, ובעצם זה מה שדחף אותי להיות מורה, המורים הגרועים שהפכו את חווית הלימודים לבילתי נסבלת עבורי

כמה עצוב לשמוע שהיה רע, וכמה קשה

לשמוע שעצוב ולבד לך

אצלנו יש בי"ס יסודי ובי"ס תיכון. במסגרת ביה"ס עושים "מסיבת פרידה" לילדים שעולים לתיכון, רק הילדים, ביום האחרון ללימודים, זה כולל שירים שהכיתות היותר נמוכות שרים לגדולים, המסיימים לא עושים כלום

גם לי זה נראה מאוד מוזר שהיום האחרון ללימודים עובר סתם ככה, בלי משהוא קצת יותר חגיגי
חבל.

smaak

New member
לא עורכים מסיבות סיום

אבל יש מסיבת קיץ באמצע יוני תמיד.
אותי באופן אישי זה משעמם, אבל הילדים מאוד נהנים, יש הופעות שהם מכינים במיוחד, והיות ואני חלק מוועד הורים יש תמיד ארגון מוקדם ומאוד אינטנסיבי של החגיגות.

בית הספר הוא אחלה, אבל השנה הייתי פחות מרוצה מהמורות של יאן.
ואני מבינה אותך, זה הכי מבאס לדעת שאת שולחת את הילדים שלך לבית ספר שאת לא מרוצה ממנו ואין לך יותר מדי ברירה.

forglemmigej

New member
מסיבת סיום

אני רוצה לספר על מנהג שעושים פה התיכוניסטים שמסיימים את התיכון , הם שוכרים משאית פתוחה ,מקשטים אותה בצורה פסיכדלית , הנערים (מלה טעונה היום
) חובשים כובע מיוחד כמו של מלחים ,הם נוסעים ברחבי המדינה ושרים בקולי קולות , שותים כמובן ולפעמים מגיעים לבתים גדולים של אחד החברה וממשיכים לשתות וממשיכים הלאה ..הם גם שמים שלטים על המשאית ,שלט מיוחד שנצפה אתמול על אחד המשאיות אומר vi er danmarks framtid כלומר אנחנו העתיד של דנמרק ,אממה עתיד (fremtid) כותבים עם האות e והם רשמו עם a ..זה באמת העתיד, במיוחד למי שסיים זה עתה את לימודיו.

mumfor4

New member
נוער העתיד כותב במקלדת

או במסכי טא׳צ ושם יש spelling וככה זה ...
חוץ מזה תמיד נהנית לקרוא אותך .

forglemmigej

New member

ראיתי כבר הרבה שגיאות איות במסכים דקים ודקים יותר והמתקן איות גם הוא די מוטל בספק ,הבעיה היא לא הטכניקה אלא הידע שמוטמע בראש, אני בכלל רואה את סוף המילים הכתובות, הכל כל כך מקוצר היום , מילים מתאיידות, עוברים לאמוטיקונים או איך שקוראים לזה והמהדרים משתמשים בפסיקים בכלל, התקשורת בין אנשים משתנה לגמרי, אבל על העלמות המילים בטח גם אמרו עם מהפכת הדפוס ..

למה אין לנו מסיבות סיום

אחד הדברים שהכי בלטו לי בהבדל בין מערכת החינוך הישראלית לבריטית היא המינוריות של ימי המעבר. היום הראשון ללימודים בבתי הספר שלמדתי בהם וגם אלה שעבדתי בהם היה תמיד מסיבה אחת גדולה, עם טקסים חגיגיים, שירים ואיחולים, הילדים הקטנים עוברים בשער עם פרחים לכבוד הכניסה לכיתה א', מציגים את המורים החדשים על במה וחצי יום עובר בהסתגלות מחדש לבית הספר. טקסי הסיום בכלל היו קרנבל של יום שלם, הופעות של ילדים, תערוכות ומה לא.
פה אין בכלל טקס פתיחת שנה, זה פשוט הנושא של האסמבלי שממילא יש כל יום.
גם בסוף השנה אין משהו יותר מדי דרמטי, בטח שלא אקסרווגנזה כמו בישראל.
מצד אחד יש בזה משהו מאוד נינוח וענייני, ממילא החופשה פה היא רק שישה שבועות ולא נצח כמו בישראל, ובתור בריטים הם לא אוהבים להתרגש בפומבי מעניינים אישיים. אני חושבת שזה מקל על הדרמה מבחינת הילדים.
מסיבות החגים לעומת זאת מושקעות אצלנו בטירוף, הרבה הרבה יותר ממה שהצלחנו להפיק בישראל - בעיקר ההצגות.

בתור מורה אהבתי את המסיבות של בית הספר שלי, אבל אני חושבת שבתור ילדה די שנאתי אותן.

Mottek

New member
אצלנו אין מסיבת סיום

כשהגדול סיים את היסודי הוא קיבל ספר מחזור (רק בכיתה ה' מקבלת ספר מחזור כל שנה).
גם השנה כשהוא סיים כיתה ו' בחטיבת ביניים לא היה שום ציון למעט קבל ספר מחזור של כל בית הספר. אני חושבת שאולי יש משהו קצת יותר מורגש בסיום ח' לפני הכניסה לתיכון, אבל ממה שראיתי עד עכשיו למעט סיום תיכון ממש לא עושים מזה ביג דיל.
.

למעלה