מסיבת חילופי זוגות

כלמנ

New member
מסיבת חילופי זוגות

אני ואישתי הזמנו ארבעה זוגות למסיבת חילופי זוגות.. גם אני וגם אישתי לאו דוקא מכירים את כל האנשים במסיבה. במהלך הערב כל אחד "התידד" עם כל מי שהוא לא הכיר (לא עם בן\בת זוגו, ולא עם עצמו). אחרי המסיבה שאלתי כל אחד(חוץ מאת עצמי) עם כמה אנשים הוא "התידד" במהלך המסיבה, וכל אחד ענה לי מספר אחר. השאלה: עם כמה אנשים "התידדה" אישתי?

כלמנ

New member
נוסח לפותריםמתחת גיל 18

אני וחברתי הזמנו ארבעה זוגות למסיבת פיג'מות. גם אני וגם חברתי לאו דוקא מכירים את כל האנשים במסיבה. במהלך הערב כל אחד לחץ ידים עם כל מי שהוא לא הכיר (לא עם בן\בת זוגו, ולא עם עצמו). אחרי המסיבה שאלתי כל אחד(חוץ מאת עצמי) עם כמה אנשים הוא לחץ ידים במהלך המסיבה, וכל אחד ענה לי מספר אחר. השאלה: לכמה אנשים לחצה חברתי ידיים חברתי?

imminiman

New member
הממממ נראה לי שאני יודע את התשובה...

4? אם כן ובא לכם הסבר אז תגידו כן אם לא ואני צריך לחשוב עוד אז תגידו לא

כלמנ

New member
כן 4

יש לי 2 פתרונות, מעניין אותי איך פתרת.... אבל אולי כדאי לחכות יום יומיים לתת לאחרים צ'אנס להתמודד.

imminiman

New member
אוקי אז כשתרצה תגיד ואני אסביר את הדרך שלי../images/Emo13.gif

imminiman

New member
אז ככה

לפני שאני מתחיל את ההסבר, אני חייב להגיד שיצאתי מנקודת הנחה שאת האישה לא שאלת עם כמה אנשים היא התיידדה, ויכול להיות שבגלל זה הדרך שלי לא נכונה. בגלל זה שאלתי, אם התשובה לא נכונה ואני צריך לחשוב אחרת, תגידו לי. אבל אמרת שזאת התשובה הנכונה! אני מקווה רק שזאת לא דרך שגויה שמובילה לפתרון נכון. בכל מקרה הנה הדרך: שאלת את כולם (חוץ מאת עצמך ואת אשתך), וכל אחד ענה מספר אחר, משמע אמרו לך את כל המספרים מ1 ועד 8. אני רשמתי לעצמי את המספרים 1-8 + גבר + אישה וקבעתי לעצמי נתון שכל מספרים שכנים הם הזוג, זאת אומרת - 1,2 זוג. 3,4 זוג וכך הלאה. עכשיו: 8 התיידד עם- 1,2,3,4,5,6,אישה,גבר (עם 7 הוא לא יכול להתייד היא בת זוגתו!) 1 התיידד עם 8 כפי שאתם שמים לב ככה ש1 כבר מחוץ למשחק. 7 התיידד עם 2,3,4,5,6,אישה,גבר. 2 גם מחוץ למשחק - התיידד עם 7 ו8. 6 התיידד עם 3,4,אישה, גבר (וכמובן כמו שרשום למעלה גם עם 7 ו8) 3 מחוץ למשחק. 5 התיידד עם 4,אישה,גבר (וכמובן רשום למעלה שגם עם 7 ו8) 4 מחוץ למשחק. וזהו בעיקרון. נראה לי שההסבר שלי קצת מסורבל, מקווה שתצליחו להבין אותי. עכשיו זה לא שסתם חיברתי מישהו למישהי. 8 היה חייב להתחבר עם כולם חוץ מעצמו ומבת זוגתו. מהמצב שנוצר (1 כבר התיידד) 7 שוב היה צריך להתיידד עם כל הנותרים. פשוט מה שנותר לעשות זה לספור את מספר האנשים שהאישה התיידדה איתם (4). יש לי הרגשה שאחרי כל זה תגיד לי. לא נכון!

Javali

New member
הכל טוב חוץ מדבר אחד

הניסוח הוא: "אחרי המסיבה שאלתי כל אחד(חוץ מאת עצמי)" לא כתוב שהוא לא שאל את האישה...

כלמנ

New member
גם יש 10 אנשים

מעניין שטועים בזה, אני חשבתי שזה ברור מנוסח השאלה

imminiman

New member
כן הבנתי שיש 10 אנשים

בגלל זה מספרתי אנשים 1-8 + אישה + גבר 8 אנשים + גבר + אישה = 10 חחחח לא משנה אני אנסה שוב...

imminiman

New member
אוקיי עכשיו נראה לי שזאת התשובה הנכונה:

בסך הכל זה מאוד דומה למה שעשיתי מקודם ככה שאני לא אחזור על זה כמו קודם הפעם מספרתי מ0-8 + גבר 8 לכולם חוץ מה0 לכן ה0 היא בת זוגתו. 7 לכל הנותרים 1 היא בת זוגתו. 6 לכל הנותרים 2 היא בת זוגתו. 5 לכל הנותרים 3 היא בת זוגתו. מה שנשאר זה ש4 היא בת זוגתו של הגבר מש"ל. חחחח

כלמנ

New member
אה, כן, אז עכשיו אני מבין איפה הטעות שלך

חוץ מזה שגם האיה ענתה, אתה מספרת את האנשים לפי כמה הם פגשו, והחלטת שרירותית ש 1 ו2 הם זוג (3 ו4, 5 ו6 ...)אבל זה לא נתון, למעשה זה גם לא נכון.

imminiman

New member
אני יודע זהו זאת הבעיה בגלל זה שאלתי...

דרך שגוייה ופתרון נכון באסה

כלמנ

New member
תנסה שוב

למעשה הכוונה היא שכן שאלתי גם את אשתי, זה צריך להיות מובן מהחידה. יש 10 אנשים(לא 8) : אני אישתי + ארבעה זוגות. בסהכ שאלתי 9 אנשים, וקיבלתי 9 תשובות שונות תנסה שוב...

askaba

New member
../images/Emo15.gif../images/Emo62.gifפתרון עם 3

מכיוון שכל איש מכיר את אשתו ולהפך, התשובות האפשריות הן 0.1.2.3.4.5.6 א ב ג ד ה ו ז ח 0 - א 6 - ב * * * * * * 1 - ג * 5 - ד * * * * * 2 - ה * * 4 - ו * * * * 3 - ז * * * 3 - ח * * * ז ח נפגשו עם 3 אנשים. מכיוון שכך, זה אני ואשתי.

כלמנ

New member
תקרא שוב את החידה

יש 10 אנשים: אני אישתי וארבעה זוגות נוספים

כלמנ

New member
פתרון

כבר פרסמו כאן שני פתרונות כמעט שלימים, אז אני אוסיף את הפתרון שלי: קיבלתי 9 תשובות: 0-8 (אי אפשר להתידד עם יותר מ 8 1. נראה שאשתי לא יכלה להתידד עם 8: אם היא היתה מתידדת עם 8, אז בעצם היא היתה מתידדת עם כולם חוץ ממני ולכן אף אחד לא היה אומר לי שהוא התידד עם 0 2. נקרא למי שהתידד עם 8 גברתA 3. גברתA התידדה עם כולם חוץ מבעלה (מרA), ולכן הוא היחיד שיכול להגיד שהוא התידד עם 0. 4. מרA כנראה לא יבוא יותר למסיבות שלי, אישתו נהנת יותר מידי, והוא בכלל לא). באותה צורה ניתן להראות שאשתי לא התיידה עם 7 (בהינתן שמרA לא התידד עם אף אחד). נקרא למי שהתידד עם 7 גב'B נראה שמרB התידד עם 1 (גב' A) באותה צורה גב'C ומרC התידדו עם 6 ו 2 גב' D ומרD התידדו עם 5 ו3 ואישתי כנראה התידדה עם 4 יודעים מה? גם אני.

למעלה