מסיבת פיג'מות

sigalap

New member
מסיבת פיג'מות

בני בן 8 הוזמן למסיבת פיג'מות, אני מתלבטת האם לשלוח אותו כי לפעמים הוא מפקשש ומתעורר רטוב, אני רוצה למנוע אי נעימות אם יברח לו פיפי. לפני שנה לא הסכמתי לו ללכת והשנה הוא מתעקש ללכת. הצעתי לו ללכת בלי לישון, אבל הוא מתעקש. אחת לשבוע שבועיים הוא מתעורר רטוב. תודה

מסיבת פיג'מות

שלום רב לך, בנך בן ה-8 מודע ל"פקשושים" שלו בבית. (איך אתם מגיבים בדרך כלל כאשר הוא קם רטוב בלילה? האם בדקתם אפשרות של בעיה רפואית/פיזיולוגית? בגיל 8 "בורח" לילדים בריאים בגופם כאשר הם משיגים רווח משנה. כגון: תשומת לב, התייחסות, כעס וכו' או כתגובה על התייחסות המתפרשת על ידם כביקורת ואז הילד "אומר "בהתנהגותו :"אני אראה מי כאן הבוס/ מי כאן קובע. על היציאות שלי רק אני שולט". זהו מנגנון הנסתר מעיני הילד. הוא אינו מודע. ואין לדבר איתו על כך, אלא לחפש דרכים לאפשר לו שליטה. בנך רוצה ללכת למסיבת פיג'מות. את מנסה להגן עליו. הגנת יתר מונעת התפתחות והזדמנות. והנה נקראת בפנייך הזדמנות פז. תפקידך לאפשר לו ללכת למסיבת הפיג'מות עם ברכת הדרך (ללא אזהרות וכד') מעשה זה ישדר לו את האמונה שאת סומכת עליו. וייטע בקרבו את האומץ לסמוך על עצמו. ילד שמאמינים בו מאמין בעצמו, מגלה את כוחותיו ויכולותיו,איפוק ושליטה בסוגרים . מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה