מסיבת הסידור.....

אמיר.

New member
מסיבת הסידור..... ../images/Emo13.gif

הייתי היום במסיבה של הבן שלי (שנה שעברה פיספסתי את המסיבה של בתי
) היה מאד מרגש... למרות שאני חולה... אני מתכנן היום ללכת איתו לבית הכנסת עם הסידור החדש שקיבל (גם קודם הוא בא - אבל הפעם - זה מיוחד

דיאנה1

New member
מזל טוב! ואולי תספר לחילונים שביננו

(או סתם לאלה שלא יודעים) באיזה גיל המסיבה הזו, האם היא במסגרת בית הספר ומה בדיוק המשמעות שלה. והחלמה מהירה...

טקס קבלת הסידור

בד"כ בכיתה א´ או ב´, כשהילדים יודעים לקרוא ולהתפלל, עושים טקס שבו מדגישים בפניהם כמה שהם גדולים וחשובים ונותנים להם סידור משלהם. זה מעיין שילוב בין חינוך דתי לבין טיפוח האגו של הילד...

ציפי ג

New member
לנו היתה מסיבת חומש

עופר התרגש כהוגן, וגם יובל שהצטרף לחגיגה, כי לי היה פלדנקרייז, ולא הייתי מוכנה להפסיד. היתה להם הופעה, ושמעו דברי תורה, אכלו קצת, לקקו דבש, הצטלמו עם המנהל והמורה והרב וכו´. והם באמת גדולים וחשובים. הם קראו כ"כ יפה ורק בחודש שבט.

אמיר.

New member
אז ככה...

אחרי שהילדים לומדים לקרוא (כולם.. תמיד יש מי שיודע קודם..) הספר הראשון שהם מקבלים - זה הסידור.... [יש לי באיזה מקום אצל הורי שליט"א את הסידור הראשון שלי... באמת כדאי להביא אותו - שהילדים יראו שהם ממשיכים את המורשת..] הילדים לומדים להכיר את הסידור ואת התפילה ומשמעותה... [הם מכירים כבר קודם .. מי לא לוקח את הילד/ה שלו לבית כנסת הרבה לפני שהם יודעים לקרוא .. שיגידו שמע ישראל בעל פה...] ו... הטקס המרשים.. חולצות לבנות.. שירים.. הופעה של 150 זאטוטים (בי"ס גדול... כ"י) וחלוקת הסידורים.. דמעות ההורים ... רק אושר לכולם..

דיאנה1

New member
באמת נשמע מאד מרגש! תודה (גם לנילי

וציפי) על ההסברים. אני מאד מתרגשת לראות את שון קוראת. מחמם לי את הלב לראות אותה קוראת סיפורים לבר. הבעיה שהיא מתחילה כבר לקרוא ממש ממש טוב, גם בלי ניקוד, ומתחילה להבין את הכותרות בטלוויזיה... אז אמנם אני כמעט לא רואה טלוויזיה, בעצם בכלל לא, אבל לפעמים אנחנו מתפנקים באיזה סרט טוב אחרי שהילדים ישנים. ולפעמים שון מתעוררת ומצטרפת אלינו, ואם בסרט אין סצינות אלימות או אחרות שלא מתאימות לילדים אנחנו לא מקפידים תמיד לסגור אותו. אז בפעם האחרונה שזה קרה היא שעשעה את עצמה בקריאת התרגום לעברית... צריך להתחיל להזהר!

זה באמת מרגש ../images/Emo13.gif

וזאת אחת המסיבות שכולנו (אני חושבת..) זוכרים גם בהמשך..

אמיר.

New member
ההמשך... (לא סיפרו לי)

הם נוסעים לירושלים לבית הכנסת האיטלקי (גם לכותל.. נו בגילם זה לא נורא....) רק למה הילד נזכר לספר רק 10 דקות לפני היציאה ?? למה ??????????

אז מה אם זה 10 דקות לפני?

הרי זה לא שאתה פחדן כמוני, שלא נוסע למקומות "חמים" בארץ (=כלומר לכל מקום שהוא בארץ)... גם לי יש עדיין את הסידור ההוא. אבל העטיפה שאמא שלי רקמה בשבילו הושמדה לפני שנים...

למעלה